ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από τον Γεωργίου και τον Τσενάμο… στον Καμάρα και τον Βάντερσον!(pics)

Η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Λαμία πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα! #slgr1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #προϊστορία_παικτών

Η αναμέτρηση του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ Λαμία πλησιάζει και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα!

Τις δύο ομάδες τις ενώνουν περισσότερα απ΄ότι τις χωρίζουν και ένα από αυτά είναι και οι ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει μεταγραφή από τον Παναιτωλικό στον ΠΑΣ Λαμία ή το αντίθετο!

Ο πρώτος που πήγε από τον ΠΑΣ Λαμία στον Παναιτωλικό, ήταν ο Γιώργος Γεωργίου! Το μακρινό 1998/1999 ο Έλληνας σέντερ μπακ αποχώρησε από τη Λαμία και ενσωματώθηκε στην ομάδα του Αγρινίου.

Πλέον στα 40 του χρόνια και έχοντας 145 συμμετοχές στην SuperLeague 1 και 53 στην Football League, ο Γεωργίου έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση!

Ο δεύτερος της λίστας μας, είναι ο Χοσεΐν Μουμίν! Ο 32χρονος πλέον αμυντικός χαφ, ακολούθησε την αντίθετη πορεία από τον Γεωργίου.

Τη σεζόν 2104/2015 ο Μουμίν αφήνει τον Παναιτωλικό για να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία σε 18 αγώνες! Συνολικά, ο Έλληνας χαφ εχει συμπληρώσει 183 αγώνες στην Football League ενώ και 50 εμφανίσεις στην SuperLeague 1. Πλέον αγωνίζεται στην ΠΑΕ Χανιά.

Ο τρίτος της λίστας μας, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φορέσανε τη φανέλα και των δύο ομάδων! Ο λόγος για τον Ανρί Καμαρά!

Ο πρώην διεθνής Σενεγαλέζος εξτρέμ το καλοκαίρι του 2011 αφήνει τον Ατρόμητο και υπογράφει στον Παναιτωλικό. Εκεί κάθεται έως το 2014 και μετά από ένα μικρό πέρασμα από την ΑΕΛ Καλλονή έρχεται στον ΠΑΣ Λαμία!

Ο Καμαρά έπαιξε συνολικά σε 121 παιχνίδια της SuperLeague 1 και σε 47 αγώνες της Football League ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως έχει πάνω από 100 ματς στην Premier League Αγγλίας. Πλέον έχει αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο!

Ο τέταρτος της λίστας μας, είναι ο Λουίτζι Τσενάμο! Ίσως πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων!

Ο Τσενάμο με την ηθική και τις ικανότητές του κέρδισε τόσο τους Αγρινιώτες όσο και τους Λαμιώτες! Το 2017/2018 ο Ελληνοϊταλός τερματοφύλακας αφήνει την ομάδα της Φθιώτιδας, με την οποία έγραψε ιστορία κερδίζοντας την άνοδο στην SuperLeague 1, για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού.

Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, είναι προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, αλλά πριν «αποχωρήσει» κατάφερε να αγωνιστεί σε 118 αγώνες της SuperLeague 1, σε 86 ματς της Football League και σε 19 αγώνες Κυπέλλου.

Ο πέμπτος που έκανε το ταξίδι από το Αγρίνιο στη Λαμία, είναι ο Δημήτρης Κουτρομάνος! Ο έμπειρος αμυντικός με θητεία στην ΑΕΚ, το καλοκαίρι του 2017/2018 άφησε την «κίτρινη» ομάδα για να φορέσει τα «κυανόλευκα» της Λαμίας.

Συνολικά ο Κουτρομάνος, έπαιξε σε 101 παιχνίδια της Superleauge 1, 67 της Football League και 25 αγώνες Κυπέλλου!

Και ολοκληρώνουμε το άρθρο μας με τον τελευταίο ποδοσφαιριστή που έκανε το δρομολόγιο Λαμία – Αγρίνιο, τον Βάντερσον Σκαρντοβέλι.

Ο Βραζιλιάνος, ήρθε στη Λαμία τον Ιούλιο του 2018 όταν και έμεινε ελεύθερος από τον Πλατανιά Χανίων. Με τα «κυανόλευκα» έπαιξε δύο γεμάτες χρονιές φτάνοντας τις 64 εμφανίσεις με 2 ασίστ.

Το περασμένο καλοκαίρι, αποχώρησε από τον ΠΑΣ για να φορέσει τα «κιτρινομπλε» του Παναιτωλικού και να βρει εκεί τον πρώην προπονητή του στη Λαμία τον Μάκη Χάβο.

Ο Χάβος αποχώρησε, ο Δέλλας ήρθε αλλά ο Βάντι παραμένει βασικός και αναντικατάστατος στον Παναιτωλικό.

Να θυμίσουμε πως την τελευταία του χρονιά στον ΠΑΣ, ήταν ο αρχηγός της ομάδας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button