ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Φόρτσαρε στο δεύτερο… και πήρε τη νίκη! (vid)

Το 4ο του φιλικό παιχνίδι έδωσε σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Λαμίας, ο ΠΑΣ Λαμία με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το LamiaSports βρέθηκε στο γήπεδο και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ. #slgr #lamiafc #φιλικό #LamiaSports #ΔΑΚΛαμίας #ΠΑΣΓιάννινα 

Το 4ο του φιλικό παιχνίδι έδωσε σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Λαμίας, ο ΠΑΣ Λαμία με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Το LamiaSports βρέθηκε στο γήπεδο και σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ.

Σε ένα γενικά κακό παιχνίδι, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε τη νίκη με ένα γκολ πέναλτι του Λάζαρ Ρόμανιτς και μία γκολάρα του Βλαχομήτρου στο δεύτερο ημίχρονο με σκορ 2-0 κατά του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αν και φιλικό, είχαμε αρκετά νεύρα αρκετές αψιμαχίες με αποτέλεσμα και φάσεις να μην έχουμε αρκετές αλλά και ρυθμό.

Το πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι το «πέταξαν στα σκουπίδια» έχοντας μόλις 1 τελική προσπάθεια, ενώ στο δεύτερο οι «κυανόλευκοι» φόρτσαραν, ανέβασαν ρυθμό, πίεσαν και απείλησαν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με τριάδα για πρώτη φορά στα φιλικά του φέτος ο ΠΑΣ Λαμία, με τον Γρηγορίου να αντιλαμβάνεται πως η ομάδα δέχεται εύκολα γκολ και να παρατάσσει τους Αντέτζο, Τζανετόπουλο και Βύντρα στην ίδια ενδεκάδα.

Πιο ενεργητικός και απειλητικός από τα πρώτα λεπτά ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Περέα και Λώλη να απειλούν την εστία της Λαμίας, όμως και στις δύο φορές ο Γκαραβέλης ήταν εκεί για να μπλοκάρει.

Κακό πρώτο 20λεπτο για τη Λαμία, ούτε μία καλά δομημένη επίθεση για την ομάδα της Φθιώτιδας,ενώ από την άλλη η ομάδα του Μεταξά απειλούσε όταν της δινόταν η ευκαιρία. Ένα σουτ του Καραχάλιου στο 21΄κόντραρε στους αμυντικούς και πέρασε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Τεράστια ευκαιρία για τα Γιάννινα στο 27΄με τον Γκαρντάφσκι να σεντράρει από τα δεξιά, τον Τζανετόπουλο να κάνει λάθος απομάκρυνση και εκτίμηση της φάσης με αποτέλεσμα ο Λώλης να βρεθεί σε θέση βολής αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πρώτη τελική του ΠΑΣ Λαμία στο ματς ήρθε στο 31΄όταν ο Ταϊρόν εκτέλεσε ένα κόρνερ από τα δεξιά, ο Τζανετόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πήρε την κεφαλιά αλλά αυτή πέρασε άουτ. Στη συγκεκριμέν φάση τραυματίστηκε ο Λοντίγκιν, ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα, συνέχισε κανονικά.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχαμε μία αψιμαχία μεταξύ του Μανουσου και του Πίρσμαν. Ήταν τόσο έντονη η κόντρα μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών, που ο διαιτητής πήγε στους δύο προπονητές και τους ζήτησε να τους βγάλουν εκτός για να συνεχιστεί το ματς χωρίς να πάρουν κόκκινη κάρτα. Και έτσι κι΄έγινε! Ο Πήλιος μπήκε στη θέση του Πίρσμαν ενώ ο Ρόμανιτς στη θέση του Μανούσου.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο 0-0 ενώ η Λαμία «πέταξε» ένα ακόμη ημίχρονο έχοντας μόλις μία τελική φάση, με την κεφαλιά του Τζανετόπουλου.

Στην επανάληψη, ο Γρηγορίου έκανε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, με αποτελέσμα να έχει και διαφορετική εικόνα η ομάδα, έστω και με μικρή διαφορά. Η ομάδα άρχισε να πιέζει ψηλά, να δημιουργεί φάσεις και γενικά να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Στο 50΄μετά από μία ωραία κάθετη πάσα του Μανουσάκη, ο Ρόμανιτς πάτησε περιοχή ανατράπηκε από το Παντελάκη και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ρόμανιτς, ευστοχώντας για το 1-0.

Δείτε το γκολ

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Σαραμαντας από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα ο Ρόμανιτς ξανά βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κεφαλιά του κατέληξε ελάχιστα άουτ. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, στο 56΄ο πρώην «κυανόλευκος» εκτέλεσε έξυπνα αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

Μετά από επιθετική ενέργεια του Ρόμανιτς, η μπάλα έφυγε πλάγια αριστερά εκεί όπου βρέθηκε ο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός αριστερός μπακ έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο Παντελάκης έπεσε και με αυτοθυσία απομάκρυνε.

Ωραία συνεργασία μεταξύ του Μανουσάκη και του Ρόμανιτς, στο 80΄με τον δεύτερο να πατάει περιοχή, να σουτάρει υπό πίεση αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αθανασιου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα μία μόνο ομάδα υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η Λαμία. Οι ποδοσφαιριστές του Γρηγορίου είχαν την κατοχή της μπάλας συνεχώς, δημιουργούσαν επιθέσεις μία από τα αριστερά και μία από τα δεξιά και γεικά έκαναν παιχνίδι μόνοι τους.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Ανέστης Βλαχομήτρος που μόλις είχε μπει στον αγώνα στη θέση του Τσούκαλου, πήρε τη πάσα απο τον Ρόμανιτς και με ένα γυριστό σουτ έκανε το 2-0. Καταπληκτικό γκολ από τον νεαρό άσσου που στέλνει το δικό του μήνυμα στον Γρηγορίου.

Το σκορ παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα με τη Λαμία να παίρνει την πρώτη της νίκη στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Βύντρα, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Γκούγκα, Μανούσος, Καραμάνος, Ταϊρόν

Αναπληρωματικοί: Σαράνοφ, Νούνιες, Μαργαρίτης, Σκόνδρας, Μαρτίνεθ, Γκέντσογλου, Ρόμανιτς, Βλαχομήτρος, Ελευθεριάδης Νικολόπουλο, Τρούμπουλος, Τσούκαλος, Μανουσάκης, Κωστικα, Μαζουλουξής

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Καραχάλιος, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Λώλης, Περέα

Αναπληρωματικοί: Αθανασίου, Καραγιάννης, Σιόντης, Μπρένερ, Λιάσος, Παντελάκης, Γροσδάνης, Πήλιος, Μίνα, Σούλης, Κύρκος

Διαβάστε επίσης

Back to top button