ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Scouting Report: Στο στόχαστρο ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων! (pics+vids)

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί στο «Αθανάσιος Διάκος» τον Παναθηναϊκό των αρκετών προβλημάτων αλλά και των 20 πρωταθλημάτων.

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα υποδεχθεί στο «Αθανάσιος Διάκος» τον Παναθηναϊκό των αρκετών προβλημάτων αλλά και των 20 πρωταθλημάτων.

Μία δύσκολη δοκιμασία για τον Παναθηναϊκό, κόντρα σε μία Λαμία η οποία έχει με τη σειρά της κι΄αυτή μία αρκετά περίεργη αποστολή.

Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν το τρίποντο, το πρώτο για φέτος, κόντρα στον ΠΑΣ όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται.

Από την άλλη η Λαμία θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της, για να φτάσει στη νίκη κόντρα σε εναν μεγάλο αντίπαλο… με αρκετά προβλήματα όμως!

Το LamiaSports ετοίμασε ένα μικρό αφιέρωμα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, έτσι ώστε να γνωρίζετε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για τον επόμενο αντίπαλο του ΠΑΣ Λαμία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία αλλαγή προπονητή μετράει ο Παναθηναϊκός και βρισκόμαστε ήδη στην 7η αγωνιστική. Ο Ντάνι Πογιάτος που αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Λαμία στο φιλικό του καλοκαιριού και ηττήθηκε αποτελεί παρελθόν και στη θέση του ήρθε ο Λάζλο Μπόλονι. Πληροφορίες για τον προπονητή θα δούμε όμως πιο κάτω.

Το ρόστερ του φετινού Παναθηναϊκού είναι το μεγαλύτερο στην SuperLeague 1 καθώς διαθέτει μαζί με τα παιδιά της Ακαδημίες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην πρώτη ομάδα, 36 ποδοσφαιριστές.

Από αυτους τους 36 οι 15 είναι ξένοι και το στοιχείο που υπερισχύει είναι ο ισπανικό. Στους «πράσινους» αγωνίζονται 5 Ισπανοί ποδοσφαιριστές.

Μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα της Αθήνας είναι τα 24,6 χρόνια, ρόστερ το οποίο αποτελεί ένα από τα μικρότερα σε ηλικία στο πρωτάθλημα.

Μόλις δύο ποδοσφαιριστές από τον ΠΑΟ είναι διεθνείς αυτή τη στιγμή. Συνολικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με το transfermarkt.com στοιχίζει κάτι παραπάνω από 24 εκατ. €.

Τέλος, να σημειώσουμε πως οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει 20 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και 5 Σούπερ Καπ.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Λάζλο Μπόλονι θα οδηγεί πλέον το «καράβι» του Παναθηναϊκού, μετά την αποχώρηση του Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ούτε μία νίκη στα πρώτα ματς.

Ο Μπόλονι τώρα, έκανε πρεμιέρα κόντρα στον Βόλο, με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.

Το βιογραφικό του Ρουμανο-Ούγγρου προπονητή:

Ο Λάζλο Μπόλονι γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1953 στην πόλη Τίργκου Μούρες της Ρουμανίας.

Η προπονητική καριέρα του ξεκίνησε στα 41 του χρόνια από τη γαλλική Νανσί. Παρέμεινε έξι χρόνια και κατάφερε να ανεβάσει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Το 2000 αποδέχθηκε την πρόταση της εθνικής Ρουμανίας, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.

Στη συνέχεια ήρθε η πρόκληση της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Με τον πορτογαλικό σύλλογο κέρδισε νταμπλ και σούπερ καπ στα δύο χρόνια παραμονής του. Το 2003 επέστρεψε στη Γαλλία, αυτή τη φορά για τη Ρεν, την οποία οδήγησε στο καλύτερο βαθμολογικό πλασάρισμα της ιστορίας της, στην 4η θέση. Το 2006 τον προσέλαβε η Μονακό αλλά το άσχημο ξεκίνημα οδήγησε στη λύση συνεργασίας μετά από μερικούς μήνες. Το καλοκαίρι του 2007 μετακόμισε στο Κατάρ και την Αλ Τζαζίρα, για να επιστρέψει στην Ευρώπη ένα χρόνο αργότερα για τη βελγική Σταντάρ Λιέγης.

Εκεί κατέκτησε ακόμα ένα τίτλο πρωταθλητή στα σχεδόν δύο χρόνια παραμονής του. Άλλαξε πάλι ήπειρο και πήγε στην Αλ Ουάχντα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου όμως παρέμεινε ελάχιστα. Πίσω στην Ευρώπη τον Ιανουάριο του 2011 για τη γαλλική Λανς, την οποία προσπάθησε να κρατήσει στην πρώτη κατηγορία δίχως να τα καταφέρει.

Το 2011-12 κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ με τον οποίο έφτασε έως τους «32» του Europa League. Το 2012 πήγε ξανά στο Κατάρ στην Αλ Κορ, ενώ το 2015 μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία για την Αλ Ιτιχάντ. Η επιστροφή στην Ευρώπη έγινε το 2017 όταν και προσελήφθη από τη βελγική Αντβέρπ. Έμεινε για τρία χρόνια, κατακτώντας ένα Κύπελλο, ενώ η ομάδα συμμετείχε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το καλοκαίρι του 2020 τον προσέλαβε η Γάνδη όπου παρέμεινε για δύο μήνες.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Από 36 ποδοσφαιριστές αποτελείται λοιπόν το ρόστερ του Παναθηναϊκού! Ένα γεμάτο ρόστερ, με αρκετές επιλογές σε όλες τις θέσεις.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά το ρόστερ.

Διαθέτει τέσσερις τερματοφύλακες:

Δέκα αμυντικούς (σέντερ μπακ – ακραίοι μπακ):

Δεκατέσσερις μέσους – μεσοεπιθετικούς (αμυντικά χαφ – κεντρικοί μέσοι – εξτρέμ):

‘Εξι επιθετικούς:

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Σημαντική ήταν η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αν και τα πράγματα οικονομικά δεν είναι όπως άλλων χρόνων, οι «πράσινοι» προχώρησαν σε 9 μεταγραφικές κινήσεις.

Από αυτές τις εννέα μεταγραφές, οι 4 αποτελούν κινήσεις για την άμυνα, ενώ 4 ήταν για το κέντρο και μόλις 1 για την επίθεση. Ο Φώτης Ιωαννίδης, αποτελεί τον μοναδικό Έλληνα ποδοσφαιριστή, τον οποίο απέκτησε ο Παναθηναϊκός.

Τέσσερις Ισπανούς, 2 Αργεντινούς, 1 Πορτογάλο, 1 Βραζιλιάνο και 1 Έλληνα απέκτησε η ομάδα του Μπόλονι.

Πάμε να τους δούμε πιο αναλυτικά:

Φραν Βέλεθ – κεντρικός αμυντικός – Πρώην ομάδα: Άρης

Χουανκάρ – αριστερός μπακ – Πρώην ομάδα: Μάλαγα

Φακούντο Σάντσεζ – δεξιός μπακ – Πρώην ομάδα: Εστουντιάντες

Αντονίτο: δεξιός μπακ – Πρώην ομάδα: Ρεάλ Βαγιαδολίδ

Μαουρίσιο – αμυντικός χαφ – Πρώην ομάδα: ΠΑΟΚ

Λούκας Βιγιαφιάνες – μεσοεπιθετικός – Πρώην ομάδα: Μορέλια

Ξαβιέρ – αριστερός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Τοντέλα

Αιτόρ Κανταλαπιέδρα – δεξιός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Τβέντε

Φώτης Ιωαννίδης – σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Λεβαδειακός

 

TOP ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ

Εκτός από τις μεταγραφές, στον Παναθηναϊκό είχαμε και αποχωρήσεις. Ορισμένες από αυτές μάλιστα σημαντικές καθώς αποχώρησαν παίκτες που φορούσαν τη φανέλα της ομάδας για αρκετά χρόνια.

Για παράδειγμα η αποχώρηση του Χρήστου Δώνη ήταν μία από τις πιο σημαντικές, με τον Έλληνα μέσο να αποχωρεί για την Ιταλία και την Άσκολι.

Από την άλλη, εξίσου σημαντική ήταν η αποχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα, ο οποίος άλλαξε ομάδα αλλά όχι πόλη, καθώς αγωνίζεται στην ΑΕΚ πλέον.

Τέλος, να σημειώσουμε τις αποχωρήσεις του Ματίας Γιόχανσον και του Δημήτρη Κολοβέτσιου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν βασικοί στελέχοι της ομάδας.

Πιο αναλυτικά οι top μεταγραφές και αποχωρήσεις:

ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1η αγωνιστική 

Αστέρας ΤρίποληςΠαναθηναϊκός 1-0

Πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός έκανε φέτος στη Τρίπολη, όπου έφυγε τελικά με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς ηττήθηκε με σκορ 1-0.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε ο Ριέρα στο 74΄. Την ομάδα της Αθήνας, ο Πογιάτος την κατέβασε με σύστημα 4-3-3 έχοντας τους Διούδη, Σάντσεζ, Βέλεθ, Πούγγουρα, Μαυρομμάτη, Κουρμπέλη, Σερπέζης, Αγιούμπ, Ξαβιέρ, Μακέντα και Καρλίτος.

 

3η αγωνιστική

ΑΕΛ – Πανθηναϊκός 1-1

Για την 2η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν αγωνίστηκε καθώς έπαιζε με τον Απόλλων Σμύρνης και ως γνωστόν είχε δοθεί παράταση στην ομάδα της Ριζούπολης για να προετοιμαστεί. Όμως, έπαιξε την 3η αγωνιστική όπου τον υποδέχθηκε στο «Αλκαζάρ» η ΑΕΛ.

Τελικό σκορ το 1-1 με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο σκορ με τέρμα του Μακέντα, όμως ο Πινάκας λίγο πριν το τέλος του αγώνα σκόραρε και έδωσε έναν σημαντικό βαθμό στην ομάδα του.

Με σύστημα 4-3-3 και στο δεύτερο παιχνίδι του ο Παναθηναϊκός, με τους Διούδη, Σάντσεζ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουανκάρ, Κουρμπέλης, Αγιουμπ, Μπουζούκης, Καρλίτος, Αιτόρ και Μακέντα να παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα.

 

4η αγωνιστική 

Παναθηναϊκός Άρης 0-1

Πρώτο εντός έδρας ματς για τον Παναθηναϊκό στη φετινή SuperLeague 1 ήταν αυτό κόντρα στον Άρη. Παρόλο αυτά δεν συνοδεύτηκε με νίκη καθώς ο Μαντσίνι σκόραρε για τους φιλοξενούμενους και τους έδωσε μία τεράστια νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τρίτο ματς και τρίτη συνεχόμενη φορά όπου ο Πογιάτος κατεβάζει την ομάδα του Παναθηναϊκού με σχήμα 4-3-3. Βασικοί ήταν οι Διούδης, Σάντσεζ, Σέκενφελντ, Βέλεθ, Χουανκάρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης, Αιτόρ, Καρλίτος

5η αγωνιστική 

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 2-2

Ο Πογιάτος δεν κάθισε στον πάγκο του Παναθηναϊκού στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ για την 5η αγωνιστική, παρόλο αυτά η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε εκεί!

Ισοπαλία για τις δύο ομάδες με τον Καρλίτος και τον Μακέντα να σκοράρουν για το «τριφύλλι».

Η ομάδα των «πρασίνων» έχοντας στον πάγκο της τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, άλλαξαν και σχήμα και πρόσωπα στην βασική ενδεκάδα. Στο ματς της Κρήτης είδαμε τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται με 4-4-1-1 και τους Διούδη, Σάντσεζ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτη, Αλεξανδρόπουλος, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάννης, Μακέντα, Μπουζούκης και Καρλίτος να παίζουν βασικοί.

6η αγωνιστική

ΠαναθηναϊκόςΒόλος 1-1

Πρώτο παιχνίδι με το νέο προπονητή του στον πάγκο και ο Παναθηναϊκός έρχεται ισόπαλος με τον Βόλο με 1-1 σκορ.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι πλέον, κατάφερε να προηγηθεί, έχασε πέναλτι και στα τελευταία λεπτά του αγώνα ισοφαρίστηκε με γκολ του Μπαρτόλο. Για τους «πράσινους» είχε ανοίξει το σκορ ο Καρλίτος με κεφαλιά.

Ο Μπόλονι τώρα, άλλαξε το, σύστημα παίζοντας με ένα 4-4-2, έχοντας δύο κλασσικά 6άρια στο κέντρο.

Η τελευταία βασική ενδεκάδα του ΠΑΟ, περιελάμβανε τους εξής: Διούδης, Σάντσεζ, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Μαουρίτσιο, Χατζηγιοβάννης, Αιτόρ, Καρλίτος, Μακέντα.

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Σύμφωνα τώρα με την SuperLeague 1, από τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού αυτό που ξεχωρίζει είναι τα μόλις 4 γκολ της ομάδας, έχοντας συνολικά 43 προσπάθειες.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει πως οι «πράσινοι» σκοράρουν 1 γκολ αλλά 11 περίπου τελικές. Επίσης, άξιο αναφοράς είναι τα 241 λάθη, με τους παίκτες του Μπόλονι να κάνουν 48,2 λάθη σε κάθε ματς.

Δείτε αναλυτικά τόσο τα ομαδικά όσο και τον μέσο όρο των στατιστικών του Παναθηναϊκού στις δύο παρακάτω καρτέλες:

Διαβάστε επίσης

Back to top button