Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Γιαννιώτης: «Δικαίωση για μένα όταν έπαιξα στον Ολυμπιακό»

Για τη συνεργασία του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και την σημασία που έχει για τον ίδιο η συνεργασία με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Ανδρέας Γιαννιώτης.

Novasports.gr:

Για το πρωτάθλημα του Ισραήλ: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο όλο αυτό που έχει γίνει με τη μεγάλη διακοπή, λόγω του κορωνοϊού. Το περιμένουμε όλοι να αρχίσουμε ξανά. Δεν ξέραμε αν συνεχίζαμε. Έχουμε δέκα παιχνίδια ακόμη. Είμαστε έξι βαθμούς μπροστά. Θέλουμε το πρωτάθλημα».

Για το πώς πέρασε την καραντίνα: «Για όλους είναι το ίδιο. Γυμναζόμασταν με ποδήλατα, λάστιχα, κάναμε ατομική προπόνηση. Μόνο στο γήπεδο, όμως, μπορείς να δουλέψεις συγκεκριμένα στοιχεία. Με βοήθησε σίγουρα. Και το πόδι μου να γίνει καλά βοήθησε. Δεν πονάω. Μου έκανε καλό».

Για το τι περιμένει στο εξής: «Δεν ξεκίνησε καλά η σεζόν για μένα, διότι λόγω του τραυματισμού μου έμεινα τρεις μήνες έξω. Θέλω να το αλλάξω αυτό και να επανέλθω».

Για τις διαφορές ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ: «Είναι διαφορετικό εδώ το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη ομάδα έχει την μπάλα στο παιχνίδι. Οι μικρότερες ομάδες εδώ έχουν κι αυτές κατοχή. Βάζουν δυσκολότερα στους μεγάλους».

Για το ποιον Έλληνα τερματοφύλακα ξεχωρίζει: «Ο Βλαχοδήμος το αξίζει που παίζει σε μεγάλη ομάδα. Και οι Πασχαλάκης, Μπάρκας, Διούδης είναι πολύ καλοί. Αξίζουν».

Για τον Βλάνταν Ίβιτς: «Ό,τι έχει πετύχει ως προπονητής μιλά από μόνο του. Πήρε πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν με μια ήττα στα πλέι οφ. Φέτος είμαστε αήττητοι στο πρωτάθλημα. Εμένα με βοήθησε. Κάνει καλή δουλειά και φαίνεται».

Για το αν θα συνεχίσει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Δεν ξέρω. Είμαι καλά εδώ. Ο Χρήστος Κελπέκης, που είναι προπονητής τερματοφυλάκων, κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαι ευχαριστημένος εδώ».

Για το αν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα ή να μείνει στο εξωτερικό: «Θέλω να μείνω στο εξωτερικό. Είμαι προσηλωμένος. Δεν λέω ποτέ, όμως, για τίποτε».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός στην κορυφή: «Ο Ολυμπιακός άξια έχει αυτή τη διαφορά. Έχει δείξει πολύ καλό πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο».

Για τον Τζολάκη: «Δούλεψα μαζί του. Είναι ταλαντούχος. Αν συνεχίσει έτσι, έχει λαμπρό μέλλον

Για τον Τσιμίκα: «Μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Αξίζει να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται».

Για τον πολυτιμότερο παίκτη του Ολυμπιακού αυτή τη σεζόν: «Ο Μπουχαλάκης είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Τσιμίκας επίσης. Ο Ελ Αραμπί με τα γκολ που έχει πετύχει, έχει δώσει λύσεις. Ο Σα είναι πολύ καλός και ο Σεμέδο επίσης».

Για το αν μελετά επιθετικούς: «Επικεντρώνομαι στους επιθετικούς που παίζω αντίπαλος. Υπάρχουν επιθετικοί που πάντα είναι επικίνδυνοι. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, όπως ο Λεβαντόφσκι. Επικεντρώνομαι, όμως, στους αντιπάλους μου».

Για το είδος ποδοσφαίρου που παίζεται στο Ισραήλ: «Είναι επιθετικογενές. Απρόβλεπτοι όλοι οι αντίπαλοι».

Για την πιο αποδοτική σεζόν στην καριέρα του: «Η σεζόν στον Ατρόμητο. Και στον Πανιώνιο ήταν σημαντική η σεζόν, γιατί έπαιζα συνεχόμενα και βοήθησα. Στον Ατρόμητο, όμως, ήταν η πιο αποδοτική».

Για το πόσο βοηθά ο προπονητής τον τερματοφύλακα: «Σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του. Βοηθά τον τερματοφύλακα, που είναι η πιο δύσκολη θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι καλό να υπάρχει αλλαγή στη θέση αυτή»

Για τη φιλία του με τον Τάσο Αυλωνίτη: «Είναι αδερφός μου, τον αγαπώ πολύ. Από τα καλύτερα παιδιά στο ποδόσφαιρο. Έχουμε χαθεί λίγο, αλλά μιλάμε. Είναι σε καλή κατάσταση και χαίρομαι που πηγαίνει καλά».

Για το τι του έμεινε από τη θητεία του στον Ολυμπιακό: «Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα, ειδικά σε μικρότερη ηλικία. Ατελείωτες ώρες προπόνησης στου Ρέντη, με τον Αλέκο Ράντο να κάνω ατομικές προπονήσεις ώρες ατελείωτες. Ο Ολυμπιακός με βοήθησε πολύ. Έγινε τι έγινε την περασμένη σεζόν, όμως, είμαι ευγνώμων στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι έπρεπε να κάνω για να μείνω. Έπρεπε να πάρω απόφαση, την πήρα, έφυγα».

Για τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων που είχε: «Ο Ράντος, ο Αγριογιάννης, ο Σουίτσα, ο Κελπέκης ήταν όλοι καλοί».

Για την Εθνική Ελλάδας: «Είναι δύσκολο να παίξω στην Εθνική. Όμως, αυτός ο ανταγωνισμός που υπάρχει με βοηθάει. Θέλω να επιστρέψω στην Εθνική. Γενικώς μιλώντας, πάντως, θεωρώ σωστό αυτό που γίνεται στην Εθνική, το πάντρεμα νέων με παλιούς. Ελπίζω να αποδώσει και να οδηγήσει την Εθνική σε μεγάλη διοργάνωση».

Για το τι θυμάται ο ίδιος από την Εθνική: «Θυμάμαι το ντεμπούτο μου με την Αίγυπτο στη Ζυρίχη. Έπιασα ένα παιδικό μου όνειρο. Ήμουν περήφανος! Και το ματς στη Βοσνία, την ένταση που είχε, πολύ ωραίο παιχνίδι».

Για το όνειρό του που έχει μείνει ανεκπλήρωτο: «Δεν έχω παίξει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να παίξω».

Για το ποιον τερματοφύλακα θεωρεί καλύτερο στην Ευρώπη: «Τον Όμπλακ. Υπάρχουν, όμως, πολλοί καλοί».

Για το αν ο Ζοσέ Σα, που ακούστηκε για την Ατλέτικο, μπορεί να του πάρει τη θέση: «Ο Όμπλακ είναι κορυφαίος στον κόσμο. Δεν ξέρεις, όμως, αν ο Σα μπορεί να του πάρει τη θέση».

Για τη συμβουλή που θα έδινε σε κάποιον νέο τερματοφύλακα: «Πρώτο είναι η δουλειά. Να μένεις στο στόχο προσηλωμένος. Η εξέλιξη θα έρθει μόνη της. Ο τερματοφύλακας όσο περνάει ο καιρός ωριμάζει. Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι και την αποτυχία»

Για την Ευρώπη και πού θα ήθελε να παίξει: «Στην Ιταλία θα ήθελα. Και στη Γερμανία. Μου αρέσουν οι τερματοφύλακες εκεί, θα ήθελα να αγωνιστώ».

Για το αν είχε πρόταση από άλλη ελληνική ομάδα μεγάλη: «Όχι, επίσημο τίποτε».

Για το επέστρεφε για άλλη μεγάλη ελληνική ομάδα: «Δεν το ξέρω. Τα πράγματα αλλάζουν».

Για το ποιος είναι ο προσωπικός του στόχος για τη νέα σεζόν: «Να είμαι καλά στην υγεία μου. Να μπορέσω να αγωνιστώ εδώ και να παίξουμε Ευρώπη τη νέα σεζόν».

Για το αν υπάρχει πίεση στο Ισραήλ: «Ναι, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Όχι όπως στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ακραίες καταστάσεις. Θετική εντύπωση από το πρωτάθλημα είναι ότι βλέπω να έρχονται οπαδοί αντιπάλων ομάδων στην έδρα μας, να κυκλοφορούν έξω από το γήπεδο δίπλα δίπλα με τους δικούς μας. Μέσα στο γήπεδο υπάρχουν αντίπαλοι οπαδοί δίπλα δίπλα. Επίσης, είναι θετικό ότι είναι απρόβλεπτο το πρωτάθλημα».

Για το αν έχει συναντηθεί με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο: «Δεν έτυχε να βρεθούμε, γιατί δεν πήγα στο γήπεδο μπάσκετ της Μακάμπι. Ήθελα να πάω στο Μακάμπι-Ολυμπιακός να δω, αλλά έπαιζε Ολυμπιακός-Άρσεναλ και δεν πήγα. Είδα αυτό. Θα ήθελα να δω ματς Ευρωλίγκα. Η Μακάμπι είναι πολύ μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ».

Για το ότι νέοι παίκτες στον Ολυμπιακό στηρίχτηκαν: «Ο Μπουχαλάκης, ο Τσιμίκας, ο Μασούρας είναι παίκτες που στηρίχτηκαν. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτά τα παιδιά».

Για το αν έχει παράπονο ο ίδιος από τη στήριξη στον Ολυμπιακό προς το πρόσωπό του: «Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο»

Για τον Λάζαρο Λάμπρου: «Είναι πολύ καλός παίκτης και καλό παιδί».

Για τον κορυφαίο αμυντικό που συνεργάστηκε: «Οι Ρισβάνης και Χατζηησαΐας. Ταιριάζαμε πολύ. Κι άλλοι ήταν, βεβαίως. Η χημεία στην άμυνα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Βοηθάει πολύ την ομάδα».

Για τη σημαντικότερη απόκρουση στην καριέρα του: «Στο ΟΑΚΑ, στον αγώνα ΑΕΚ-Ατρόμητος, σε τετ α τετ του Αραούχο. Νικήσαμε 0-1».

Για το καλύτερο ματς στην καριέρα του: «Με τη Ρεάλ Μπέτις στο Καραϊσκάκη. Υπήρχε πολύ πίεση. Επίσης, κι αυτή η απόκρουση με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη ήταν πολύ καλή. Καλό παιχνίδι, επίσης, ήταν με την Μπέρνλι στα προκριματικά. Άλλο ήταν με την ΑΕΚ εκτός έδρας, όταν έπαιζα στον Ατρόμητο, αλλά και με με Πανιώνιο μέσα στο ΟΑΚΑ, στη νίκη 0-1 με αντίπαλο πάλι την ΑΕΚ. Μπήκαμε τότε στο κόλπο για τα πλέι οφ. Θα πω κι ένα, όμως, με τον Φωστήρα, όπου έπαιζα δανεικός. Παίζαμε για τα πλέι οφ της σεζόν 2013-14 με τον Ηρακλή Ψαχνών και θέλαμε τρεις βαθμούς. Στον Ταύρο το ματς, κατάμεστο το γήπεδο, σκοράραμε με Τασουλή στο 94’ και νικήσαμε. Είχα ανέβει στο κόρνερ και βοήθησα στο γκολ, που το πανηγύρισα περισσότερο από κάθε άλλο».

Για τη σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του: «Όταν έπαιξα με την Εθνική στο ματς με την Αίγυπτο. Και όταν έπαιξα στον Ολυμπιακό. Ήταν δικαίωση για μένα».

Για το αν μαζεύει φανέλες αντιπάλων: «Έχω ανταλλάξει φανέλα με τον Ρέινα, μετά το ματς με την Μίλαν».

Διαβάστε επίσης

Back to top button