Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Από το χάντμπολ στην εθνική ποδοσφαίρου μέσα σε μήνες

Ο Χίλμαρ Λέον Γιάκομπσεν έκανε… στροφή καριέρας.

Η περίπτωση του Χίλμαρ Λέον Γιάκομπσεν είναι από τις πολύ σπάνιες… Μέχρι τον Ιανουάριο ήταν από τους κορυφαίους παίκτες χάντμπολ στα Νησιά Φερόε και διεθνής με την εθνική του ομάδα. Όμως με το ξέσπασμα της πανδημίας και την αναστολή δράσης στο χάντμπολ, αποφάσισε να στραφεί στην παλιά του αγάπη, το ποδόσφαιρο, και πλέον είναι διεθνής με την εθνική ποδοσφαίρου της χώρας του.

«Πάντα ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής, αλλά μετά από μια επέμβαση στο ισχίο στα 17 μου, οι γιατροί συνέστησαν να το εγκαταλείψω. Μου είπαν πως ένα άθλημα σαν το χάντμπολ θα ήταν καλύτερο για την υγεία μου. Είχα απογοητευτεί πολύ τότε. Μετά την πανδημία και προκειμένου να παραμείνω σε καλή κατάσταση, πήγα στην παλιά μου ποδοσφαιρική ομάδα και άρχισα προπονήσεις με τους αναπληρωματικούς. Έπαιξα σε ένα φιλικό, όπου πέτυχα δύο γκολ και ο προπονητής με φώναξε στην πρώτη ομάδα. Μέσα σε λίγους μήνες έγινα επαγγελματίας και κλήθηκα στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου», αναφέρει ο 23χρονος μέσος.

Τον Ιανουάριο έπαιξε με την εθνική χάντμπολ των Νησιών Φερόε απέναντι στην Λιθουανία, ενώ την περασμένη Τετάρτη αγωνίστηκε απέναντι στο ίδιο συγκρότημα, αλλά αυτή τη φορά ως παίκτης της εθνικής ποδοσφαίρου της χώρας του.

«Είναι η καλύτερη χρονιά της ζωής μου. Ξαφνικά έγινα και πάλι ποδοσφαιριστής, κατακτώ τίτλους και εκπροσωπώ τη χώρα μου στο αγαπημένο μου σπορ. Πλέον είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στο ποδόσφαιρο. Οι παλιοί μου συμπαίκτες στο χάντμπολ στενοχωρήθηκαν λίγο που έφυγα, αλλά χαίρονται για μένα και με στηρίζουν. Πλέον στόχος μου είναι να παίξω σε ομάδα του εξωτερικού. Ποιος ξέρει, η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις», τονίζει.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button