Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΕΠΟ: Το Διαιτητικό δικαίωσε την ΑΕΛ, άνω – κάτω το πρωτάθλημα της Superleague 2!

Το Διαιτητικό Δικαστήριο γνωστοποίησε την απόφασή του για την προσφυγή της ΑΕΛ κάνοντας δεκτό το σκέλος που αφορά στην αδειοδότηση των ομάδων της Football League. #slgr2 #aelfc #πρωτάθλημα #ΔιαιτητικόΔικαστήριο

Το Διαιτητικό Δικαστήριο γνωστοποίησε την απόφασή του για την προσφυγή της ΑΕΛ κάνοντας δεκτό το σκέλος που αφορά στην αδειοδότηση των ομάδων της Football League.

Το Διαιτητικό είχε εκδικάσει στις 28 Σεπτεμβρίου την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της ΕΠΟ για την απόφαση περί αδειοδότησης των ομάδων της Football League που προβιβάστηκαν στη Superleague 2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κάνει και αίτημα περί έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που είναι στο ΔΣ της ΕΠΟ και δη του προέδρου Παναγιώτη Δημητρίου, του αντιπροέδρου Στέργιου Αντωνίου και του ταμία, Κλέαρχου Τζαφέρη.

Αργά το βράδυ της Τρίτης βγήκε από το Διαιτητικό η απόφαση που δικαιώνει την ΑΕΛ για το σκέλος της αδειοδότησης των ομάδων της Football League αλλά όχι στο σκέλος της έκπτωσης των μελών της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει δημοσιοποιηθεί, κάτι που θα συμβεί την Τετάρτη (6/10), οπότε θα φανούν περισσότερα, καθώς πλέον μπορεί να γίνει… άνω – κάτω το πρωτάθλημα της Superleague 2 με τις ομάδες οι οποίες έχουν κάνει μεταγραφές έχοντας λάβει άδεια, η οποία τώρα ακυρώνεται από το Διαιτητικό! Την ημέρα που έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος!

Η ΑΕΛ ανέφερε επίσημα για την προσφυγή της για την συγκεκριμένη Επιτροπή ότι λειτούργησε «αγνοώντας παντελώς το Άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ περί μη τροποποίησης κανονισμών, αποφάσισε να καταργήσει στην ουσία τον Διευθυντή Αδειοδότησης, αλλά και τις Επιτροπές Αδειοδοτήσεων (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια), ώστε να μην επιβληθούν ποινές (απαγόρευση μεταγραφών – περιορισμοί μεταγραφών) σε 10 ομάδες της Super League 2 από τις νεοεισαχθείσες στις οποίες ο Διευθυντής Αδειοδοτήσεων και οι Επιτροπές Αδειοδοτήσεων δεν χορήγησαν άδεια ισότιμης συμμετοχής στην Super League 2.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ μετά την ακύρωση αυτής της παράνομης αποφάσεως θα προσφύγει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και θα καταγγείλει τόσο το προεδρείο της Super League 2 που υπέβαλε το παράνομο αίτημα, όσο και τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Δημητρίου – Αντωνίου – Τζαφέρη) που υπερψήφισαν την πρόταση και αγνόησαν την άποψη του προέδρου της Super League 1 κ. Μπουτσικάρη, δικηγόρου ο οποίος αιτιολογημένα μειοψήφησε εις βάρος του προέδρου της Super League 2 κ. Λεουτσάκου που το υπέβαλε και που προβλέπεται από τους κανονισμούς η ποινή εκπτώσεως από το αξίωμά του».

Η απόφαση του Διαιτητικού

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ έλαβε την παρακάτω απόφαση.

Δέχτηκε, κατά πλειοψηφία εν μέρει, την προσφυγή της ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ» κατά του τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)»

Ακυρώνει την από 14.09.2021 απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων (Θέμα 1ο) του καθού τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Ε.Π.Ο.)» αναφορικά με την «Απόφαση επί των διαβιβασθέντων από την Super League 2 αιτημάτων ΠΑΕ προερχομένων από την Football League αναφορικά με την επιβολή των ποινών μη αδειοδότησής τους», όπως ειδικότερα το περιεχόμενο αυτής (απόφασης) αναφέρεται στο αιτιολογικό».

Διαβάστε επίσης

Back to top button