ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία vs Παναθηναϊκός: Τα δέκα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (pics+vids)

Την ομάδα του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και αυτομάτως «ξυπνούν μνήμες». #SuperLeague1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #προστοϊρία #Παναθηναϊκός #αφιερώματα

Την ομάδα του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής και αυτομάτως «ξυπνούν μνήμες». #SuperLeague1 #ΠΑΣΛαμία #Φθιώτιδα #αθλητικά_νέα #Football #Στερεά_Ελλάδα #μία_πόλη_μία_ομάδα #LamiaSports #προστοϊρία #Παναθηναϊκός #αφιερώματα

Στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί στο «Αθανάσιος Διάκος» τον Παναθηναϊκό στην 11η αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα σε τρεις χρονιές.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί για το πρωτάθλημα της SuperLeague 1 αλλά και για το Κύπελλο Ελλάδος δέκα φορές συνολικά και το LamiaSports θα σας βάλει στο κλίμα του αγώνα με την προϊστορία των δύο ομάδων.

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ VS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τη σεζόν 2017-2018 όπου η Λαμία ανέβηκε στην SuperLeague 1, έχει βρει ως αντίπαλό του τον Παναθηναϊκό δέκα φορές.

Από αυτές τις δέκα, οι 4 είναι για το Κύπελλο Ελλάδος και οι 6 για το πρωτάθλημα της SuperLeague 1.

Η Λαμία έχει κερδίσει από τις δέκα αναμετρήσεις τις 4 φορές, ενώ οι «πράσινοι» μετρούν και αυτοί με τη σειρά τους άλλες 4 νίκες!

Μόλις 2 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα ανάμεσα στις δύο ομάδες. Συνολικά στα παιχνίδια Λαμία – Παναθηναϊκό (και το αντίστροφο) έχουν σημειωθεί 27 τέρματα, με τα 13 να ανήκουν στον ΠΑΣ και τα 14 στο «τριφύλλι».

Πάμε να δούμε αναλυτικά τις αναμετρήσεις:

Οι αναμετρήσεις που ξεχώρισαν

Ως γνωστόν, η Λαμία έχει μία ευχάριστη παράδοση κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς όπως διαβάσατε και πιο πάνω έχει 4 νίκες κόντρα στην ομάδα της Αθήνας ενώ τον έχει αποκλείσει από το Κύπελλο Ελλάδος δύο φορές. Εξίσου σημαντικό είναι πως η ομάδα των «πρασίνων» δεν έχει καταφέρει να κερδίσει στην έδρα της Λαμίας σε κανένα αγώνα.

Το πρώτο και ένα από τα ματς που κανείς δεν θα ξεχάσει, είναι το παιχνίδι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε ένα χιονισμένο ΔΑΚ Λαμίας. Εκείνο το ματς, πήγε τόσο καλά για τον ΠΑΣ, όπου έληξε με 4-1 σκορ πράγμα που έδωσε σημαντικό προβάδισμα στους «κυανόλευκους» για την πρόκριση.

Δίχτυα σε εκείνον τον αγώνα, είχαν βρει οι Πίτι (2γκολ), Παντελιάδης και Μπλάζιτς για τη Λαμία, ενώ για τον Παναθηναϊκό είχε σκοράρει ο Μολίνς.

Ένα ακόμη ματς το οποίο μας έχει μείνει είναι για την SuperLeague 1 αυτή τη φορά και πραγματοποιήθηκε τη σεζόν 2018-2019. Και μας έχει μείνει γιατί η Λαμία χάνει στο ΟΑΚΑ με 3-1 και ο Μπάμπης Τεννές αποχωρεί από την ομάδα για να έρθει ο Μάκης Χάβος.

Και περνάμε ξανά στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου είχαμε δύο αναμετρήσεις οι οποίες θα μείνουν στην ιστορία του ΠΑΣ Λαμία…

 

Κύπελλο Ελλάδος Φάση των 16 (1ος αγώνας)

ΠΑΣ Λαμία – Παναθηναϊκός 1-0

Οι δύο ομάδες βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι στο Κύπελλο Ελλάδος και στον πρώτο αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία επιστρέφει στις νίκες απέναντι στους πράσινους κερδίζοντας με 1-0, χάρη σε γκολ του Χερόνιμο Μπαράλες.

Το άξιο αναφοράς σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν η αντικατάσταση του Γιώργου Μπαντή, του τερματοφύλακα του ΠΑΣ από το νεαρό Παναγιώτη Κατσίκα, ο οποίος τότε είχε σημειώσει την πρώτη του συμμετοχή με την «κυανόλευκη» φανέλα.

Ο επαναληπτικός από την άλλη ήταν μία ωδή στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ το Νίκο Μελίσσα ο οποίος είπε όχι σε πέναλτι των «πρασίνων» και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στην ομάδα του.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος Φάση των 16 (2ος αγώνας)

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία 1-0 (2-4 στα πέναλτι)

Στην δεύτερη αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με ένα γκολ στο 83΄ του Εμμανουηλίδη να στείλει την αναμέτρηση στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, μιας και η Λαμία είχε κερδίσει στον αγώνα του ΔΑΚ με το ίδιο σκορ.

Στα πέναλτι, η ομάδα του Χάβου ήταν εμφανώς πιο εύστοχη ενώ ο Μελίσσας ήταν σε εξαιρετική ημέρα πιάνοντας το πέναλτι του Εργκούς Κάτσε.

Και η ιστορία θα συνεχιστεί το Σάββατο στο «Αθανάσιος Διάκος».

Διαβάστε επίσης

Back to top button