Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League 1: Ποια τεστ παίζουν ρόλο για την αναβολή αγώνων, αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι για χαλάρωση στο πρωτόκολλο!

Ένας αγώνας στη Super League 1 χρειάζεται τρία θετικά κρούσματα παικτών για να μην γίνεται, ωστόσο πάντα μετράνε τα τελευταία χρονικά τεστ. Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι για... χαλάρωση στο πρωτόκολλο!

Ένας αγώνας στη Super League 1 χρειάζεται τρία θετικά κρούσματα παικτών για να μην γίνεται, ωστόσο πάντα μετράνε τα τελευταία χρονικά τεστ. Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι για… χαλάρωση στο πρωτόκολλο!

Επειδή έχει προκληθεί ένα σχετικό… μπέρδεμα πάνω σε αυτό το θέμα αναφορικά με τα θετικά κρούσματα σε μία ομάδα πάντα μετράει το τελευταίο τεστ που κάνουν οι σύλλογοι. Για παράδειγμα εάν μία ομάδα μες στην εβδομάδα είχε δύο ή και παραπάνω κρούσματα αυτά ακολουθούν την απαιτούμενη διαδικασία και δεν προσμετρούνται στα επόμενα – τελικά τεστ πριν τον αγώνα.

Ουσιαστικά δηλαδή είναι σαν να… μηδενίζουν. Εάν στα τελευταία τεστ υπάρξουν τρία και πλέον κρούσματα τότε δεν γίνεται το ματς. Η παράγραφος που αφορά στο θέμα αυτό σημειώνει τα εξής:

2. Στην περίπτωση προγραμματισμένου αγώνα ομάδας διενεργείται μοριακός έλεγχος με RT-PCR ρινοφαρυγγικού δείγματος σε όλους τους αθλητές την παραμονή του αγώνα (Match Day – 1 ή MD1). Αν βρεθούν στον έλεγχο αυτό 3 ή περισσότερα θετικά αποτελέσματα, ο αγώνας αναβάλλεται.

Από εκεί και πέρα οι λοιμωξιολόγοι σε αυτή τη φάση είναι αρνητικοί στην τροποποίηση του υπάρχοντος πρωτόκολλου για την SL1. Δεν θεωρούν πως πρέπει να χαλαρώσει και εκτιμούν πως τα τρία κρούσματα για να μην γίνει ένα ματς είναι ένας σωστός αριθμός. Μάλιστα κάνουν συγκρίσεις και με άλλα πρωτόκολλα όπως το γαλλικό που μιλάει για τέσσερα θετικά κρούσματα αλλά στην διάρκεια της εβδομάδας.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button