Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άλωσε το Σαν Σεμπαστιάν η Νάπολι, τεσσάρα η Αλκμάαρ

Τεράστια νίκη για τη Νάπολι που πέρασε με 0-1 από την «Reale Arena» απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο και εύκολη νίκη για την Αλκμάαρ που καθάρισε με 4-1 τη Ριέκα στο «AFAS Stadion»

Τεράστια νίκη για τη Νάπολι που πέρασε με 0-1 από την «Reale Arena» απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο και εύκολη νίκη για την Αλκμάαρ που καθάρισε με 4-1 τη Ριέκα στο «AFAS Stadion»

EUROPA LEAGUE – 6ος ΟΜΙΛΟΣ – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΝΑΠΟΛΙ: 0-1

Γήπεδο: Reale Arena

Τεράστια νίκη για τη Νάπολι που πέρασε με 0-1 από την «Reale Arena» απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο. Οι «παρτενοπέι» του Τζενάρο Γκατούζο μπήκαν πολύ καλύτερα στο παιχνίδι το οποίο και δεν άφησαν ποτέ να ξεφύγει από τον έλεγχό τους. Λίγα πράγματα από τους Βάσκους που εμφανίστηκαν ακίνδυνοι.

Η Νάπολι είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 8′ με τον Ινσίνιε να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ που πέρασε λίγο έξω, όπως και στο 12′ προσπάθεια του Μάριο Ρούι, μετά από πάσα του Πετάνια. Στο 18′ η Σοσιεδάδ είχε την πρώτη της ευκαιρία με σουτ του Πόρτου που απέκρουσε ο Οσπίνα, ενώ στο 24′ η μπάλα έφτασε στον Μερίνο που από πολύ κοντά την έστειλε άουτ.

Στο 55′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Νάπολι άνοιξε το σκορ με τους Μπακαγιόκο και Πολτιάνο να παίζουν ωραία το «1-2» και τον τελευταίο να σουτάρει από μακριά, με την μπάλα να βρίσκει λίγο στον Σαγκνάν καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1. Στο 66′ η Σοσιεδάδ απείλησε με σουτ του Πόρτου που απέκρουσε ο Οσπίνα. Στο 86′ η Νάπολι πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Οσιμέν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάριο Ρούι, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Ρεμίρο, Γκορεσαβέλ (79′ Μπαρενετσέα), Σαγκνάν, Λε Νορμάντ, Μονρεάλ, Μερίνο (79′ Θουμπιμέντι), Γκεβάρα, Νταβίντ Σίλβα, Πόρτου (67′ Μπαουτίστα), Οϊαρθάμπαλ (86′ Γκουρίντι), Ισάκ (67′ Γουίλιαν Ζοζέ)

ΝΑΠΟΛΙ: Οσπίνα, Χισάι, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Ντέμε (89′ Ρουίθ), Μπακαγιόκο, Λομπότκα (61′ Μέρτενς), Πολιτάνο (61′ Ντι Λορέντζο), Πετάνια (61′ Οσιμέν), Ινσίνιε (22′ Λοσάνο)

ΑΛΚΜΑΑΡ – ΡΙΕΚΑ: 4-1

Γήπεδο: AFAS Stadion

Εύκολη νίκη για την Αλκμάαρ που καθάρισε με 4-1 τη Ριέκα στο «AFAS Stadion». Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση, ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια κι έφτασαν εύκολα και δικαιότατα στη νίκη δημιουργώντας πολλές και καλές ευκαιρίες.

Στο 6′ και την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού η Αλκμάαρ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Βελκόσκι στον Ντε Βιτ, με τον Κούπμεϊνρς ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 1-0. Στο 12′ η Ριέκα απείλησε για πρώτη φορά με σουτ του Αντριάσεβιτς που απέκρουσε ο Μπιζότ. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Μίνττσο να περνά απίθανη κάθετη για τον Γκούντμουντσον που πάτησε περιοχή και πλάσαρε για το 2-0. Στο 42′ νέα καλή στιγμή για την Αλκμάαρ με σουτ του Κάρλσον που απέκρουσε ο Νέβιστιτς.

Στο 51′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Αλκμάαρ τελείωσε το παιχνίδι με τον Μίνττσο να βγάζει ωραία μπαλιά για τον Κάρλσον που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-0, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας πέτυχε ακόμα ένα γκολ με τον Γκούντμουντσον να κάνει το 4-0 με πλασέ στην κίνηση, μετά από ωραίο γύρισμα του Κούπμεϊνερς. Στο 72′ η Ριέκα μείωσε με τον Λόντσαρ να σηκώνει εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων για τον Κουλένοβιτς που αφού κατέβασε ωραία, εκτέλεσε για το 4-1.

ΑΛΚΜΑΑΡ: Μπιζότ, Σβένσον, Χατζιδιάκος (61′ Λέουβεν), Μάρτινς Ίντι (89′ Γκούλιτ), Βίντχαλ, Μίνττσο, Ντε Βιτ, Κούπμεϊνερς, Στενγκς (66′ Εβιέν) , Κάρλσον (66′ Αμπουκάλ), Γκούντμουντσον (89′ Μπαράσι)

ΡΙΕΚΑ: Νέβιστιτς, Τόμετσακ (80′ Ρασπόποβιτς), Ζοάο Εσκοβάλ, Βελκόσκι (64′ Λεπινίτσα), Σμόλτσιτς, Στέφουλι (80′ Αναστάσιο), Μενάλο (64′ Γιατέκε), Πάβιτσιτς, Αντριάσεβιτς (64′ Χαλίλοβιτς), Λόντσαρ, Κουλένοβιτς

Διαβάστε επίσης

Back to top button