ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Ο κυριότερος λόγος της πορείας μας είναι το πόσο κοντά μας είναι ο Βόκολος»

Έχει εξελιχθεί εκ των πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν για τη Λαμία και το επιβεβαίωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Έχει εξελιχθεί εκ των πρωταγωνιστών της φετινής σεζόν για τη Λαμία και το επιβεβαίωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Σωτήρης Τσιλούλης μοιράστηκε στο Gazzetta το… μυστικό της επιτυχίας αλλά και τον στόχο της ομάδας για τα play-offs.

«Αυτό που έχω να πω είναι πως η ομάδα δεν θα γίνει σάκος του μποξ στα play-offs». Στις 14 Φεβρουαρίου, ο Λεωνίδας Βόκολος ολοκλήρωσε ένα έτος στον πάγκο της Λαμίας και από την τελευταία θέση του πίνακα, φέτος την οδηγεί στα play-offs.

Εκ των βασικών ανθρώπων που υπηρετούν αυτόν τον στόχο και φέτος διανύει μία εξαιρετική πορεία, είναι ο Σωτήρης Τσιλούλης. Ο 29χρονος φορ πέτυχε την ισοφάριση κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-2) και χάρισε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, φτάνοντας τα πέντε γκολ και τις δύο ασίστ φέτος.

Ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta μετά την ισοπαλία στη Λεωφόρο, στάθηκε στο μυστικό της… επιτυχίας, στα όσα έχει αλλάξει ο Βόκολος και οι δικοί του στόχοι.

– Έμειναν τρεις αγώνες και έχετε αποκτήσει μία καλή διαφορά. Πιστεύετε όλο και περισσότερο στην είσοδο στα play-offs;

«Σίγουρα το πιστεύουμε όλο πιο πολύ. Φτάνουμε προς το τέλος της κανονικής περιόδου, έχουμε ακόμα τρία σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας και πρέπει να παλέψουμε, να δώσουμε τα πάντα και να πετύχουμε αυτόν τον μεγάλο στόχο που έχουμε θέσει».

– Τέτοια περίοδο, την περσινή σεζόν ήσασταν στη ζώνη του υποβιβασμού και τώρα είστε κοντά στα play-offs. Τι θεωρείς ότι άλλαξε μέσα σε αυτό το διάστημα;

«Έτσι είναι. Πέρυσι τέτοια εποχή παλεύαμε για την σωτηρία και τη πετύχαμε με τεράστια προσπάθεια. Από τότε νομίζω ότι η ομάδα κάνει πορεία πρωταθλητισμού και η αλλαγή είναι φανερή. Νομιζω ότι για την αλλαγή αυτή ευθύνεται ο προπονητής καθώς μας έκανε να πιστεύουμε πολύ στον εαυτό μας και να παλεύουνε καθημερινά για του στόχους μας».

– Ποιο ήταν το κλειδί στην ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό, παρότι ήσασταν για παραπάνω από ένα ημίχρονο με δέκα παίκτες; Επίσης για τον τραυματισμό στον ώμο τι συνέβη;

«Νομίζω ότι το κλειδί ήταν το πάθος και η κατάθεση ψυχής που κάναμε μένοντας με παίχτη λιγότερο. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και αντιδράσαμε δείχνοντας ότι το θελουμε παρά πολύ το παιχνίδι. Όσο για τη φάση με τον ώμο μου, ήταν μια φάση περίεργη καθώς το χέρι μου κλείδωσε στο σώμα του αντιπάλου και πέφτοντας χτύπησα στον ωμό αλλά δεν ήταν κάτι σοβαρό και ήθελα να συνεχίσω».

– Τρία από τα πέντε γκολ σου είναι από ασίστ του Τόσιτς…

«Πραγματικά ο Τόστις είναι ένας θαυμάσιος παίχτης και μπορεί για όσο διάστημα παίζει να κάνει τη διαφορά με τη ποιότητα του. Όταν παίζουμε μαζί προσπαθώ μόνο να κινούμε στον ελεύθερο χώρο καθώς γνωρίζω ότι έχει τεράστια ποιότητα και μπορεί να με βρει εύκολα με κάποια μακρινή μπαλιά».

– Αναφέρθηκες πριν ότι ο Βόκολος έχει αλλάξει την ομάδα από πέρσι. Ποιο είναι το μυστικό του σε αυτή την εξέλιξη;

«Ο κόουτς είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος και η προσφορά του είναι αδιαμφισβήτητη. Είναι πολύ κοντά στους παίχτες και είναι ο κυριότερος λόγος την πορείας μας».

– Όλοι μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, μίλησαν για «κατάθεση ψυχής» για να έρθει το αποτέλεσμα. Από που προέρχεται όλο αυτό το πάθος;

«Κοίτα αυτή η ψυχή που βγάζουμε στο γήπεδο, είναι ξεκάθαρα ότι είμαστε μία οικογένεια στα αποδυτήρια, περνάμε πολύ καλά, το κλίμα είναι υπέροχο και μεταξύ των ποδοσφαιριστών και με το τεχνικό τιμ. Νομίζω ότι όλη αυτή η ψυχή που βγάζουμε είναι από τη θέληση που υπάρχει για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο που έχουμε θέσει».

– Βλέπουμε μετά από κάθε ματς που κάνετε μία αγκαλιά στον αγωνιστικό χώρο όλοι μαζί και μιλάτε. Πώς καθιερώθηκε αυτό;

«Δεν ξεκίνησε από κάπου, ούτε μας μάζεψε κάποιος. Μας βγήκε και μας βγαίνει αυθόρμητα. Όπως είπα και πριν είμαστε μία πολύ καλή παρέα και νομίζω ότι αυτό φαίνεται σε κάθε στιγμή του αγώνα».

– Όσο για εσένα, φέτος κάνεις μία πολύ καλή χρονιά. Έχεις στο μυαλό σου το επόμενο βήμα σε μία μεγαλύτερη ομάδα;

«Σίγουρα το έχω σκεφτεί πολλές φορές, για αυτό αγωνίζομαι και για αυτό παλεύω. Στόχος μου και όνειρο μου είναι να βρεθώ σε μία μεγάλη ομάδα και για αυτό παλεύω καθημερινά»

Διαβάστε επίσης

Back to top button