Άλλα αθλήματα

H Eλλάδα κατέκτησε 12 μετάλλια στο Aphrodite Mediterranean Cup της Κύπρου

Σπουδαίες ήταν οι εμφανίσεις των μελών της Εθνικής ομάδας στο διεθνή αγώνα Aphrodite Mediterranean Cup 2020 που έγινε στα Λεύκαρα της Κύπρου. στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας με την Κύπρο.

Σπουδαίες ήταν οι εμφανίσεις των μελών της Εθνικής ομάδας στο διεθνή αγώνα Aphrodite Mediterranean Cup 2020 που έγινε στα Λεύκαρα της Κύπρου. στο πλαίσιο της Διακρατικής Συμφωνίας με την Κύπρο.

Η Ελλάδα κατέκτησε 12 μετάλλια εκ των οποίων τα 3 χρυσά με τους Χρήστο Αερικό, Χρήστο Σούλτη και Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία μάλιστα σφράγισε τη συμμετοχή της στον αγώνα με την πολύ καλή επίδοση των 648 πόντων στον προκριματικό.

Ολοι οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας, πέρα από τα μετάλλια, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές εμπειρίες σε διεθνή αγώνα, σε μία εποχή μάλιστα που δεν διεξάγονται σπουδαίοι αγώνες τοξοβολίας στο εξωτερικό.

Το Aphrodite Mediterranean Cup 2020 συμμετείχαν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Σερβία, ο Λίβανος και η Ουκρανία.

Tα μετάλλια της Εθνικής ομάδας:

ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Αερικός Χρήστος (Α.Σ.Π. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ)
  2. Δρακιώτης Δημήτριος Κωνσταντίνος (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ)
  3. Ζαχαράκης Ανδρέας (Α.Ο.Π. ΕΡΜΗΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΑΝΔΡΩΝ

  1. Καραγεωργίου Αλέξανδρος (Σ.Ο.ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ)
  2. Κατσαΐτης Παναγιώτης (Π.Α.Σ.Β. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

  1. Ψάρρα Ευαγγελία (ΣΚ.Ο.Α.Α.Π.Θ.)
  2. Γκορίλα Ανατολή Μάρθα (Α.Ο.Τ. ΑΧΑΙΟΙ)
  3. Παπαδόπουλου Δήμητρα (Α.Ο.Τ. ΑΧΑΙΟΙ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ

  1. Χαλκιοπούλου Δασκαλάκη Σοφία Θεοδώρα (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ)
  2. Νάνου Λήδα (Α.Ο.ΣΤΟΧΟΣ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ ΕΦΗΒΩΝ

  1. Σούλτης Χρήστος (Γ.Σ. ΚΕΡΑΤΕΑΣ)
  2. Χριστόπουλος Αντώνιος (Α.Ο. ΣΤΟΧΟΣ)

Την Κυριακή έγινε στο Ολυμπιακό Προπονητήριο «Ευαγγελία Ψάρρα» Αγώνας Μικρών Ηλικιακά Κατηγοριών και ο Φίλιππος Γκουμπέτης Δομετίου της Τετραπτερυλλίδας πέτυχε Πανελλήνιο Ρεκόρ στο Ολυμπιακό τόξο Παμπαίδων με 691. Το προηγούμενο ήταν του Ιωάννη Γιόβα με 673 από το 2013.

Παράλληλα διοργανώθηκε η Ημέρα Οικογενειακής Αναψυχής για εκμάθηση τοξοβολίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Beactive της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Η συμμετοχή ήταν δωρεάν για όλους, τηρήθηκε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της τοξοβολίας.

Τη διεξαγωγή του προγράμματος παρακολούθησε και ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής εκπροσωπώντας τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button