Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Απίθανο διπλό για την ΑΕΛ μέσα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΡΗΣ – ΛΑΡΙΣΑ 3-2

ΓΗΠΕΔΟ: Κλ. Βικελίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανώλης Σκουλάς

Η Λάρισα με απίθανη ανατροπή επικράτησε με 3-2 του Άρη στο Βικελίδης σε ένα ματς-διαφήμιση αφού τα είχε όλα. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια, μία τρομερή ανατροπή και τον διαιτητή Σκουλά να δείνει πέναλτι στο 97′ υπέρ του Άρη αλλά αφού είδε ο ίδιος όλα τα VIDEO από το VAR πήρε πίσω την απόφαση. Σοκαριστικός τραυματισμός του Σεσέροβιτς στο 69′.

O Άρης μπήκε δυνατά στο ματς και στάθηκε και τυχερός αφού οι δύο πρώτες του κλασικές ευκαιρίες έγιναν γκολ. Μόλις στο 10′ μετά από δύο προσπάθειες του Ιντέγε στο 5′ και στο 9′ που δεν απείλησαν τον Κρίστινσον, ήρθε το 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Βέλεθ ο οποίος έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και το 2-0. Στο 12′, ο Ντιγκινί έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κρίστινσον να διώχνει στα πλάγια την μπάλα αλλά ο Μπρούνο Γκάμα πήρε το ριμπάουντ και με σουτ στην κίνηση ξεκίνησε νέο γύρο… πανηγυρισμών στο Κλ. Βικελίδης.

Η γηπεδούχος ομάδα όμως σαν… να κατέβασε γενικό και πριν φύγει το ημίχρονο βρέθηκε και πάλι στην αφετηρία, δηλαδή την ισοπαλία. Στο 20′ και σε άστοχο σουτ του Σεσέροβιτς, η άμυνα του Άρη κοιμήθηκε και ο Νούνιτς κινήθηκε έξυπνα, ήρθε σε επαφή με την μπάλα και νίκησε τον Έμαν μειώνοντας σε 2-1. Και στο 33′ ήρθε η ισοφάριση για την ΑΕΛ. Ο Ουάρντα έκανε την σέντρα και ο Νούνιτς με προβολή έκανε το 2-2. Στη φάση του γκολ ωστόσο, η ΑΕΛ θα έπρεπε να μείνει με δέκα παίκτες! Ο Αιγύπτιος άσος έκανε κάποια κίνηση προς την κερκίδα και πιο συγκεκριμένα έδειχνε τα αυτιά του στον κόσμο. Ο Σκουλάς του έβγαλε κίτρινη και ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ μεσοεπιθετικός του έδωσε το χέρι! Τελευταία καλή στιγμή σε ένα “γεμάτο” α’ μέρος, ένα σουτ στη κίνηση του Φετφατζίδη το οποίο πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κρίστινσον.

O Άρης και στο δεύτερο μέρος μπήκε φουριόζος αλλά δεν στάθηκε τόσο τυχερός στην πρώτη του τελική. Στο 47′ συγκεκριμένα, ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και σταμάτησε στο δοκάρι του Κρίστινσον. Η Λάρισα παρέμεινε στο δικό της μισό και προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα αφού ο Άρης θα άρχιζε να πιέζει. Nέα φάση για τον Άρη στο 52′. Σουτ “γεμάτο” του Φετφατζίδη λίγο έξω από την περιοχή, έπεσε και έδιωξε ο Κρίστινσον. Ενώ ένα λεπτό μετά ο Ρόουζ για εκατοστά δεν βρήκε εστία σε προβολή που επιχείρησε μετά από γύρισμα του Κόρχουτ. Στο 60 ήταν η σειρά του Ιντέγε να απειλήσει αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ. Στο 63′ οι κίτρινοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Λάρσον. Δύο λεπτά μετά ο Άρης είχε και δεύτερο δοκάρι. Ο Ντιγκινί σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά βρήκε δοκάρι. Ο Ρόουζ πήρε το ριμπάουντ αλλά κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ. Στο 69′ το ματς διεκόπη προσωρινά. ο Σεσέροβιτς συγκρούστηκε στον αέρα και έχασε τις αισθήσεις του. Μετά από πέντε λεπτά και αφού μπήκαν και τα δύο ιατρικά τιμ των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Σέρβος σηκώθηκε και μάλιστα συνέχισε στο ματς.

Η Λάρισα εκμεταλλευόμενη την διακοπή, έκανε την μεγάλη ανατροπή στο 74′! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάτσε, ο Ουάρντα βρέθηκε αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Έμαν! Όλο το γήπεδο “πάγωσε” μετά το 3ο γκολ της Λάρισας. Ο Άρης προσπάθησε να γλιτώσει τουλάχιστον την ήττα. Στο 84′ ο Κρίστινσον απέκρουσε κεφαλιά του Ρόουζ, ο Ντιγκινί πήρε το ριμπάουντ αλλά ο Φατιόν σταμάτησε πάνω στην γραμμή το πλασέ του επιθετικού του Άρη. Η μπάλα στην εξέλιξη της φάσης βρέθηκε στα πόδια του Ιντέγε ο οποίος σε κενή εστία κατάφερε να σημαδέψει εκ νέου τον Φατιόν ο οποίος έσωσε τους “Βυσσινί” από τρίτο γκολ.

Η Λάρισα “έπαιξε” και με το χρόνο προς το τέλος. Στο 95′ ο Κρίστινσον νίκησε τον Ντιγκινί σε γυριστό του έμπειρου άσου. Ενώ στο 97′ ο Ντιγκινί προσπάθησε να κάνει τη σέντρα, με την μπάλα να βρίσκει και στα δύο χέρια του Μπούστος και ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα.

Από το δωμάτιο του VAR ο Φωτιάς είδε πως είναι δύσκολη η φάση… Είπε στον Σκουλά να πάει να δει ο ίδιος τη φάση και ο ρέφερι από την Θεσσαλία πήρε πίσω την αρχική του απόφαση και έληξε και το ματς με την Λάρισα να πετυχαίνει μία τρομερή νίκη-ανατροπή!

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Έμαν, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπα(70′ Ντουάρτε), Γκάμα(62′ Λάρσον), Ντιγκινί, Φετφατζίδης(77′ Μαρτίνες), Ιντέγε

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Κάτσε, Σεσέροβιτς(78′ Μπούστος), Μιλοσάβλιεβιτς(66′ Φατιόν), Ουάρντα(90′ Γκοΐκοβιτς), Νούνιτς

Διαβάστε επίσης

Back to top button