Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Όταν ο Παναθηναϊκός έριχνε τρία στη Βρέμη με… ζωγραφιά «Κάρα» (vid)

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια ο Παναθηναϊκός έριχνε τρία στη Βέρντερ εκτός έδρας, με τον Γιώργο Καραγκούνη να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά γκολ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια ο Παναθηναϊκός έριχνε τρία στη Βέρντερ εκτός έδρας, με τον Γιώργο Καραγκούνη να πετυχαίνει ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά γκολ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού στη Βρέμη. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει σε μία νέα εποχή τότε. Το τριφύλλι στο ματς αυτό είχε μπει δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις στο 14ο λεπτό ο Καραγκούνης χτύπησε εκπληκτικά ένα φάουλ από τα 30 μετρά, με τον Βίζε να ακουμπάει την μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι.

Το ημίχρονο είχε λήξει 0-0,με τους πράσινους στο δεύτερο τελικά να ανοίγουν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 58′ ο Τζιόλης βρήκε με κάθετη πάσα τον Βαγγέλη Μάντζιο που απέφυγε με ωραία προσποίηση τον αντίπαλο του, πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Βέρντερ.

Μόλις 12 λεπτά αργότερα ο Καραγκούνης πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρα του. Ο Νίκος Σπυρόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο και ο «Κάρα» με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό βολέ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Βίζε.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο MVP του τότε αγώνα Αλέξανδρος Τζιόλης, που πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το τελικό 0-3, σε μια από τις πιο μαγικές βραδιές του Παναθηναϊκού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ: Βίζε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες (64′ Χαντ), Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Εζίλ, Πρεντλ (46′ Φριτζ, 68′ Σανόγκο), Πιζάρο, Μερτεζάκερ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Νίλσον, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Τζιόλης, Μάντζιος (89′ Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης (79′ Γκούμας), Γκάμπριελ (75′ Μουν)

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button