Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ο Μάρκους Ράσφοντ νίκησε… Βοήθεια 396 εκ. λιρών από την αγγλική Κυβέρνηση

Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις σημαντικότερες στην ζωή του Μάρκους Ράσφορντ.

Η χθεσινή ημέρα ήταν από τις σημαντικότερες στην ζωή του Μάρκους Ράσφορντ. Όχι γιατί η Γιουνάιτεντ νίκησε στην Έβερτον με 3-1 αλλά γιατί ο αγώνας του δικαιώθηκε αφού η αγγλική Κυβέρνηση ενέκρινε χρηματοδότηση 396 εκ. λιρών στο πρόγραμμα του.

Κανείς δεν γνωρίζει αν ο Μάρκους Ράσφορντ θα μείνει στην ιστορία για τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα. Αλλά σίγουρα έχει κερδίσει μία ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της Αγγλίας για τον αγώνα του εναντίον της πείνας και της φτώχειας που βιώνουν πάνω από 1.7 εκ. παιδιά και τα οποία μέσω του προγράμματος του μπορούν να έχουν δωρεάν γεύματα. Γιατί ο Μάρκους Ράσφορντ ανάγκασε την αγγλική Κυβέρνηση να δώσει τελικά χρηματοδότηση για το πρόγραμμα του ύψους 396 εκ. λιρών.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τον αγώνα με την Έβερτον, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα που δεν περίμενε. Στην άλλη άκρη ήταν ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ενημέρωσε τον Ράσφορντ πως η Κυβέρνηση θα βοηθήσει το πρόγραμμα του για δωρεάν γεύματα σε παιδιά στην Αγγλία που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα λόγω της οικονομικής τους κατάστασης.

Αρχικά θα εγκριθεί ένα κονδύλι 170 εκ. ευρώ, για ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις Γιορτές των Χριστουγέννων, μέχρι τον Μάρτιο, ενώ στην συνέχεια θα υπάρξει νέο πρόγραμμα όσον αφορά το Πάσχα και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το πρόγραμμα του Ράσφορντ έχει ως στόχο δωρεάν γεύματα στα σχολεία αλλά και στην διάρκεια των Γιορτών που είναι κλειστά, τα παιδιά να έχουν την δυνατότητα για βοήθεια. Όπως υποστηρίζει ο άσος της Γιουνάιτεντ κοντά στο 1.7 εκ. παιδιά θα βοηθηθούν από το πρόγραμμα, ενώ η σχετική αίτηση έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 εκ. υπογραφές.

Ο Μάρκους Ράσφορντ αναφέρθηκε στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Μπόρις Τζόνσον λέγοντας: «Μετά το παιχνίδι είχα μία καλή συζήτηση με τον Πρωθυπουργό για να καταλάβω το προτεινόμενο πλάνο και είμαι χαρούμενος για τα βήματα που έχουν γίνει ώστε να πολεμήσουμε την παιδική φτώχεια και πείνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η διάθεση της Κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες είναι θετική και αυτό το αναγνωρίζουμε όλοι. Τα βήματα που έγιναν σήμερα θα βελτιώσουν την ζωή περίπου 1.7 παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους επόμενους 12 μήνες, και αυτό μπορούμε να το γιορτάσουμε».

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button