Άλλα αθλήματα

Hamilton – Η νέα επιφάνεια ήταν σκ@@α με κεφαλαίο “Σ”

O Lewis Hamilton επέκρινε την νέα επιφάνεια του Instabul Park, λέγοντας οτι έχει χαλάσει μία κατά τ ‘άλλα “φανταστική” πίστα.

O Lewis Hamilton επέκρινε την νέα επιφάνεια του Instabul Park, λέγοντας οτι έχει χαλάσει μία κατά τ ‘άλλα “φανταστική” πίστα.

Η πίστα στην οποία μονοθέσια της Formula 1 αγωνίστηκαν για τελευταία φορά το 2011 έριξε νέα άσφαλτο λίγο πριν την επιστροφή της στο καλεντάρι.

Ο Hamilton χαρακτήρισε τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής ως μία “καταστροφή“.

“Αυτή η πίστα είναι φανταστική και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πότε ξοδεύουν εκατομμύρια για να περάσουν νέα επιφάνεια.”

“Ξέρω οτι καθόταν για αρκετό καιρό. Μάλλον θα μπορούσαν να την καθαρίσουν αντί να σπαταλούσαν όλα τους τα χρήματα.”

Ακόμα ο Hamilton δήλωσε ότι η έλλειψη πρόσφυσης ήταν ακόμα χειρότερη και από την πίστα της Πορτογαλίας όπου και εκεί η επιφάνεια ήταν καινούργια.

“Η πίστα είναι χειρότερη από το Portimao όπου και εκεί είχαμε νέα επιφάνεια. Οπότε για εμάς τα ελαστικά δεν δουλεύουν και μπορείτε να δείτε ότι είναι σαν παγοδρόμιο εκεί.”

“Οπότε δεν νοιώθεις την απόλαυση ενός γύρου στο Instabul Park όπως συνήθως και δεν το βλέπω να αλλάζει.”

“Είναι τρομακτικός ολόκληρος ο γύρος. Είναι σαν να υπάρχουν βρεγμένα μπαλώματα παντού. Οπότε καθώς είσαι με τα slicks, επιταχύνεις και μετά ολισθαίνει πολύ γρήγορα.”

“Αυτό συμβαίνει πιθανότατα επειδή είμαστε πολύ κάτω από το παράθυρο λειτουργίας.”

“Τα ελαστικά είναι τόσο σκληρά και λειτουργούν σε ένα συγκεκριμένο παράθυρο και έτσι αν είμαστε 10 ή 20 βαθμούς κάτω δεν λειτουργούν. Εάν είναι 20 βαθμούς πάνω δεν λειτουργούν.”

“Για κάποιο λόγο η επιφάνεια είναι τόσο λεία.”

“Είναι σκ@@α με κεφαλαίο “Σ”.

Hamilton
Ο Hamilton ακόμα λέει πως ίσως ήταν προτιμότερο η Pirelli να είχε φέρει τις πιο μαλακές γόμες.

“Θα βοηθούσε σίγουρα. Καθώς πέφτει το εύρος το σκληρό λάστιχο είναι άχρηστο και το μεσαίο ελαστικό είναι έτσι και έτσι, το μαλακό ελαστικό όμως είναι καλύτερο. Νομίζω ότι αν είχαν επιλέξει την πιο μαλακή γόμα μπορεί να ήταν καλύτερα.”

“Αλλά είναι μία πολύ δύσκολη πίστα. Η στροφή 8 μπορεί να σκοτώσει το σωστό ελαστικό.”

“Οπότε ποιος ξέρει. Μπορεί να λειτουργούσε λίγο καλύτερα, αλλά είναι αυτό που είναι.”

πηγή: f1racingnews.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button