Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

“Σεφτέ” με ασταμάτητο Καντέρ για τον Κολοσσό!

Ο Κερέμ Καντέρ ήταν ασταμάτητος (23π, 8ρ) και ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη φετινή Basket League, επικρατώντας του Λαυρίου με 77-62.

Ο Κερέμ Καντέρ ήταν ασταμάτητος (23π, 8ρ) και ο Κολοσσός Ρόδου πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη φετινή Basket League, επικρατώντας του Λαυρίου με 77-62.

Έπειτα από δύο ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, κόντρα σε Περιστέρι και Μεσολόγγι, ο Κολοσσός Ρόδου πήρε το πρώτο ροζ φύλλο της σεζόν στην Basket League. Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη αγωνίστηκε χωρίς τον ΤζαΚουάν Λάιλ, που αποτελεί παρελθόν από τους «θαλασσί», όμως είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Κερέμ Καντέρ, που οδήγησε την ομάδα του εκ του ασφαλούς.

Ο Τούρκος φόργουορντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ οδήγησε στη νίκη τον Κολοσσό, κάνοντας σεφτέ στο πρωτάθλημα. Τον ακολούθησαν οι Άρτις (10π, 3ασ) και Άντριτς (15π), ενώ καθοριστικός ήταν ο Βασίλης Ξανθόπουλος με 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Από την άλλη πλευρά το Λαύριο είχε τον έλεγχο της κατάστασης για ένα ημίχρονο, όμως δεν είχε απαντήσεις στο μαρκάρισμα του Καντέρ. Ο Ντέβιν Ντέιβις με 19 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων, με τον Σιζ Άλστον να προσθέτει 11 πόντους.

Με Γερομιχαλό και Άλστον το Λαύριο κατάφερε να βρει λύσεις στην επίθεση και να πάρει τα ηνία του αγώνα (8-11, 4′). Ο Ντέιβις μπήκε στην… εξίσωση και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά (8-14, 6′). Ο Κολοσσός κατάφερε να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι και χάρη σε Τούμπα και Γκόινς μείωσε (15-16, 7′). Ντέιβις και Γερομιχαλός συνέχισαν να δίνουν λύσεις στο Λαύριο, το οποίο έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα, παρά τις προσπάθειες του Καμαριανού (20-22).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της κατάστασης και αυτό τους επέτρεψε να διατηρήσουν το προβάδισμά τους χάρη στον Μαστρογιαννόπουλο (24-30, 13′). Ο Κερέμ Καντέρ βγήκε μπροστά για τον Κολοσσό και οι Ροδίτες κατάφεραν να πλησιάσουν εκ νέου σε απόσταση βολής (30-32, 16′). Ο Μουράτος με δικές του ενέργειες έδωσε… ανάσα στο Λαύριο, όμως ο Άντριτς με τρίποντο έγραψε τον επίλογο του πρώτου μέρους για το 38-39.

Ζάρας και Καντέρ ανέλαβαν δράση στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και ο Κολοσσός πήρε τα ηνία του αγώνα (45-43, 23′). Το Λαύριο αντέδρασε με τον Ντέιβις, αλλά ο «ζεστός» Καντέρ με την βοήθεια των Άρτις και Άντριτς κράτησαν τα ηνία για τους γηπεδούχους (52-48, 26′). Ο Ντέιβις σκόραρε και το Λαύριο ισοφάρισε ξανά με επί μέρους 4-0 (52-52, 27′). Ο Καντέρ όμως συνέχισε να ηγείται για την ομάδα του και με τον Γκόινς να δίνει βοήθειες οι Ροδίτες έκλεισαν το δεκάλεπτο με προβάδισμα (59-54).

Ο ρυθμός ήταν στα χέρια των παικτών του Καντζούρη, που κατάφεραν να ανεβάσουν σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμά τους χάρη σε Άντριτς και Γκόινς (64-54, 32′). Ο Γκόινς έστειλε -προσωρινά- τον Κολοσσό στο +12 (66-54), όμως το Λαύριο αντέδρασε και μείωσε με τον Άλστον (68-60, 36′). Στα κρίσιμα σημεία ο Κολοσσός επιστράτευσε την άμυνά του και «έκλεισε» τους διαδρόμους. Ο Ξανθόπουλος φώναξε παρών και με 4 προσωπικούς πόντους «κλείδωσε» τη νίκη του Κολοσσού (72-60, 38′). Κάπως έτσι οι παίκτες του Καντζούρη κατάφεραν να κρατήσουν τον έλεγχο ως το τέλος και να φτάσουν στην πρώτη νίκη τους στην Basket League.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 38-39, 59-54, 77-62.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button