Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συγκλονιστικός Μκρτσιάν: «Οι Ρώσοι σώζουν μνημεία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, άλλη είναι η προδοσία στην Αρμενία»

Ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία, Ανδρέας Μκρτσιάν, μίλησε για όλα όσα έγιναν και συμβαίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Action Zone» φιλοξενήθηκε ο Ανδρέας Μκρτσιάν.

Ο Εβρίτης αμυντικός με καταγωγή από την Αρμενία μίλησε για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την κατάπαυση του πυρός, αλλά και την εκατόμβη νεκρών στη χώρα του.

Μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μκρτσιάν δήλωσε στους Χάρη Δημαρά και Παναγιώτη Σωτηρόπουλο:

Για την αναστολή των Πρωταθλημάτων στη Γ’ Εθνική λόγω της πανδημίας: «Είναι πολύ δύσκολη κατάσταση. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Κάνουμε υπομονή, είναι πολύ δύσκολο. Παίξαμε 4 αγωνιστικές και σταματήσαμε. Είχαμε βρει ρυθμό και τώρα περιμένουμε να δούμε αν ξεκινήσουμε. Κάνουμε προνοήσεις ατομικά, προπονούμαστε και όλοι μαζί μέσω zoom αλλά αν δεν έχεις επαφή με την μπάλα είναι τελειώς διαφορετικό».

Για την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ: «Παρακολουθώ τα γεγονότα. Είχα την ατυχία να έχω συγγενείς στην πρώτη γραμμή στο Αρτσάχ. Δόξα τω Θεώ προσπαθούσαν να επικοινωνούν να μας λένε ότι είναι καλά και γυρίσανε και είναι υγιείς. Πάνω από 1000 νέοι σκοτώθηκαν και είναι κρίμα γιατί στο Αρτσάχ είναι 95% Αρμένιοι και τώρα την περιοχή την παίρνουν οι Αζέροι και οι άνθρωποι αφήνουν τα σπίτια τους. Πολλοί τα καίνε για να μην αφήσουν τίποτα και να αφήσουν πίσω ό,τι πέρασαν. Είναι κρίμα να σκοτώνονται άνθρωποι το 2020 και να μην βρίσκεται μια διπλωματική λύση.

Η Αρμενία πολεμούσε με μεγάλες δυνάμεις γιατί οι Αζέροι βοηθήθηκαν έχοντας οικονομική άνεση να αγοράζουν όπλα. Κάνεις από αυτούς δεν είχε δουλειά εκεί.

Εκκενώνεται ένα 30-40% με χωριά και κωμοπόλεις. Ανάμεσα σε Αζέρους και Αρμένιους έχουν μπει βαριά οπλισμένες ρωσικές δυνάμεις. Προς τιμήν τους οι Ρώσοι προσπαθούν να κρατήσουν τα μνημεία και τις εκκλησίες. Οι άνθρωποι που έφυγαν, γύρω στους 50.000-60.000, θα προσπαθήσουν να πάνε στο Αρτσάχ που είναι ακόμα αρμένικο η στην Αρμένια. Κάποιοι πάνε στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ και σε άλλες περιοχές της Αρμένιας κοντά στο Αρτσάχ.

Θεωρήσανε ότι η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος ήταν σωστή γιατί αυτοί που διαμαρτύρονταν δεν ήταν πάνω από 1000 άτομα. Δεν θάφτηκαν ακόμα τα παιδιά που σκοτώθηκαν και τρέξανε για μια καρέκλα.

Η προδοσία που συζητιέται στην Αρμενία δεν έχει να κάνει με τον πρωθυπουργό αλλά με την αντιπολίτευση, καθώς πολλοί από αυτήν πήγαν εκεί και έδιωξαν ανθρώπους από την πρώτη γραμμή. Πιο πιθανό ήταν να χάσουμε και άλλες περιοχές παρά να κερδίσουμε αν συνεχιζόταν ο πόλεμος. Οι Αζέροι χτυπούσαν με απαγορευμένες βόμβες περιοχές στο Στεπανακέρτ. Οι περισσότεροι νεκροί είναι άμαχοι. Κανείς δε θέλει να σκοτώνονται άνθρωποι, είτε Αρμένιοι, είτε Αζέροι, είτε οτιδήποτε εθνικότητας, και να ξεριζώνονται από τον τόπο τους. Ευχή όλων να μην υπάρχουν άλλα θύματα».

πηγή: Metrosport.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button