Β΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

«Καραντινάτη» κουβέντα με τον Σωτήρη Σχουλή στο LamiaSports (pics+vids)

Έβγαλε για λίγο τη μάσκα του Spiderman και κουβέντιασε μαζί μας. Ποδόσφαιρο, κορωνοϊός, προπονητική, Ομπαμεγιάνγκ και Μέσι. Τα πάντα όλα!

Έβγαλε για λίγο τη μάσκα του Spiderman και κουβέντιασε μαζί μας. Ποδόσφαιρο, κορωνοϊός, προπονητική, Ομπαμεγιάνγκ και Μέσι. Τα πάντα όλα!

Σε ερώτημά μας στο Instagram, αν σας έχει λείψει το τοπικό ποδόσφαιρο, δείξατε πραγματικά ότι είστε «αρρωστάκια» με το ερασιτεχνικό. Για τον λόγο αυτό (καλά εντάξει κανονισμένο ήταν αλλά τέσπα) θα σας φέρουμε λίγο από το τοπικό ποδόσφαιρο στο σπίτι σας.

Κανονίσαμε λοιπόν, κουβεντούλα με έναν παίκτη που έχει καταφέρει να τον γνωρίζει ο κόσμος για δύο πράγματα. Για τις απευθείας εκτελέσεις φάουλ του και τους πανηγυρισμούς του.

Ο λόγος για τον Σωτήρη Σχουλή, τον ποδοσφαιριστή του Αστέρα Αγίου Σεραφείμ και πάνω απ΄όλα καλό φίλο!

Στη μίνι συνέντευξη με τον Σωτήρη μας απασχόλησε ιδιαίτερα ο κορωνοϊός και το «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όμως ο αναφερθήκαμε και σε πιο ποδοσφαιρικά θέματα.

Καλή ανάγνωση λοιπόν… μέχρι την επόμενη συνέντευξη!

Θα ξεκινήσω την συνέντευξή μας, θέλοντας να μάθω την άποψή σου και τις σκέψεις σου για την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Πιστεύεις ήταν σωστή η απόφαση αυτή; Μπορούσε να ακολουθηθεί ένα διαφορετικό πλάνο;

«Για εμένα είναι λάθος της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όπως είδαμε όλοι και στην αρχή της προετοιμασίας οποία ομάδα είχε σύμπτωμα του κορονοϊόυ απείχε 14 ημέρες χωρίς αυτό να κρατάει πίσω ούτε το πρωτάθλημα ούτε τους αθλητές… Κατά την προσωπική μου άποψη, το σωστό θα ήταν όπως και στην SuperLeague 1 να γίνονται τεστ γιατί προέχει η υγεία όλων και αν υπάρχει κρούσμα, να παραμείνει εκτός ομάδας ο αθλητής για δύο εβδομάδες, να μπει σε καραντίνα, χωρίς όμως να σταματήσουν τα πάντα».

Ποιες είναι οι επιπτώσεις της απόφασης αυτής σε έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή;

«Η επίπτωση σε έναν ερασιτέχνη είναι αρκετά επίπονη θα έλεγα, γιατί θα πρέπει να βρει πάλι χρόνο να κάνει προετοιμασία με την ομάδα του για να μην βγάλει τραυματισμούς που για εμένα είναι το μόνο σίγουρο ότι θα βγουν η τραυματισμοί όταν με το καλό επιστρέψουμε. Είναι δύσκολο να κρατάς τον οργανισμό σου σε μια καλή φυσική κατάσταση όταν δεν μπορείς να αθληθείς. Είναι δύσκολο να πηγαίνει ο καθένας μόνος του να τρέχει, από την στγμή που έχεις μάθει να προπονείσαι σαν ομάδα. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όταν δεν έχεις και παρέα! Και το λέω έτσι γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και μέσα από την ομάδα φτιάχνεις φιλίες που σε τραβάνε στο γήπεδο!»

Υπάρχει και οικονομική ζημιά για τους αθλητές των ερασιτεχνικών κατηγοριών;

«Για το οικονομικό του ερασιτέχνη δεν θέλω να πω πολλά. Τα λέει όλα η ίδια η λέξη. Λέγεσαι ερασιτέχνης και παίζεις ποδόσφαιρο επειδή το αγαπάς.Παρόλο αυτά, σίγουρα κάποιοι ποδοσφαιριστές παίρνουν ένα αρκετά καλό βοήθημα από τις ομάδες τους και η αναστολή των πρωταθλημάτων, θα τους επηρεάσει. Ειδικά, την δύσκολη εποχή που ζούμε, για κάποιους τα λεφτά αυτά είναι ακόμη πιο σημαντικά!»

Ο Σχουλής φορώντας τη φανέλα της Θύελλας Ροδωνιάς.

Όπως είναι λογικό, τα πάντα εδώ και αρκετούς μήνες «γυρίζουν» γύρω από τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει αλλάξει τόσο την καθημερινότητά μας αλλά και την καθημερινότητα των αθλητών. Προπονήσεις δεν κάνετε, όμως όπως είναι λογικό θες και πρέπει να παραμείνεις σε φόρμα, έτσι ώστε όταν επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα να μπορείς να αγωνιστείς. Έχεις βρει τρόπο άθλησης;

«Βρήκα τον τρόπο να κρατιέμαι σε αρκετά καλή φόρμα. Λίγο με τη βοήθεια του προπονητή μου με κάποια ατομικά προγράμματα που μας ετοίμασε, λίγο με το ποδήλατό μου και σίγουρα τρέξιμο, προσπαθώ να κρατιέμαι σε φόρμα. Και πάλι όμως, αν δεν μπεις στο γήπεδο να κάνει προπόνηση με τους συμπαίκτες σου… δεν είναι το ίδιο!»

Με τη φανέλα της ΑΕ Εχιναίων κόντρα στην Α.Ε.Ν Άμπλιανης.

Ας πάμε και στα καθαρά ποδοσφαιρικά. Φέτος, πήρες την απόφαση να αγωνιστείς στη Β΄Φθιώτιδας με τη φανέλα του Αστέρα Αγίου Σεραφείμ. Πως πήρες την απόφαση αυτή; Είχες προτάσεις από ομάδες της Α΄κατηγορίας;

«Θα μιλήσω καθαρά, για την απόφασή μου! Αν η Αθλητική Ένωση Εχιναίων, με την οποία αγωνιζόμουν πέρυσι, μου γνωστοποιούσε πως θα κατέβαινε κανονικά στη Β΄Φθιώτιδας, δεν θα έφευγα. Από την στιγμή που βρεθήκαμε και είπαν πως φέτος θα είναι μία διαφορετική χρονιά για τον σύλλογο και πως είναι δύσκολη να κατεβεί η ομάδα, η πρώτη μου επιλογή ήταν ο Αστέρας Αγίου Σεραφείμ. Πρόκειται για μία υγιής ομάδα, με πολύ καλά παιδιά, παράγοντας εξαιρετικούς που στηρίζουν τον σύλλογο και έναν καταπληκτικό προπονητή με πολλές γνώσεις πάνω στο ποδόσφαιρο και την προπονητική.

Σε αγώνα με την ΑΕ Εχιναίων στο γήπεδο «Αλέξανδρος Παπαθανάσης» και κόντρα στην Θύελλα Μεγάλης Βρύσης.

Είχα προτάσεις από ομάδες της Α΄Φθιώτιδας, αλλά το θέμα είναι να αγωνιστείς κάπου που να περνάς καλά, να γουστάρεις να παίζεις για τη φανέλα και τους ανθρώπους που σε στηρίζουν. Και τονίζω ξανά, πως αυτό το βρήκα σε δύο ομάδες. Στην ΑΕ Εχιναίων και τον Άγιο Σεραφείμ.»

Αν και δεν έχουμε αγωνιστική δράση και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα, αποκάλυψέ μας τον στόχο του Αστέρα για φέτος.

«Ο φετινός στόχος του Αστέρα, ήταν και είναι όταν επιστρέψουμε με το καλό, να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο επιθετικό και έχουμε τους παίκτες για να το υποστηρίξουμε αυτό. Από εκεί και πέρα βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος… θα κάνουμε το ταμείο μας. Και αν εννοείται πως αν βγούμε πρώτοι θα πάμε στην Α΄Φθιώτιδας!»

Γνωρίζουμε αρκετά καλά, πως είσαι ένας ποδοσφαιριστής που σκοράρει και μάλιστα συχνά. Αυτό που αξίζει να αναφέρουμε όμως είναι ο πανηγυρισμός σου με τη μάσκα! Άλλοτε του Spiderman, άλλοτε τη γνωστή μάσκα του La Casa de Papel. Πως σκέφτηκες τον πανηγυρισμό αυτό;

Ο Σωτήρης Σχουλής ώς άλλος Spiderman, πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα του Αστέρα Αγίου Σεραφείμ..

«Αυτός που ευθύνεται για τον πανηγυρισμό μου, είναι ο σέντερ φορ της Άρσεναλ, Πιέρ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Πραγματικά, είναι υπέροχο να σχεδιάζεις έναν τέτοιο πανηγυρισμό» και να γίνεσαι viral στα τοπικά σάιτ. Εγώ και οι συμπαίκτες μου το διασκεδάζουμε!»

Ο Πιέρ Ομερίκ Ομπαμεγιάνγκ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και τη μάσκα του Batman και δίπλα του, ο Μάρκο Ρόις ως άλλος Robin.
Το΄χει κάνει και με τη φανέλα της ΑΕ Εχιναίων… ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!

Δεν έχω ρωτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή αλλά είχα πάντα την απορία. Συνδύασες ποτέ το ποδόσφαιρο με κάποιο άλλο άθλημα; Επίσης, αν δεν επέλεγες το ποδόσφαιρο, με ποιο άθλημα θα ήθελες να ασχοληθείς;

«Ποτέ δεν είχα μπει σε τέτοιο δίλλημα. Το ποδόσφαιρο δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Αλλά αν έκανα άλλο άθλημα πιστεύω θα επέλεγα το μπάσκετ, διότι και εκεί μπορείς να δεις τον αντίπαλο face to face και να τον αντιμετωπίσεις.»

Παίζοντας για λογαριασμό της Νίκης Αγίας Παρασκευής, στην Α΄ Φθιώτιδας.

Πριν ολοκληρώσουμε τη συνέντευξή μας, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν έχεις σκεφτεί μετά την απόσυρσή σου, να παραμείνεις στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο;

«Το ποδόσφαιρο είναι μέσα στον τρόπο ζωής μου. Θα ήθελα πολύ να γίνω προπονητής και πιστεύω στα επόμενα τρία χρόνια να τα καταφέρω και να με δείτε σε πάγκο ομάδας! Αυτό που εύχομαι εγώ, είναι να υπάρχουν μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, κάτι που αρχίζει σιγά σιγά και {ξεθωριάζει} μιας και έχουν άλλα ενδιαφέροντα.»

Τέλος, το ποδοσφαιρικό δίλλημα που ταλανίζει όλους μας! Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο;

«Θα πω τον Μέσι, γιατί πραγματικά είναι ένας άνθρωπος με υπερφυσικό ταλέντο. Είναι μάγος!»

O Μέσι πανηγυρίζει την γκολάρα του Σχουλή με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Διαβάστε επίσης

Back to top button