Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο κρίσιμος ρόλος του Ταμείου Ανάκαμψης για Βοτανικό

Ο τελευταίος λόγος για τη Διπλή Ανάπλαση ανήκει στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο τελευταίος λόγος για τη Διπλή Ανάπλαση ανήκει στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης είναι σε καλό δρόμο και σύντομα αναμένονται οι υπογραφές στα μνημόνια συναντίληψης μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών. Αυτή θα περιλαμβάνει και τη δωρεάν παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό για 99 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να έχει στο Βοτανικό τα ίδια δικαιώματα με αυτά που είχε στη Λεωφόρο, ενώ η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προβλέπεται να πληρώνει ετήσιο ενοίκιο στον Ερασιτέχνη για τη χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Σύμφωνα με την Live Sport, ο τελευταίος λόγος για το όλο πρότζεκτ ανήκει στο Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς αυτό θα αναλάβει τη διαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αποφανθεί αν η Διπλή Ανάπλαση πληροί τις προδιαγραφές. Tα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν εντοπίσει μαζί με το Δήμο Αθηναίων τα προγράμματα από τα οποία θα χρηματοδοτήσουν το πρότζεκτ, αλλά αυτό θα το κρίνει η αρχή που ελέγχει το Ταμείο Ανάκαμψης μετά την εξέταση του σχετικού φακέλου που θα υποβληθεί.

Η δανειοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποπληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό της από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, που θα καταβάλει και το ετήσιο μίσθωμα σε συνεννόηση με τον Δήμο και τον κατασκευαστή του έργου.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button