Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

“Εξάρα στο κεφάλι” της Γερμανίας έριξε η Ισπανία

Με τον 20χρονο Φεράν Τόρες να συμπληρώνει χατ-τρικ και με μία ασύλληπτη εμφάνιση, η Ισπανία διέσυρε με 6-0 τη Γερμανία στη Σεβίλλη και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League

Με τον 20χρονο Φεράν Τόρες να συμπληρώνει χατ-τρικ και με μία ασύλληπτη εμφάνιση, η Ισπανία διέσυρε με 6-0 τη Γερμανία στη Σεβίλλη και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League

NATIONS LEAGUE – 1η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 4ος ΟΜΙΛΟΣ – 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 6-0

Γήπεδο: Estadio La Cartuja de Sevilla – Seville

Με τον 20χρονο Φεράν Τόρες να συμπληρώνει χατ-τρικ και με μία ασύλληπτη εμφάνιση, η Ισπανία διέσυρε με 6-0 τη Γερμανία στη Σεβίλλη και πήρε το εισιτήριο για το Final-4 του Nations League. Η «Φούρια Ρόχα» του Λουίς Ενρίκε έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο του «Estadio La Cartuja», έκανε άνω-κάτω τη Γερμανική άμυνα και απειλούσε με κάθε πιθανό τρόπο την εστία του Μάνουελ Νόιερ που για πρώτη φορά στην καριέρα του δέχθηκε έξι γκολ. Εμφάνιση καριέρας από τον 20χρονο επιθετικό της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Τόρες, που σκόραρε τρείς φορές, εντυπωσιακοί οι Φαμπιάν Ρουίθ και Χοσέ Γκαγιά που… ακόμα μοιράζουν ασίστ. Σε τραγική κατάσταση τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον αγωνιστικό χώρο και δέχθηκαν την πιο βαριά τους ήττα από τις 20 Ιουνίου του 1954 και ένα 8-3 από την Ουγγαρία για το Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς. Ενώ μάλιστα η τελευταία φορά που η Γερμανία έχασε με 6-0 ήταν στις 24 Μαΐου του 1931 και μία ήττα από την Αυστρία.

Η Ισπανία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 2′ με σουτ του Μοράτα που απέκρουσε ο Νόιερ, όπως και στο 7′ την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σέρχιο Ράμος. Στο 17′ η «Φούρια Ρόχα» άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά του Μοράτα στο δεύτερο δοκάρι, μετά από κόρνερ του Ρουίθ, ενώ στο 23′ ο Μοράτα σκόραρε μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Φεράν Τόρες, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου οι Ισπανοί έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Όλμο να περνά ωραία κάθετη για τον Φεράν Τόρες που σε τετ-α-τετ με τον Νόιερ, είδε τον Γερμανό κίπερ ν’ αποκρούει εντυπωσιακά. Τρία λεπτά αργότερα ωστόσο η Ισπανία πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Γκαγιά να βγάζει σέντρα για τον Όλμο που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Φεράν Τόρες έκανε το 2-0. Στο 38′ η «Φούρια Ρόχα» πέτυχε και τρίτο τέρμα με κεφαλιά του ξεχασμένου Ρόντρι, μετά από κόρνερ και πάλι του Ρουίθ.

Η Ισπανία είχε την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους στο 47′ με τον Όλμο να κάνει ωραία ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Νόιερ, ενώ στην επαναφορά ο Κόκε σούταρε και ο Κοχ έκοψε. Στο 55′ η «Φούρια Ρόχα» πέτυχε και τέταρτο τέρμα βγαίνοντας στην αντεπίθεση με τον Ρουίθ να περνά για τον Γκαγιά που γύρισε για τον Φεράν Τόρες κι αυτός από κοντά έκανε το 4-0, ενώ στο 62′ έχασε τεράστια ευκαιρία μετά από πάτημα του Κόκε στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. Στο.71′ οι Ισπανοί βρήκαν ακόμα ένα τέρμα στην αντεπίθεση με τον Ρουίθ να ανοίγει ωραία για τον Φεράν Τόρες που με απίθανο πλασέ στην κίνηση έκανε το 5-0 συμπληρώνοντας χατ-τρικ. Στο 77′ η Γερμανία έχασε τεράστια ευκαιρία με απίθανο μακρινό σουτ του Γκνάμπρι που κατέληξε στο δοκάρι του Ουνάι Σιμόν. Στο 89′ η Ισπανία σκόραρε ακόμα μία φορά με τον Ρόντρι να σηκώνει για τον Γκαγιά που γύρισε και ο Οϊαρθάμπαλ από κοντά έκανε το 6-0.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ουνάι Σιμόν, Σέρχι Ρομπέρτο, Σέρχιο Ράμος (43′ Έρικ Γκαρθία), Πάου Τόρες, Γκαγιά, Ρόντρι, Κανάλες (12′ Φαμπιάν Ρουίθ), Όλμο (73′ Ασένσιο), Κόκε, Φεράν Τόρες (73′ Οϊαρθάμπαλ), Μοράτα (73′ Ζεράρ Μορένο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Γκίντερ, Ζούλε (45′ Τα), Κοχ, Μαξ, Γκορέτσκα (61′ Νόιχαους), Γκιντογάν, Κρόος, Σανέ (61′ Βάλτσμιντ), Γκνάμπρι, Βέρνερ (76′ Χένρινκς)

Διαβάστε επίσης

Back to top button