Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Με «τεσσάρα» συνέχισε η ΑΕΚ!

Η ομάδα της ΑΕΚ κέρδισε εντός έδρας με 4-0 την ομάδα της Λάρισας για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτη.

Το «μαγικό» πρώτο ημίχρονο με τους Μάνταλο – Λιβάγια να οργιάζουν και ο «εκρηκτικός» Σέρχιο Αραούχο που πρόλαβε σε 15’ να επιβεβαιώσει την μεγάλη κλάση του βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα, έφταναν στην ΑΕΚ για να κάνει υγιεινό περίπατο απέναντι στην Λάρισα (4-0). Η Ένωση έκανε ότι ήθελε στο α’ μέρος, ανοίγοντας το σκορ με ψαλίδι του Μάνταλου, πέτυχε δεύτερο γκολ με τον Κλωναρίδη από τρομερή προσπάθεια του ισοπεδωτικού (για 45’) Λιβάγια κι από εκεί και πέρα κατέβασε ταχύτητα, με την Λάρισα να μένει στην επανάληψη με δέκα και να παραδίνει… πνεύμα οριστικά. Το ματς κυλούσε «σβηστά», με την ΑΕΚ να έχει στο δεύτερο μέρος το μυαλό της στην Ριέκα, αλλά η είσοδος του Μπακασέτα (σκόρερ του 3-0) και φυσικά του Αραούχο έδωσαν «πνοή». Ιδίως ο Τσίνο, πρόλαβε σε σκάρτο τέταρτο να δείξει την μεγάλη κλάση πετυχαίνοντας ένα γκολ με κεφαλιά και έχοντας άλλες δύο καλές φάσεις. Το τελικό 4-0 μάλλον είναι και κολακευτικό για την Λάρισα που παρουσίασε ένα τραγικό σύνολο στον αγωνιστικό χώρο και ήταν τυχερή που η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς στην επανάληψη (έχοντας κακή εικόνα η αλήθεια είναι σε μεγάλο διάστημα), με το μυαλό της βέβαια να βρίσκεται και στην Ριέκα.

Δύο «μαγικές» στιγμές και 2-0

Με 4-2-3-1 και τον Μάνταλο πίσω από τον Λιβάγια ξεκίνησε η ΑΕΚ, έχοντας ένα «εκρηκτικό» πρώτο δεκάλεπτο! Η Ένωση, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το πόδι στο… γκάζι και αποφασισμένη να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα της απλοποιούσε τα πράγματα. Έτσι κι έγινε, με ένα γκολ σκέτη «μαγεία» από τον αρχηγό. Ήταν ένα από τα πολλά ανεβάσματα του εξαιρετικού -για ακόμα ένα ματς- Μιχάλη Μπακάκη από τα δεξιά μόλις στο 4’, με τον μπακ-χαφ της ΑΕΚ να σεντράρει καταπληκτικά και τον Πέτρο Μάνταλο να πιάνει ασύλληπτο ανάποδο ψαλίδι για το 1-0! Η Ένωση έχοντας την ψυχολογία, το μομέντουμ και μια εξαιρετική λειτουργία επιθετικά και ανασταλτικά, έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε στο 8’ να πετύχει δεύτερο γκολ με τον Κλωναρίδη. Ήταν ξεκάθαρο σ’ εκείνο το διάστημα πως η Λάρισα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους ρυθμούς της Ένωσης, με αποτέλεσμα να επιστρατεύσει κυρίως το δυναμικό παιχνίδι και τα σκληρά μαρκαρίσματα για να σταματήσει τις -κατά κύματα- «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις. Επιθετικά η ΑΕΚ, αν εξαιρέσουμε ένα «νεκρό» διάστημα 15’ με 25’, έβγαλε όμορφους συνδυασμούς και αυτοματισμούς, απειλώντας τόσο από τον άξονα (με κορυφαίο τον Μάνταλο) όσο και από τα άκρα. Το τρικ του Μανόλο, μάλιστα, με τους Μάνταλο-Κλωναρίδη να αλλάζουν συνεχώς θέσεις πίσω από τον Λιβάγια και αριστερά, είχε μπερδέψει την ΑΕΛ που δεν μπορούσε να «βγάλει» τα μαρκαρίσματα. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στο 34’, όπου ήρθε η δεύτερη «μαγική» στιγμή για την ΑΕΚ και το 2-0. Αυτή την φορά ο Μάνταλος από εκτελεστής μετατράπηκε σε δημιουργός, βρίσκοντας με ωραία μπαλιά τον Λιβάγια, αυτός με κίνηση αλά… Ίλια Ίβιτς κατέβασε με το στήθος, «ισοπέδωσε» τον αντίπαλο του και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη για το 2-0. Λίγο αργότερα, ο ασταμάτητος Λιβάγια, «χόρεψε» την άμυνα της Λάρισας αλλά αστόχησε για λίγο, στην τελευταία ευκαιρία ενός πρώτου ημιχρόνου όπου υπήρχε μόνο η ΑΕΚ στο γήπεδο.

«Σβηστή» ΑΕΚ και… Αραούχο!

Η κυριαρχία της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ανάγκασε τον Αντρέ Πάους να προχωρήσει σε δύο αλλαγές στην επανάληψη. Η μια, ωστόσο, αποδείχτηκε καταστροφική για την Λάρισα, αφού στο 49’ ο Αγκάνοβιτς (που μόλις είχε μπει στο ματς μαζί με τον Περόνε) αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για αγκωνιά στον Βράνιες, σε μια φάση ξεκάθαρη για τον Ευαγγέλου. Λίγο νωρίτερα ο Αγκάνοβιτς να σημειώσουμε πως είχε κρατήσει εντός περιοχής τον Βράνιες κάνοντας του πέναλτι, με τον διαιτητή να λέει «παίζετε». Από εκεί και πέρα η Ένωση έχοντας την αριθμητική υπεροχή είχε (και) τον απόλυτο έλεγχο, αλλά όχι ΚΑΙ την απαραίτητη συγκέντρωση-σοβαρότητα. Ήταν ξεκάθαρο πως οι ποδοσφαιριστές του Μανόλο είχαν «κάτσει» πάνω στο 2-0, είχαν επαναπαυθεί και δεν έδειχναν διάθεση σε ένα ματς που είχε χάσει εντελώς τον ρυθμό του. Από το πουθενά η Ένωση κατάφερε να πετύχει τρίτο γκολ στο 74’ με ωραίο σουτ του Μπακασέτα λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο αντί του Λάζαρου. Αυτό το γεγονός και η είσοδος του Αραούχο έδωσαν ενδιαφέρον στο ματς στο τελευταίο τέταρτο, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως από κάποια στιγμή και μετά η ΑΕΚ σκεπτόταν το ματς της Πέμπτης με την Ριέκα. Παρ’ όλα αυτά, ο Τσίνο επιβεβαίωσε την εκτελεστική του δεινότητα στο σκάρτο τέταρτο που αγωνίστηκε, καθώς στο 86’ αξιοποίησε την ωραία σέντρα του Αϊντάρεβιτς και έβαλε το κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας με κεφαλιά το τελικό 4-0. Λίγο αργότερα ο Αραούχο θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν με ατομική προσπάθεια και σουτ αστόχησε για λίγο.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (68’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81’ Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης, Λιβάγια (77’ Αραούχο).

ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γιοβάνοβιτς (78’ Κριζμάν), Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (46’ Αγκάνοβιτς), Ντέλετιτς (46’ Περόνε).

πηγή: aek365

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button