Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Χάος, δράμα, τρέλα! Επική πρόκριση με αμυντικό για τερματοφύλακα στα πέναλτι (vid)

Αυτή είναι, ίσως, η πιο τρελή ποδοσφαιρική ιστορία του 2020, και καταγράφηκε στις ΗΠΑ, και στα πλέι οφ του MLS.

Αυτή είναι, ίσως, η πιο τρελή ποδοσφαιρική ιστορία του 2020, και καταγράφηκε στις ΗΠΑ, και στα πλέι οφ του MLS.

Από που να αρχίσουμε; Από τους διαιτητές που δεν ήξεραν τους κανονισμούς; Από τους πανηγυρισμούς για λήξη ενώ το ματς δεν έληξε; Από την παρουσία κεντρικού αμυντικού κάτω από τα δοκάρια, που έπιασε πέναλτι; Για πάμε, σιγά – σιγά…

Η αναμέτρηση των πλέι οφ ανάμεσα στο Ορλάντο και τη Νέα Υόρκη οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Στο 10ο και τελευταίο πέναλτι, η Νέα Υόρκη εκτελεί, με το Ορλάντο να προηγείται 4-3. Ο Πέντρο Γκαγιέσε αποκρούει το πέναλτι του Βαλεντίν Καστεγιάνος και το Ορλάντο πανηγυρίζει τη νίκη – πρόκριση με 4-3.

Οι παίκτες του γίνονται ένα κουβάρι και οι διαιτητές αρχίζουν να συζητούν με τον VAR. Κάτι λένε… Μέσα στον όλο χαμό, αναφέρουν πως εξετάζουν το αν ο Γκαγιέσε είχε νόμιμη θέση πάνω στη γραμμή.

Διαπιστώσουν πως ο κίπερ του Ορλάντο παρανόμησε. Τι κάνουν; Του βγάζουν κίτρινη κάρτα και διατάζουν επανάληψη της εκτέλεσης. Κίτρινη κάρτα, γιατί; Αυτό αποφάσισαν… Για τον Γκαγιέσε αυτή είναι η δεύτερη κίτρινη και ο γκολκίπερ του Ορλάντο αποβάλλεται! Τι γίνεται τώρα;

Το Ορλάντο ζητά να κάνει αλλαγή. Μπορεί; Έχει το δικαίωμα; Όχι. Οι διαιτητές όμως δεν ξέρουν τι (τους) γίνεται, δεν ξέρουν τι (πρέπει) να κάνουν! Ακολουθεί ένας μικρός… λάθος, ένας μεγάλος χαμός. Έχουν πέσει όλοι πάνω στα κινητά και ψάχνουν τους κανονισμούς.

Η αλλαγή έγινε, ο δεύτερος γκολκίπερ του Ορλάντο έβαλε γάντια, ετοιμάστηκε, πήγε να πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια!

Μένει, λοιπόν, ένα πέναλτι, με το σκορ στο 4-3, και οδεύουμε για το 10ο πέναλτι. Ώπα, μισό. Με ποιον τερματοφύλακα; Οι διαιτητής καταλαβαίνουν τη (μια ακόμα) γκάφα που έκαναν, την ώρα που ο δεύτερος γκολκίπερ έχει πάρει θέση κάτω από την εστία…

Αφού ενημερώνονται στο ακουστικό τους, βγάζουν τον τερματοφύλακα που πέρασε αλλαγή και στη θέση του βάζει γάντια και μια φανέλα τρία νούμερα μεγαλύτερη, ο Ροντρίγκο Σλέγκελ, ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός!

Το πέναλτι εκτελέστηκε, έγινε το 4-4. Η διαδικασία συνεχίζεται. Το σκορ πάει στο 6-5 και ο Σλέγκελ αποκρούει πέναλτι με το σκορ στο 6-5 και δίνει τη νίκη πρόκριση στο Ορλάντο!

Δείτε το βίντεο

πηγή: repress.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button