Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Φούλ επίθεση και 13 διαφορετικοί σκόρερ

Οι δύο διαδοχικές «τεσσάρες» της ΑΕΚ βελτίωσαν κατακόρυφα τον απολογισμό της στους πρώτους 12 αγώνες της σεζόν 2020/21.

Οι δύο διαδοχικές «τεσσάρες» της ΑΕΚ βελτίωσαν κατακόρυφα τον απολογισμό της στους πρώτους 12 αγώνες της σεζόν 2020/21.

Οι νίκες επί της Ζόρια στην Ουκρανία και της ΑΕΛ στη Ριζούπολη, αμφότερες με το ίδιο σκορ (4-1), είχαν ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος των γκολ που πετυχαίνει η Ένωση να πλησιάσει το 2. Συγκεκριμένα η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έχει πετύχει μέχρι σήμερα 21 γκολ, που δίνουν μέσο όρο 1.75, μεγαλύτερο σε σύγκριση με τη τελική συγκομιδή της την προηγούμενη πενταετία.

Από το 2015 μέχρι και το 2020 ο μέσος όρος της ΑΕΚ στο τέλος της περιόδου κυμαινόταν από 1.55 γκολ μέχρι 1.66 και σε γενικές γραμμές η ομάδα δεν απέδιδε το επιθετικό ποδόσφαιρο που έχει πολλάκις χαρακτηριστεί ως «στοιχείο του DNA της». Το ξεκίνημα της εφετινής περιόδου δεν μαρτυρούσε ότι θα άλλαζε κάτι στον τομέα αυτόν. Όμως, οι πολλοί τραυματισμοί παικτών δημιούργησαν την ανάγκη για νεωτερισμούς, με σημαντικότερο εκ των οποίων την καθιέρωση του Πέτρου Μάνταλου ως «καθαρόαιμου» επιτελικού χαφ. Ο αρχηγός βρίσκεται σε… δαιμονιώδη κατάσταση με έξι ασίστ και ένα γκολ στα τελευταία τέσσερα ματς των «κιτρινόμαυρων», ενώ χθες εναντίον της ΑΕΛ πέτυχε χατ-τρικ στις… ασίστ καθώς ήταν εκείνος που δημιούργησε τα γκολ των Σιμόες, Γαλανόπουλου, Ανσαριφάρντ. Ο τελευταίος αποδεικνύεται κίνηση-ματ δικαιώνοντας όσους έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά ότι θα προσφέρει πολύ σημαντική βοήθεια. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ ο Ιρανός, με τέσσερα πολύ σημαντικά γκολ αφού ήταν εκείνος που χάρισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League επί της Βόλφσμπουργκ, ενώ κάθε ένα από τα τέρματά του στο πρωτάθλημα (ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΛ) ήταν καθοριστικό.

Μέσα σε όλα αυτά η ΑΕΚ απολαμβάνει τους καρπούς του… μαγικού φίλτρου του Μάσιμο Καρέρα, επί των ημερών του οποίου ο διαμοιρασμός στο σκοράρισμα έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χθες (22/11) ο Θεοδόσης Μαχαίρας πέτυχε το πρώτο γκολ της επαγγελματικής του καριέρας, ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος σκόραρε για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2019 κι ενώ μεσολάβησε απουσία 11 μηνών λόγω του σοβαρού τραυματισμού του. Με αυτούς τους δύο, η Ένωση έχει πλέον 13 διαφορετικούς σκόρερ στις πρώτες 12 αναμετρήσεις της αγωνιστικής περιόδου! Έτσι ο Καρέρα οδεύει ολοταχώς προς το «ρεκόρ» που ο ίδιος δημιούργησε στο πρώτο μέρος της καριέρας του στην ΑΕΚ (Δεκέμβριος 2019-Ιούλιος 2020) όταν «έκανε ταμείο» με 16 διαφορετικούς σκόρερ! Και όλα δείχνουν ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το καταρρίψει, αφού στον κύκλο των σκόρερ δεν έχουν προστεθεί αρκετοί παίκτες που βρίσκονται στο βασικό rotation όπως ο Σιμάνσκι, ο Αλμπάνης, ο Τσιγκρίνσκι και όλοι οι ακραίοι μπακ (Βασιλαντωνόπουλος, Μπακάκης, Ινσούα, Λόπες, Παουλίνιο).

Πρώτος σκόρερ είναι ο Ανσαριφάρντ με τέσσερα γκολ, ακολουθεί ο Λιβάγια με τρία, από δύο έχουν πετύχει οι Μάνταλος, Σιμόες, Τάνκοβιτς και από ένα οι Γκαρσία, Κρίστιτσιτς, Νεντελτσεάρου, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Γαλανόπουλος, Μαχαίρας και ο Μπράιτ Ενομπακάρε που ήδη αποτελεί παρελθόν. Από αυτούς, οι Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα έχουν σκοράρει μόνο στο Europa League.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button