ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Βουτιά του Ντέλετιτς στο πέναλτι της Λαμίας / Εκτός περιοχής το χέρι του Ιγκλέσιας »

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - Αστέρα Τρίπολης, δεν βρήκε κανένα πέναλτι στο μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς ενώ υπογράμμισε πως το χέρι για το οποίο φωνάζουν οι γηπεδούχοι ήταν εκτός περιοχής για χιλιοστά.

Ο καθηγητής διαιτησίας Παναγιώτης Βαρούχας, σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις του αγώνα ΠΑΣ Λαμία – Αστέρα Τρίπολης, δεν βρήκε κανένα πέναλτι στο μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς ενώ υπογράμμισε πως το χέρι για το οποίο φωνάζουν οι γηπεδούχοι ήταν εκτός περιοχής για χιλιοστά.

Τις επίμαχες φάσεις του αγώνα ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 2-2, σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport-FM» o καθηγητής διαιτησίας και τηλεδιαιτητής πλέον, Παναγιώτης Βαρούχας.

Στην σημαντικότερη φάση του αγώνα, δηλαδή το χέρι του Ματίας Ιγκλέσιας στη σέντρα του Μπάχανακ, ο Βαρούχας τόνισε πως χέρι υπάρχει όμως ήταν χιλιοστά εκτός περιοχής. Μάλιστα, υπογράμμισε πως θα έπρεπε να δείξουν από το VAR τη φάση στον διαιτητή τοποθετώντας και την γραμμή του οφ-σάιντ έτσι ώστε να φανεί αν είναι εντός ή εκτός το χέρι.

Επίσης, στο πέναλτι που κερδίζει ο Μίλος Ντέλετιτς, ο πρώην διαιτητής είδε όπως είπε μία «καθαρή βουτιά», ενώ μάλιστα αναφέρθηκε και σε προηγούμενη φάση όπου ο Σέρβος σύμφωνα με τον Βαρούχα έκανε «προπόνηση στην βουτιά του», όπου θα έπρεπε να την πληρώσει με κίτρινη κάρτα.

Τέλος, για το χέρι του Αντέτζο στη σέντρα του Ριέρα ο Βαρούχας είπε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και έδωσε τα εύσημα στον βοηθό διαιτητή κ. Κόλλια ο οποίος καταλόγισε την παράβαση. Βέβαια, ο Κόλλιας ήταν αυτός που σήκωσε τη σημαία και στο πέναλτι του Ντέλετιτς… αλλά μάλλον αυτό δεν έχει σημασία.

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σε σέντρα του Ριέρα στο 39’ ο Αντέτζο έχει απλωμένο το χέρι, που δεν είναι σε φυσική θέση, οπότε σωστά δόθηκε πέναλτι. Στο 44’ ο Ντέλετιτς βούτηξε εντός περιοχής, έπρεπε να πάρει κίτρινη για να μην προσπαθήσει να κάνει αυτό που έκανε στο 50’. Τότε ενώ ήταν έξω από την περιοχή, βούτηξε από έξω μέσα. Το λάθος είναι διπλό, γιατί έδωσε την παράβαση παρότι το είδε και στο VAR. Σε ένα χέρι του Ιγκλέσιας, φαίνεται πως είναι για χιλιοστά εκτός περιοχής. Θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να μπει η γραμμή, όπως μπαίνει για το οφσάιντ, για να δούμε αν στο σημείο επαφής με την μπάλα είναι εντός ή εκτός περιοχής. Θεωρώ πως ήταν εκτός περιοχής, οπότε σωστά δεν δόθηκε πέναλτι».

Διαβάστε επίσης

Back to top button