Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Άρης: Η έξυπνη διαχείριση του Μάντζιου

Η τακτική που ακολουθεί ο Έλληνας τεχνικός που έχει να κουμαντάρει ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ και πως διαχειρίστηκε τον αποκλεισμό του Κουέστα.

Η τακτική που ακολουθεί ο Έλληνας τεχνικός που έχει να κουμαντάρει ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ και πως διαχειρίστηκε τον αποκλεισμό του Κουέστα.

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Γεμάτα και πλούσια ρόστερ που απαιτούν μάστερ στη διαχείριση. Ένα τέτοιο καλείται να διαχειριστεί ο Άκης Μάντζιος στον φετινό Άρη και μέχρι σήμερα τα έχει πάει αρκετά καλά ακολουθώντας μια συγκεκριμένη τακτική από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα. Αξιολόγηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού και όσο το δυνατόν πιο δίκαιη κατανομή ρόλου και ευκαιριών. Μέσα από αυτή τη διαδικασία επανενεργοποίησε τον Ντάνιελ Σούντγκρεν και πλέον παίρνει πράγματα από ένα μέχρι πρότινος ξεγραμμένο παίκτη, επανέφερε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο τον Μάριο Σιαμπάνη, έδωσε φανέλα βασικού στον θεωρητικά δεύτερο φορ της ομάδας, Δημήτρη Μάνο.

Το πιο σημαντικό όμως είναι το κομμάτι της προσωπικής επαφής που επιδιώκει με τους παίκτες του. Η διάθεσή του να τους εξηγεί τους λόγους που τον οδηγούν στο να πάρει μια απόφαση, όπως αυτή που αφορούσε τον αποκλεισμό από την αποστολή του Χούλιαν Κουέστα για το ματς στο Αγρίνιο. Μια δύσκολη απόφαση όταν μιλάμε για τον βασικό επί διετία τερματοφύλακα της ομάδας που πριν από τρεις μήνες υπέγραψε ένα καινούργια συμβόλαιο. Το μομέντουμ αυτή τη στιγμή δείχνει Σιαμπάνη αλλά ο Έλληνας τεχνικός, πριν ανακοινώσει την αποστολή είχε ενημερώσει τον Ισπανό γκολκίπερ για την απόφασή του προκειμένου να τον κρατήσει ζεστό όπως και έγινε. Το ίδιο είχε κάνει και με τον Σάσα πριν από λίγο καιρό και σήμερα ο Βραζιλιάνος χτυπάει την πόρτα της ενδεκάδας.

Οι νίκες και το καλό κλίμα ασφαλώς και βοηθούν στην πιο εύκολη διαχείριση των προσωπικοτήτων μέσα στην ομάδα. Και θα απομονώσουν και το ίδιο εύκολα όποιον προσπαθήσει να διαταράξει το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο γκρουπ…

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button