Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Κραυγή αγωνίας» από παράγοντες ομάδων της Football League

Εκπρόσωποι ομάδων των μικρότερων κατηγοριών εκφράζουν την τεράστια αγωνία τους για την επιβίωσή τους και την αβεβαιότητα που τους «πνίγει» με τα πρωταθλήματα να παραμένουν στο…γύψο εδώ και 8 μήνες.

Εκπρόσωποι ομάδων των μικρότερων κατηγοριών εκφράζουν την τεράστια αγωνία τους για την επιβίωσή τους και την αβεβαιότητα που τους «πνίγει» με τα πρωταθλήματα να παραμένουν στο…γύψο εδώ και 8 μήνες.

Ομάδες βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισμού, της διάλυσης παρασύροντας μαζί τους και σπρώχνοντας στην ανεργία και τη φτώχεια τις οικογένειες των παικτών – προπονητών που είναι συνδεδεμένες μαζί τους και εξαρτώντας επαγγελματικά από αυτές.

Το  SDNA  επικοινώνησε με εκπροσώπους ομάδων της Super League 2 και της Football League και κατέγραψε την αγωνία τους για όλα έχουν συμβεί κι όσα ακολουθούν.

ΗΛΙΑΣ ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ (πρόεδρος ΑΟ Τρίκαλα)

«Είμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο»

«Έχουμε έρθει σε αδιέξοδο από την περυσινή χρονιά σε ό,τι αφορά τα έσοδα μας. Περιμέναμε την ειδική βοήθεια από την πολιτεία που δεν την είδαμε ποτέ. Οι υποσχέσεις για επιδότηση των ομάδων από το στοίχημα με ειδικό κονδύλι που θα βγει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού έμειναν υποσχέσεις.

Σίγουρα η αγωνιστική απραξία των τελευταίων μηνών μας προβληματίζει φοβερά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βάλουμε το συμφέρον μας πάνω από το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Προσωπικά ως ιδιοκτήτης του ΑΟΤ αν μπορούσα να απεμπλακώ από την ομάδα και την ενασχόληση μου με το ποδόσφαιρο θα το έκανε ευχαρίστως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί οι καταστάσεις. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να γίνουν καλύτερα τα πράγματα και να δούμε σύντομα την έναρξη των πρωταθλημάτων των χαμηλότερων κατηγοριών».  

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΚΑΚΗΣ (πρόεδρος ΠΑΕ Χανιά)

«Δεν υπάρχουν αντοχές»

«Η κατάσταση είναι έκρυθμη και τραγική. Δεν υπάρχουν αντοχές και η υπομονή έχει εξαντληθεί εφόσον δεν αλλάξει κάτι. Πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.

Αυτή την στιγμή με αυτό που συμβαίνει διαλύονται οι μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου με ότι συνεπάγεται αυτό για πολλούς ποδοσφαιριστές, προπονητές φροντιστές και μέλη ομάδων που ζουν τις οικογένειές τους από αυτές»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ (πρόεδρος Απόλλων Λάρισας)

«Σε άλλες χώρες βάζουν τον κόσμο στα γήπεδα…»

«Η κατάσταση είναι τραγική για όλο τον κόσμο. Δυστυχώς εδώ διακυβεύονται οι οικογένειες των ομάδων που βρίσκονται σε αγωνιστική απραξία τους τελευταίους μήνες.

Το παράλογο είναι πως σε άλλες χώρες αρχίζουν να βάζουν τον κόσμο στα γήπεδα κι εμείς δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τα πρωταθλήματα των μικρότερων κατηγοριών»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥΤΖΑΡΗΣ (Γενικός Διευθυντής ΠΑΕ Εργοτέλης)

«Περιμένουμε βοήθεια από Super  League και ΕΠΟ»

«Βιώνουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Είμαστε 8 μήνες και πλέον χωρίς δραστηριότητα. Προσπαθούμε με ατομικές προπονήσεις να κρατήσουμε τους παίκτες σωματικά και ψυχολογικά σε νορμάλ κατάσταση. Καταλαβαίνετε πως για οποιονδήποτε επαγγελματία είναι δύσκολο.

Εμείς ως διοίκηση προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν πως θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν μόνοι τους.

Περιμένουμε από την Super League και την ΕΠΟ να βοηθήσουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος από την στιγμή που υπάρχει και το Κύπελλο και το συμβόλαιο με το συνδρομητικό κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων».

ΑΡΗΣ ΠΑΛΤΟΓΛΟΥ (πρόεδρος Αιγάλεω)

«Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά»

«Εμείς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα μπαίναμε με πρωταγωνιστές βλέψεις στο πρωτάθλημα. Αυτή την στιγμή είμαστε σε αναστολή με τους παίκτες να κάνουν ατομικές προπονήσεις.

Δεν είναι στο χέρι μας να κάνουμε κάτι. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑΣ (πρόεδρος Ιάλυσος Ρόδου)

«Οι παίκτες δεν είναι…ρομπότ»

«Η ομάδα είναι σε αναστολή και οι παίκτες που δεν κατάγονται από το νησί έχουν μετακινηθεί και επιστρέψει στις οικογένειές τους ακολουθώντας ατομικά προγράμματα προετοιμασίας.

Αυτό δεν λέγεται ποδόσφαιρο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο μετά από 8 μήνες απραξίας οι παίκτες να επανέλθουν. Δεν είναι…ρομπότ.

Καλύτερα να μας λέγανε πως δεν θα ξεκινήσουμε για να κάνουμε όλοι τα κουμάντα μας. Είναι πολύ ψυχοφθόρο αυτό που περνάμε και θα είναι δύσκολο να επιστρέψουμε».  

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (Πρόεδρος Καλλιθέας)

«Να μάθουμε τι θα συμβεί»

«Υπάρχει απόλυτη παγωμάρα. Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Έχουν περάσει 8 μήνες. Σαφώς και προέχει η υγεία όλων.Το σημαντικό είναι να μάθουμε τι θα συμβεί.

Όλες οι ομάδες βρισκόμαστε σε αβεβαιότητα. Οι παίκτες που είναι εκτός Αθηνών έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους και οι υπόλοιποι γυμνάζονται ατομικά στην Αθήνα».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button