ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Οι ημερομηνίες… κλειδιά για την άρση του lockdown και οι απαγορεύσεις που θα μείνουν

Αναλυτικά τι θα ανοίξει και πως μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και ποιες απαγορεύσεις θα μείνουν.

Αναλυτικά τι θα ανοίξει και πως μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και ποιες απαγορεύσεις θα μείνουν.

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του lockdown που είχε ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από περίπου 20 μέρες, ωστόσο δεδομένα θα υπάρξει παράταση, καθώς η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ δεν είναι τέτοια που να επιτρέπει το άνοιγμα της κοινωνίας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή, προκειμένου η κυβέρνηση και ειδικοί να έχουν τα τελευταία δεδομένα για την εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα. Το αν θα είναι για 7 ημέρες ή για παραπάνω, αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα και θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Το σταδιακό άνοιγμα

Όλα δείχνουν πάντως οτι στις 7 Δεκεμβρίου, τα σχολεία θα ανοίξουν για να υποδεχθούν ξανά τους μαθητές, με τα σενάρια επί αυτού να είναι δύο. Να ανοίξουν πρώτα δημοτικά και νηπιαγωγεία και μετά τα υπόλοιπα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει κοινή ημερομηνία για όλα.

Από εκεί και πέρα, την σκυτάλη θα πάρουν το λιανεμπόριο, με πιθανότερη ημερομηνία τις 15 Δεκεμβρίου. Εδώ όμως υπάρχει το ενδεχόμενο τα εποχικά καταστήματα, αλλά και αυτά με τα παιχνίδια να ανοίξουν λίγες μέρες νωρίτερα.

Τελευταία θα είναι η εστίαση, στις 21/12 με πολλούς κανόνες και εξαιρέσεις. Με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, το σχέδιο είναι να ανοίξουν μόνο εστιατόρια-ταβέρνες κτλ, με υποχρέωση να υπάρχουν μόνο 4 άτομα ανά τραπέζι, να μην παίζουν μουσική και να υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι. Μπαρ, clubs κτλ, δύσκολα θα πάρουν άδεια να ανοίξουν μέσα στο 2020.

Απαγορεύσεις

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποιες απαγορεύσεις που θα διατηρηθούν. Το sms στο 13033 μπορεί να μείνει και μετά τις 7/12 όταν θα ανοίξουν τα σχολεία, αλλά και πολύ αργότερα, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις στην περιφέρεια, αυτές θα μείνουν απαγορευμένες. Κοινώς δεν θα υπάρχει μετακίνηση προς χωριά, τουριστικούς προορισμούς κτλ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και σύσταση και στα οικογενειακά γλέντια στο σπίτι, καθώς θα ακολουθηθεί τακτική ανάλογη με αυτή του Πάσχα.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button