ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Οι συνομιλίες των διαιτητών στα πέναλτι και η άποψη του Κλάτενμπεγκ! (βίντεο)

Το πέναλτι στον Μίλος Ντέλετιτς υπέρ του ΠΑΣ Λαμία αλλά και το χέρι του Ματίας Ιγκλέσιας σχολίασε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ.

Το πέναλτι στον Μίλος Ντέλετιτς υπέρ του ΠΑΣ Λαμία αλλά και το χέρι του Ματίας Ιγκλέσιας σχολίασε ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μάρκ Κλάτενμπεργκ.

LamiaSports

Στην πρώτη φάση με το πέναλτι του Κώστιρα στον Ντέλετιτς, ο διαιτητής Τσαγκαράκης υποστηρίζει πως ο αμυντικός δεν κάνει κάτι άλλο παραμόνο να πέσει πάνω στον επιθετικό της Λαμίας, ανατρέποντάς τον.

Μάλιστα στις συνομιλίες που έδωσε στην δημοσιότητα η ΚΕΔ ο διαιτητής λέει τα εξής: «Δεν πάει πάνω στην μπάλα, πάει πάνω στον παίκτη και με τον γοφό και με το χέρι, είναι πέναλτι!»

Για αυτό τον λόγο έδωσε και πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων!

Ο Κλάτενμπεργκ τώρα, για αυτή τη φάση σημείωσε τα εξής:

«Ο διαιτητής καταλογίζει παράβαση πέναλτι όταν ο επιτηθέμενος μετά από κοντινή εκτέλεση κόρνερ, εισέρχεται στη περιοχή πέναλτι και πέφτει έπειτα από μαρκάρισμα αμυνόμενου. Ο VAR ελέγχει το περιστατικό από διαφορετικές γωνίες και καταλήγει στο ότι εάν υπήρξε παράβαση η αρχική επαφή ήταν εκτός περιοχής πέναλτι. Η ΚΕΔ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία πολύ δύσκολη απόφαση και συμφωνεί ότι όντως υπήρξε παράβαση από τον αμυνόμενο, ωστόσο η γωνία της κάμερας, καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να αξιολογηθεί εάν η επαφή συνεχίστηκε και εντός της περιοχής πέναλτι. Η ΚΕΔ επιπρόσθετα θεωρεί οτι δεν πρόκειται για ένα ξεκάθαρο και προφανές λάθος από την διαιτητική ομάδα και συνεπώς ο VAR, δεν θα έπρεπε να είχε παρέμβει, εκτός και αν είχε ξεκάθαρη ένδειξη για να αλλάξει την απόφαση του διαιτητή.»

Για την δεύτερη φάση, η διαιτητική τριάδα αλλά και ο VAR ο οποίος έλεγξε τη φάση τόνισε πως φάουλ πριν τη σέντρα του Μπάχανακ και το χέρι του Ιγκλέσιας δεν υπάρχει, άρα άδικα διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες του Αστέρα.

Μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο ξεκάθαρα τις συνομιλίες των διαιτητών.

Στη φάση με το χέρι του Ιγκλέσιας τώρα, ο διαιτητής VAR τονίζει στον Τσαγκαράκη πως ο Ιγκλέσιας έχει κάνει χέρι αλλά είναι εκτός της περιοχής του Παπαδόπουλου. «Η παράβαση με το χέρι είναι εκτός της περιοχής, οπότε είναι φάουλ», ήταν τα λόγια των διαιτητών!

Ο Κλάτενμπεργκ τώρα για τις δύο φάσεις αυτές είπε τα εξής: «Ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι, διότι ο ο αμυνόμενος παίζει με το χέρι την μπάλα ενώ πηδά με σκοπό και την μπλοκάρει από το να εισέλθει στην περιοχή πέναλτι. Ο VAR ελέγχει την απόφαση και είναι σε θέση να δει ότι η επαφή τη στιγμή που η μπάλα χτυπά στο χέρι του αμυνόμενου είναι εκτός περιοχής πέναλτι. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι όντως υπήρξε παράβαση παιξίματος της μπάλας με το χέρι και ότι η επαφή είναι εκτός της περιοχής πέναλτι. Συνεπώς η αλλαγή της απόφασης από πέναλτι σε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα εκτός της περιοχής ήταν σωστή!»

Δείτε αναλυτικά το βίντεο:

Διαβάστε επίσης

Back to top button