ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Scouting report: Ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία (φωτογραφίες+βίντεο)

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί την Κυριακή 29/11 στις 17:15 στο «Αθανάσιος Διάκος», με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία θα αγωνιστεί την Κυριακή 29/11 στις 17:15 στο «Αθανάσιος Διάκος», με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έχει κάνει το 4 στα 4 από την ημέρα που έκατσε στον πάγκο της «ασπρόμαυρης» ομάδας.

Εμείς τώρα στο LamiaSports προετοιμάσαμε ένα αναλυτικό scouting report για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να γνωρίζετε όλες τις πληροφορίες του αντιπάλου.

ΠΑΟΚ

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το Scouting report αναφέροντας μερικές γενικές πληροφορίες για τον φετινό ΠΑΟΚ.

  • Το γήπεδο του «Δικεφάλου» είναι η Τούμπα χωρητικότητας 28.703 θέσεων.
  • Μετά από 8 αγώνες, η «ασπρόμαυρη» ομάδα έχει φτάσει τους 18 βαθμούς και είναι στην 3η θέση.
  • Σε 119 τελικές προσπάθειες, οι επιθετικοί και όχι μόνο της ομάδας έχουν βρει δίχτυα 14 φορές!
  • Σύμφωνα με το transfermarkt.com η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ κοστίζει 61.70 εκατ. €.
  • Το ρόστερ της ομάδας απαρτίζεται από 32 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους οι 21 είναι ξένοι.
  • Από τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο ρόστερ της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, οι 9 είναι διεθνείς με τις εθνικές των χωρών τους.
  • Μέσος όρος ηλικίας του ΠΑΟΚ φέτος είναι τα 25,1 έτη και αποτελεί την 5η πιο νεανική ομάδα της SuperLeague 1.
  • Αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Γκαρσία υπάρχουν ποδοσφαιριστές από 17 διαφορετικές χώρες! Πιο αναλυτικά υπάρχουν παίκτες από την Αργεντινή, την Σερβία, την Ισλανδία, το Πράσινο Ακρωτήρι, την Ισπανία, την Αλβανία, την Νορβηγία, την Σενεγάλη, την Βραζιλία, την Νιγηρία, το Μαρόκο, την Αυστρία, την Γεωργία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και την Κροατία.

Ο προπονητής

Οι συστάσεις για το ποδοσφαιρικό βιογραφικό του Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες είναι περιττές.  Ο σπουδαίος Ουρουγουανός μέσος αποφάσισε να συνδέσει την ζωή του με τον ΠΑΟΚ και να συνεχίσει στα γήπεδα ως προπονητής της Κ20, στη συνέχεια της Κ19 και πλέον ως μέλος του τεχνικού επιτελείου της πρώτης ομάδας. Εχει ήδη κατακτήσει τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα με την Κ19. Την περίοδο 2014-15, άλλωστε, έκανε ένα σύντομο πέρασμα και από το τεχνικό team της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ. Είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA A’.

Ως ποδοσφαιριστής, ο Γκαρσία ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από τη Μοντεβιδέο Γουόντερερς, συνέχισε στην Πενιαρόλ και έξι μήνες μετά πήρε μεταγραφή για την Ατλέτικο Μαδρίτης, που τότε αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Μετά από δύο καλές περιόδους, μετακόμισε στην Ιταλία και στη Μίλαν, ωστόσο δόθηκε δανεικός στη Βενέτσια. Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην Ισπανία και στην Οσασούνα, οι εμφανίσεις του με την οποία του εξασφάλισαν τριετές συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης, το καλοκαίρι του 2005. Την πρώτη του περίοδο μάλιστα στη Μαδρίτη έκανε 25 εμφανίσεις με τη Ρεάλ να τερματίζει δεύτερη στο πρωτάθλημα.

Ο τότε προπονητής της Ρεάλ, ωστόσο, Φάμπιο Καπέλο τον έστειλε ως δανεικό στη Θέλτα Βίγο. Από εκεί πέρασε στη Ρεάλ Μούρθια μέχρι και το καλοκαίρι του 2008, οπότε υπέγραψε συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Λίγο πριν σταματήσει την ποδοσφαιρική του καριέρα πέρασε από την Ξάνθη. Την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική Ουρουγουάης έκανε στις 13 Δεκεμβρίου του 1997 σε ένα παιχνίδι εναντίον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συμμετείχε στο Κόπα Αμέρικα το 1999 και στο Μουντιάλ του 2002.

Η ζωή του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ΠΑΟΚ πλέον και δη με αρκετές γενιές ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

 

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Όπως προαναφέραμε, το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει total market value κάπου στα 61 εκατ. €, ενώ απαρτίζεται από 32 ποδοσφαιριστές με μέσο όρο ηλικίας τα 25.1 χρόνια.

Πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά το ρόστερ. Όπως θα δείτε και πιο κάτω, ο ΠΑΟΚ διαθέτει 4 τερματοφύλακες, 10 αμυντικούς (μπακ και κεντρικούς), 10 μέσους (κεντρικούς και ακραίους) και 6 επιθετικούς (κεντρικούς και εξτρέμ).

Πιο αναλυτικά:

 

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Θα έλεγε κάποιος κοιτώντας τα στατιστικά του φετινού ΠΑΟΚ, πως το αστέρι της ομάδας είναι ο Κάρολ Σφιντέρσκι ο οποίος έχει σημειώσει 4 γκολ έχοντας και 2 ασίστ.

Παρόλο αυτά παρακολουθώντας τους αγώνες της ομάδας, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς!

Ο Σέρβος ήρθε το καλοκαίρι στην ομάδα, έκανε «κρότο» με την μεταγραφή του και από το πρώτο ματς που αγωνίστηκε έδειξε την ποιότητά του. Έχει σκοράρει μόλις 1 φορά στο πρωτάθλημα της SuperLeague 1 όμως η συνολική του εικόνα είναι αυτή που μας αναγκάζει να τον αναφέρουμε ως αστέρι της ομάδας!

 

ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε 8 μεταγραφές, από τις οποίες μόλις η 1 ήταν Έλληνα.

Αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές τόσο για την άμυνα, όσο και για την μεσοεπιθετική και επιθετική γραμμή.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τις μεταγραφές των «ασπρόμαυρων»:

Αντριάν Νίλσεν Περέιρα – Νορβηγός – 21 ετών – αριστερός μπακ – Πρώην ομάδα: Viking Stavenger

Μούσα Ουαγκέ – Σενεγαλέζος – 22 ετών – δεξιός μπακ – Πρώην ομάδα: Δανεικός από την Μπαρτσελόνα

Στέφαν Σβαμπ – Αυστριακός – 30 ετών – κεντρικός μέσος – Πρώην ομάδα: Ραπίντ Βιέννης

Νικολόζ Νινούα – Γεωργιανός – 21 ετών – κεντρικός μέσος – Πρώην ομάδα: Ντιναμό Τιφλίδας

Τόμας – Μουργκ – Αυστριακός – 26 ετών – δεξιός μέσος – Πρώην ομάδα: Ραπίντ Βιέννης

Γιώργος Βρακάς – Έλληνας – 19 ετών – μεσοεπιθετικός – Πρώην ομάδα: Νάπολι

Αντρίγια Ζίβκοβιτς – Σέρβος – 24 ετών – δεξιός εξτρέμ – Πρώην ομάδα: Μπενφίκα

Αντόνιο Τσόλακ – Κροάτης – 27 ετών – σέντερ φορ – Πρώην ομάδα: Ριέκα

 

TOP ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ – ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Το transfermarkt.com τώρα, έχει βγάλει μία πεντάδα με τις top μεταγραφές του ΠΑΟΚ για φέτος και πρώτος σε αυτούς είνα ο Μούσα Ουαγκέ και προφανώς είναι πρώτος λόγω της Μπαρτσελόνα όπου και ανήκει.

Μέσα σε αυτούς είναι και ο Τσόλακ, ο Ζίβκοβιτς, ο Μουργκ και ο Σβάμπ.

Πιο αναλυτικά:

Τώρα, εκτός από μεταγραφές είχαμε και αποχωρήσεις από τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, μερικές από αυτές ήταν και σημαντικές.

Πέντε παίκτες που βοήθησαν αρκετά την ομάδα της Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια δεν ανήκουν πλέον στον σύλλογο το transfermarkt έχει βγάλει την top πεντάδα αποχωρήσεων.

Πρώτος ο Δημήτρης Λημνιός, ο οποίος αποχώρησε για την Κολωνία με 3.30 εκατ. €, ο Μίροσλαβ Στοχ ο οποίος είναι ελεύθερος, ο Τσούμπα Άκπομ ο οποίος με 3.00 εκατ. € πήγε στην Μίντλεσμπρο, ο Δημήτρης Πέλκας αγωνίζεται στην Τουρκία και στην Φενέρμπαχτσε όπου πήγε εκεί με 1.60 εκατ. € και τέλος ελεύθερος έμεινε ο Μαουρίτσιο ο οποίος συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό.

Πιο αναλυτικά:

 

ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΙΣΤ

Τέσσερα γκολ έχει ο Κάρολ Σφιντέρσκι φέτος για τον ΠΑΟΚ, ενώ έχει μοιράσει και άλλα δύο!

Οι Σβαμπ, Τζόλης, Ελ Καντουρί και Ζίβκοβιτς έχουν από ένα γκολ ενώ ο Αυστριακός μέσος του ΠΑΟΚ έχει δώσει και 4 ασίστ.

Τέλος, από 1 ασίστ έχουν και οι Τζόλης, Μπίσεσβαρ και Γιαννούλης.

Πιο αναλυτικά:

 

ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οχτώ παιχνίδια έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του ΠΑΟΚ όσο αφορά την SuperLeague 1. Από αυτά έχει καταφέρει να κερδίσει τα πέντε ενώ μετράει και τρεις ισοπαλίες.

Η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ ήρθε κόντρα στην ΑΕΛ, για την 1η αγωνιστική της SuperLeague 1.

Για την 2η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος εντός έδρας με τον Ατρόμητο στην πρώτη του «γκέλα» για το πρωτάθλημα.

 

Στις νίκες δεν επέστρεψε την 3η αγωνιστική η ομάδα της Θεσσαλονίκης, καθώς στο Πανθεσσαλικό και κόντρα στον Βόλο δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο 0-0.

 

Για την 4η αγωνιστική, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βάλει τρία γκολ στον ΟΦΗ επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα μετά από δύο αγώνες, παίρνοντας τη νίκη με 3-0 εντός έδρας.

 

Στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, ο ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 1-1 μένοντας σε ένα ακόμη ματς αήττητος.

 

Για την 6η αγωνιστική κανονικά η «ασπρόμαυρη» ομάδα θα αγωνιζόταν κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως το παιχνίδι αναβλήθηκε.

Επιστρέφοντας το γήπεδο, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πέρασε από την έδρα του Παναιτωλικού για την 7η αγωνιστική κερδίζοντας με 1-3 σκορ.

 

Για την 8η αγωνιστική ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ και ηττήθηκε με το ίδιο σκορ που έχασε και ο Παναιτωλικός, δηλαδή με 1-3.

 

Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του «Δικεφάλου» υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδό του τον οποίο και κέρδισε αν και δυσκολεύτηκε αρκετά με 2-1 σκορ.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα:

MatchdayDateTimeVenueRankingOpponentSystem of playAttendanceResult
1Fri Sep 11, 20207:30 PM(3.)AE Larisa3-4-3x1:0
2Fri Sep 18, 20206:00 PM(4.)Atromitos Athen3-4-3x1:1
3Sat Sep 26, 20205:30 PM(3.)Volos NPS3-4-3x0:0
4Sun Oct 4, 20205:15 PM(5.)OFI Crete3-4-2-1x3:0
5Sun Oct 18, 20207:30 PM(2.)AEK Athens3-4-31:1
6unknownunknown(4.)Olympiacos Piraeusppd.
7Sun Nov 1, 20204:15 PM(6.)Panetolikos GFS4-2-3-11:3
8Sun Nov 8, 20206:30 PM(4.)Apollon Smyrnis4-2-3-11:3
9Sun Nov 22, 20206:30 PM(3.)PAS Giannina4-2-3-12:1

 

ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΟΚ

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του.Ο Πορτογάλος τενχικός, σχεδόν σε όλα του τα παιχνίδια χρησιμοποίησε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Αυτό είναι το 3-4-3. Με αυτό το σχήμα η ομάδα της Θεσσαλονίκης πήρε 1 νίκη και 3 ισοπαλίες. Όταν άλλαξε το σύστημα ο Φερέιρα, στο ματς με τον ΟΦΗ από 3-4-3 σε 3-4-2-1 ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-0.

Η ενδεκάδα και το σύστημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα με την ΑΕΛ, όπου κέρδισε 1-0.

Η βασική ενδεκάδα και το σύστημα του ΠΑΟΚ στη νίκη κόντρα στον ΟΦΗ με τον Φερέιρα στον πάγκο του.

Ο Πάμπλο Γκαρσία τώρα στα παιχνίδια που έχει κοουτσάρει την ελληνική ομάδα, έχει χρησιμοποιήσει ένα και μοναδικό σύστημα. Αυτό είναι το 4-2-3-1 το οποίο αγαπά ιδιαίτερα τόσο ο Ουρουγουανός όσο και ο Μπάμπης Τεννές.

Το σύστημα και η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με αυτό το σχήμα, ο ΠΑΟΚ μετράει μέχρι στιγμής μόνο νίκες και εντός και εκτός έδρας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button