Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Όταν ο Μαραντόνα «επαναστάτησε» για ένα μικρό αγγελούδι (vid)

Η Νάπολι του Μαραντόνα έπαιξε ποδόσφαιρο μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο-βάλτο για λογαριασμό ενός μικρού παιδιού!

Η Νάπολι του Μαραντόνα έπαιξε ποδόσφαιρο μπροστά σε ένα κατάμεστο γήπεδο-βάλτο για λογαριασμό ενός μικρού παιδιού!

Στα τέλη του 1984 ένας απεγνωσμένος πατέρας ήρθε σε επαφή με έναν ποδοσφαιριστή της Νάπολι και του ζήτησε να μεταφέρει στον προπονητή και τη διοίκηση της ομάδας την επιθυμία του να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τον γιο του που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έπρεπε να χειρουργηθεί.

Δυστυχώς ο πρόεδρος της Νάπολι απάντησε αρνητικά στο αίτημά του, με τη δικαιολογία πως υπήρχε κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος ποδοσφαιριστής. Ομως η ιστορία έφτασε στα αυτιά του μεγάλου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Αργεντινός «επαναστάτησε» εναντίον του προέδρου του, πλήρωσε ρήτρα 12 εκατομμύρια ιταλικές λιρέτες στην ασφαλιστική εταιρία (Lloyd’s) που ασφάλιζε τα πόδια των παικτών της Νάπολι και είπε: «Δεν πα να λέει ό,τι θέλει η Lloyd’s, ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει για χάρη του παιδιού»!

Ετσι μία παγωμένη Δευτέρα του Γενάρη στο μακρινό 1985, ο Μαραντόνα και η παρέα του ταξίδεψαν στην άσημη πόλη Acerra και σε ένα γήπεδο – βάλτο, γεμάτο λάσπη και λακούβες, έπαιξαν σαν να ήταν ο τελικός Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μπροστά σε ένα κατάμεστο κοινό που παραληρούσε και χάρισε ζωή σε ένα μικρό αγγελούδι…

Διαβάστε επίσης

Back to top button