Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Σφιντέρσκι πέτυχε το 100ο γκολ της σεζόν

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέτυχε το 100ο γκολ της σεζόν, είναι στη δεύτερη θέση των σκόρερ και η ασίστ του Σβαμπ στο γκολ αυτό, φέρνει τον Αυστριακό στην κορυφή.

Ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέτυχε το 100ο γκολ της σεζόν, είναι στη δεύτερη θέση των σκόρερ και η ασίστ του Σβαμπ στο γκολ αυτό, φέρνει τον Αυστριακό στην κορυφή.

Ανοίγοντας το σκορ στη Ριζούπολη, ο Κάρολ Σφιντέρσκι πέτυχε το 100ο γκολ στο πρωτάθλημα Super League Interwetten.

Αυτό συνέβη στο 48ο παιχνίδι της σεζόν και τελευταίο της 8ης αγωνιστικής, με πολλές εκκρεμότητες βέβαια, αφού δεν έχουν διεξαχθεί συνολικά οκτώ αγώνες.

Ο Πολωνός επιθετικός έφτασε τα τέσσερα γκολ, όσα έχουν άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές, και είναι ένα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από ότι φαίνεται μέχρι τώρα, αναμένεται ενδιαφέρουσα μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Τα 103 γκολ μέχρι τώρα τα έχουν πετύχει 61 διαφορετικοί παίκτες, ενώ μόνο οι 20 από αυτούς έχουν πετύχει περισσότερα από ένα.

Ο Σφιντέρσκι είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, που έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ, τα υπόλοιπα οκτώ τα έχουν βάλει οκτώ διαφορετικοί παίκτες.

Ένας από αυτούς είναι πλέον και ο Στέφαν Σβαμπ, ο Αυστριακός μέσος, που μέχρι τώρα έδινε μόνο ασίστ.

Ο 30χρονος Σβαμπ έχει τέσσερις ασίστ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στο πρωτάθλημα.

Μάλιστα υπολογίζοντας και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχει επτά ασίστ και δύο γκολ στα τελευταία οκτώ παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε για δεύτερο παιχνίδι στη σειρά τρία γκολ, έτσι έχει βάλει έξι στα δύο τελευταία, από τότε που ανέλαβε ο Πάμπλο Γκαρσία, όλα εκτός έδρας μάλιστα.

Έξι είχε βάλει όλα κι όλα στα πρώτα πέντε παιχνίδια του με τον Άμπελ Φερέιρα στον πάγκο.

Οι πρώτοι σκόρερ
5 γκολ: Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός)
4 γκολ: Δουβίκας (Βόλος), Χασάν (Ολυμπιακός), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ), Καρλίτος (Παναθηναϊκός), Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης) και Πινακάς (ΑΕΛ).

Οι πρώτοι σε ασίστ
4 ασίστ: Σβαμπ (ΠΑΟΚ)
3 ασίστ: Φορτούνης (Ολυμπιακός)

Διαβάστε επίσης

Back to top button