ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ψυχωμένη Λαμιάρα στη Βέροια!

Και τώρα «τελειώνει» την υπόθεση παραμονή στο «Αθανάσιος Διάκος» ο ΠΑΣ Λαμία! #slgr #lamiafc #slgr2 #verianfc #μπαράζ #season2021_2022

Προηγήθηκε μόλις στο 7΄με τον Ντάνι Μπεχαράνο, ισοφαρίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά έφυγε με τη νίκη από τη Βέροια ο ΠΑΣ Λαμία χάρη σε τέρμα του Γιώργου Μανούσου!

Στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα μπαράζ της SuperLeague 1, ο ΝΠΣ Βέροιας υποδέχθηκε στο γήπεδό του τον ΠΑΣ Λαμία, από τον οποίο και ηττήθηκε με 1-2 σκορ.

H ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έβγαλε ψυχή και τσαγανό κόντρα στη Βέροια αν και πιέστηκε αρκετά και στα δύο ημίχρονα, σκόραρε δύο φορές με Μπεχαράνο και Μανούσο και κατάφερε να πάρει τεράστιο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στο «Αθανάσιος Διάκος».

Σκόρερ για τη Βέροια ο Πασάς…

Έτσι ξεκίνησαν:

Ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε τον Παπαδόπουλο κάτω από το τέρμα, τους Δημόπουλο και Μαραγκό στο κέντρο της άμυνας, τον Πεταυράκη αριστερά και τον Μπουκουβάλα δεξιά. Στο κέντρο του γηπέδου θα βρίσκονται ο Κάτσε και ο Γαβρηιλίδης ενώ στα άκρα δεξιά ο Μούργος και αριστερά ο Φοφανά. Επιθετικό δίδυμο ο Πασάς και ο Γιακουμάκης.

Από την άλλη ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε τον Σαράνοφ στο τέρμα και πεντάδα στην άμυνα. Ο Σαραμαντάς ως αριστερός φουλ μπακ, τον Σιμόν ως δεξιό και την τριάδα της άμυνας αποτέλεσαν οι Μαρτίνεθ, Τζανετόπουλος και Αντέτζο. Τριάδα και στο κέντρο, Τζανδάρης και Μπεχαράνο ως αμυντικά χαφ ενώ ο Ταϊρόν αγωνίστηκε ως δεκάρι. Στην επίθεση βρέθηκαν οι Καραμάνος και Μανούσος.

Το ματς:

Σε ένα παιχνίδι που η Λαμία λίγο έλειψε να βγάλει μόνη της τα μάτια της, οι κυανόλευκοι ευτύχησαν να φύγουν με τη νίκη με σκορ 1-2 που τους δίνει τεράστιο προβάδισμα παραμονής στην κατηγορία.

Η Λαμία ταξίδεψε στη Βέροια με στόχο το γκολ που θα της δώσει ισχυρό προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού του επόμενου Σαββάτου, ευτύχησε να βρει το γρήγορο γκολ με τον Μπεχαράνο και να παγώσει το γήπεδο, η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε τους κυανόλευκους στα καρέ τους, έφτασε στην ισοφάριση όμως υπολόγιζε χωρίς τον Μανούσο ο οποίος πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδηγεί στην Super League 1 και της επόμενης σεζόν!

Βρήκε το γρήγορο γκολ ο ΠΑΣ Λαμία – Άφησε χώρο στη Βέροια


Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους γηπεδούχους μόλις στο 3ο λεπτό με τον Φοφανά με κεφαλιά να σημαδεύει εκτός εστίας. Στη δεύτερη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε και το γκολ για την Λαμία, η οποία κέρδισε φάουλ από αριστερά, ο Ταϊρόν ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου μπήκε στη τροχιά της μπάλας ο Μπεχαράνο και έκανε το 0-1 πολύ νωρίς στο παιχνίδι σοκάροντας τη Βέροια.


Οι πανηγυρισμοί στο 0-1


Το γκολ αυτό άλλαξε τα πλάνα των δύο ομάδων πολύ νωρίς, με τη Λαμία έχοντας πλέον το πλεονέκτημα να οπισθοχωρεί και τη Βέροια να προσπαθεί να συνέλθει από το 0-1 και να παίξει το παιχνίδι της. Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στο 20′ για να δούμε τη Βέροια να χάνει σπουδαία φάση με τον Κάτσε και τον Μούργο να αλλάζουν υπέροχα την μπάλα και τον δεύτερο να αστοχεί από κοντά, αφού… άδειασε τον αντίπαλό του.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λαμία απάντησε και πάλι με τον Μπεχαράνο να χάνει την ευκαιρία αστοχώντας με το κεφάλι μέσα από την περιοχή.

Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μία καλή στιγμή να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Πεταυράκη να είναι σε θέση βολής και τον Σαράνοφ να του λέει «όχι» και να κρατά το 0-1. Πολύ ωραία κάθετη από τον Πασά νωρίτερα.

Επιθετικός μονόλογος της Βέροιας στην επανάληψη


Το δεύτερο 45λεπτο μετατράπηκε όπως αναμενόταν σε επιθετικό μονόλογο της Βέροιας η οποία ανέβασε κατακόρυφα την πίεσή της ψάχνοντας απεγνωσμένα την ισοφάριση για να μείνει στο κόλπο της διεκδίκησης της ανόδου.
Η επίθεση άρχισε από το 49′ με την Βέροια να χάνει σημαντική ευκαιρία και πάλι με τον Φοφανά, η κεφαλιά του οποίου πέρασε εκτός. Τρία λεπτά μετά ο Πεταυράκης απείλησε εκ νέου με μακρινό σουτ αναγκάζοντας τον Σαράνοφ να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ ενώ στο 56′ ο Μούργος σούταρε, η μπάλα είχε την ίδια κατάληξη.
Το καυτό…15λεπτο της Βέροιας στην επανάληψη ολοκληρώθηκε με τον Κάτσε να φτάνει χιλιοστά κοντά στην ισοφάριση, όταν με οβίδα από τα 3ο μέτρα έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σαράνοφ.
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού το γήπεδο πάγωσε με τους Πεταυράκη και Νούνιες να συγκρούονται στον αέρα και τον Κοσταρικανό να πέφτει αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε άμεσα νεύμα στα ιατρικά επιτελεία να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και ευτυχώς λίγ0 αργότερα ο Νούνιες σηκώθηκε και συνέχισε στο παιχνίδι.

Βρήκε το γκολ με τον συνήθη ύποπτο η Βέροια


Η Λαμία προσπάθησε να χτυπήσει στη κόντρα και να βρει ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει το ματς όμως η προσπάθεια του Ρόμανιτς στο 74′ σταμάτησε στο δοκάρι με τον βοηθό να υποδεικνύει στη συνέχεια το οφσάιντ, ενώ στην επόμενη φάση ο Μανούσος από θέση πλάγια αριστερά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Η Βέροια μετουσίωσε την υπεροχή της στο 80′ με τον πρώτο σκόρερ της τον Πασσά να πετυχαίνει την ισοφάριση αναπτερώνοντας το ηθικό της ομάδας του.

Αφυπνίστηκε η Λαμία και πήρε προβάδισμα-παραμονής


Το γκολ του Πασσά αφύπνισε τη Λαμία η οποία στο 82ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Μανούσο ο οποίος το έψαχνε πολύ σήμερα, κλειδώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση παραμονής.
Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Σαράνοφ ο οποίος γέμισε βρίσκοντας τον Γκέντσογλου, αυτός άφησε για τον Νούνιες ο οποίος έπαιξε εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Καραμάνο πέφτοντας στο έδαφος, για να έρθει η κάθετη του τελευταίου προς τον Μανούσο, ο οποίος δεν αστόχησε σε θέση τετ-α-τετ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και την ομάδα μας με το 1,5 πόδι στην παραμονή της Super League

Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Πεταυράκης, Μαραγκός, Δημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γαβριηλίδης, Κάτσε, Φοφανά, Μούργος, Πασάς, Γιακουμάκης

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σιμόν, Μαρτίνεθ, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Τάιρον (46′ Ρόμανιτς), Μανούσος, Καραμάνος

Διαβάστε επίσης

Back to top button