ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Νέος κωδικός για sms: Το νούμερο 7 η λύση για να επιβιώσει η αγορά

Ο νέος κωδικός στα sms ίσως είναι η απάντηση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο νέος κωδικός στα sms ίσως είναι η απάντηση για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Όλα τα πιθανά σενάρια έχουν πέσει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι μετά από τις πρώτες εβδομάδες του lockdown, με τα νούμερα να δείχνουν ότι υπάρχουν σαφείς τάσεις πτώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά κέντρα, χωρίς όμως να υπάρχει παράλληλα ελάφρυνση στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Η παράταση του lockdown κατά μία εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσημα, όμως η περίοδος των Χριστουγέννων που ξεκινάει στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου, δεν μπορεί να υπάρξει μέσα σε συνθήκες απόλυτου lockdown.

Mία από τις λύσεις που ανακοινώθηκαν για όταν ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα είναι το click away, η ηλεκτρονική παραγγελία προϊόντων και η παραλαβή τους από το κατάστημα μέσα από προγραμματισμένο ραντεβού του πελάτη και του καταστήματος.

Όμως η κυβέρνηση και οι ειδικοί σύμβουλοί της μελετούν την πιθανότητα να υπάρχει ακόμα ένας κωδικός sms στο 13033, ένας συμπληρωματικός κωδικός στους 6 υπάρχοντες, ο οποίος θα αποστέλλεται μόνο για περιπτώσεις εξόδου από το σπίτι για αγορές στο λιανικό εμπόριο την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η άρση των περιορισμών στα εμπορικά καταστήματα υπολογίζεται να γίνει μετά τις 14 Δεκεμβρίου και η λύση του κωδικού με τον αριθμό 7 είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης ώστε να υπάρξει ομαλή και ελεγχόμενη έξοδος των καταναλωτών στην αγορά, αμέσως μετά τη λήξη του lockdown.

Παράλληλα υπάρχει το ενδεχώμενο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά να παραμείνει η απαγόρευση μετακίνησης τις βραδινές μέχρι τις πρωινές ώρες, ενώ δε θα υπάρχουν μετακινήσεις μεταξύ των νομών αλλά ούτε και συναθροίσεις στα σπίτια άνω των 9 ατόμων.

πηγή: instanews.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button