ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Superleague, η βαθμολογία: «Έβαλε από κάτω» Ιωνικό και Λεβαδειακό η Λαμία!

Με τον ΠΑΣ Λαμία να κερδίζει 2-1 τον Άρη και τους Ιωνικό και Λεβαδειακό να χάνουν από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Με τον ΠΑΣ Λαμία να κερδίζει 2-1 τον Άρη και τους Ιωνικό και Λεβαδειακό να χάνουν από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Mε τον Νόρντιν Άμραμπατ να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, βρίσκοντας δύο φορές δίχτυα (στο φινάλε του πρώτου μέρους και στην αρχή του δευτέρου), η ΑΕΚ πέρασε χωρίς προβλήματα από το Ηράκλειο καθώς επικράτησε με 3-0 του ΟΦΗ (σκόραρε και ο Γκατσίνοβιτς) και πάτησε ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Η Ένωση πλέον είναι στο +1 από τον Παναθηναϊκό, που υποδέχεται το βράδυ της Δευτέρας (7.30μμ) στη Λεωφόρο τον Παναιτωλικό. Την επόμενη Κυριακή στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου ο Δικέφαλος φιλοξενεί στην Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό, όμως πριν από το ντέρμπι, το απόγευμα της Τετάρτης παίζει στο Περιστέρι το… πολύπαθο ματς κόντρα στον Ατρόμητο.

Ξεκούραστο απόγευμα Κυριακής για τον Ολυμπιακό, που αποζημίωσε με το παραπάνω τους φίλους του που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης» με το εύκολο αλλά και ευρύ 6-0 επί του Λεβαδειακού. Απέναντι σε μια ομάδα που δεν πρόβαλλε την παραμικρή αντίσταση, οι Πειραιώτες από το… καλημέρα του αγώνα, μόλις στο 3′ βρήκαν γκολ με τον Μπιελ κι όλα έγιναν ακόμη πιο εύκολα. Για την ακρίβεια το ματς ήταν ισπανική υπόθεση μιας και τα 4 από τα 6 γκολ των «ερυθρόλευκων» τα πέτυχαν οι Ιβηρες Μπιελ και Κανός, από δύο. Τα άλλα δύο τέρματα ήταν των Χουάνγκ, Μπακαμπού (από το σημείο του πέναλτι) και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 6-0 που χάρισε στους Πειραιώτες ένα εύκολο τρίποντο πριν το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Αρης πήγε στην Λαμία με την ψυχολογία των δύο σερί νικών (ΟΦΗ, Ατρόμητος) και ήθελε να… τριτώσει το καλό. Όμως με τέτοια εμφάνιση και κόντρα σε μια ομάδα που μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια ψάχνοντας βαθμούς παραμονής δεν θα μπορούσε να συμβεί. Η ψυχωμένη Λαμία εκμεταλλεύτηκε στο 100% τα πολλά λάθη των Θεσσαλονικέων και βρέθηκε νωρίς να προηγείται με 2-0 χάρη στα γκολ των Σλίβκα και Βέργου. Με τον Μπράμπετς ο Αρης πριν το ημίχρονο ξαναμείωσε, μπήκε στο ματς αλλά τίποτα περισσότερο. Στην επανάληψη κυρίως ο Γκρέι έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες και κάπως έτσι ο Άρης έπεσε ξανά στην 6η θέση. Από την άλλη η Λαμία πήρε μια μεγάλη ανάσα, νίκησε για πρώτη φορά μετά από 5 μήνες (από την 1η Οκτωβρίου!!!) και μετά από καιρό βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού και τις δύο τελευταίες θέσεις καθώς εκμεταλλεύτηκε και τις συντριβές του Λεβαδειακού και του Ιωνικού.

O καταπληκτικός Βόλος δεν σταματάει να εντυπωσιάζει την φετινή σεζόν. Εχοντας «κλείσει» θέση στα playoffs από το βράδυ του Σαββάτου μετά το ματς της Τρίπολης, πήγε στα Γιάννενα χωρίς άγχος αλλά με πείσμα να βρει ένα τρίποντο που θα του διατηρήσει το δικαίωμα να ονειρεύεται ευρωπαϊκά. Αυτό έγινε. Λίγο πριν το φινάλε του αγώνα με την καρφωτή κεφαλιά του νεαρού Τάχατου ο Βόλος βρήκε γκολ νίκης (0-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα) και έφυγε από τους Ζωσιμάδες με το τρίποντο που σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη στην Λαμία τον έφερε ξανά στην 5η θέση και το +2 από τους Θεσσαλονικείς.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (25Η)

Σάββατο 4 Μαρτίου
Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος Αθηνών 1-1

Κυριακή 5 Μαρτίου
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 6-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Βόλος 0-1
Λαμία – Άρης 2-1
ΟΦΗ – ΑΕΚ 0-3
ΠΑΟΚ – Ιωνικός (20.30)

Δευτέρα 6 Μαρτίου
Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός (19.30)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 24 ΑΓΩΝΕΣ
1. A.E.K. 56
2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 55
3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 53
4. Π.Α.Ο.Κ. 51
5. ΒΟΛΟΣ 39
6. ΑΡΗΣ 37
7. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 29
8. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 28
9. Ο.Φ.Η. 26
10. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 25
11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 23
12.ΛΑΜΙΑ 16
13. ΙΩΝΙΚΟΣ 15
14. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 14
*ΑΕΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Παναιτωλικός έχουν ματς λιγότερο.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (26Η) -Ολα τα ματς ξεκινούν στις 7μμ
Κυριακή 12 Μαρτίου
ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός
Βόλος – ΠΑΟΚ
Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης
Λεβαδειακός – ΟΦΗ
Παναιτωλικός – Λαμία

Διαβάστε επίσης

Back to top button