Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Όταν ο Παναθηναϊκός πήγε να πάρει τον Μαραντόνα (pics)

Δείτε τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

Δείτε τα ρεπορτάζ εκείνης της εποχής.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται πλέον στους ουρανούς, αλλά όταν ήταν στη Γη και πριν ξεκινήσει η σπουδαία καριέρα του είχε εντοπιστεί από ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα» το Μεγάλο Σάββατο 5 Απριλίου 1980, ο Αργεντινός άσος σε ηλικία 19 ετών είχε απασχολήσει έντονα το «τριφύλλι». «Ο Μαραντόνα στόχος του ΠΑΟ», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας και πρόσθετε: «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου»!

Μέσα το ρεπορτάζ έγραφε: «Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα κλείσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού αυτού φαινομένου στο Σύλλογο μας!».

Όπως είχε αποκαλύψει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα το 1995: «Μας προτάθηκε ο Μαραντόνα, αλλά τον απορρίψαμε λόγω κακού χαρακτήρα»!

Κάπως έτσι δεν άλλαξε η ιστορία, αφού ο Μαραντόνα πήγε στην Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί στην Ευρώπη, όπου πήγε στην Μπαρτσελόνα και μετά στη Νάπολι με την οποία έγραψε ιστορία με δύο ιστορικά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button