Άλλα αθλήματα

Kilian και Salomon επανέρχονται με ενισχύσεις!!!

Οι επιδόσεις δεν έχουν ιδιοκτήτες! Εχουν μόνο διάρκεια, άρα απλά κατόχους, προσωρινούς…Ο κανόνας ισχύει και θα ισχύει χωρίς παρέκκλιση σε όλες τις δρομικές δραστηριότητες.

Οι επιδόσεις δεν έχουν ιδιοκτήτες! Εχουν μόνο διάρκεια, άρα απλά κατόχους, προσωρινούς…Ο κανόνας ισχύει και θα ισχύει χωρίς παρέκκλιση σε όλες τις δρομικές δραστηριότητες.

Γι΄αυτό ηχούν αστεία όλα τα σχόλια με τις λεκτικές υπερβολές για την προσπάθεια του Kilian Jornet Burgada να καταδιώξει την επίδοση κόσμου των 24h εντός σταδίου (303506μ Γιάννης Κούρος 1997 Αδελαίδα). Θυμίζω ότι ο 33χρονος Καταλανός διάλεξε ως τόπο το χωριό Mandalen της Νορβηγίας, οικείο γι΄αυτόν περιβάλλον αφού κατοικεί μόνιμα 19 χλμ ανατολικότερα, στην Andalsnes.

Pontikas Marble

Το εγχείρημα υποστηρίχθηκε από την εταιρεία του, τη Salomon, και ονομάστηκε Phantasm24 από τη σειρά υποδημάτων σε χρώμα κόκκινο. Ξεκίνησε την προσπάθειά του στις 12:00 της Παρασκευής.

Διέκοψε ύστερα από 10ω19:56 έχοντας καλύψει 134800μ. Ο ίδιος είπε: «Ο αγώνας ξεκίνησε καλά, εξελίσσονταν όλα κανονικά βάσει σχεδιασμού…Υπήρχαν βέβαια τα αναμενόμενα ups and downs, πχ πόνοι σε αρθρώσεις, φυσιολογικοί…

Μετά το 10ωρο ένοιωσα ξαφνικά δυο διαδοχικούς έντονους πόνους στο στήθος. Ακολούθησαν αίσθημα πίεσης, βάρους και ζάλη…Ζήτησα ιατρική βοήθεια. Την είχα άμεσα! Με το ασθενοφόρο μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ολες έδειξαν ΟΚ. Τώρα έξω από αυτό νοιώθω πολύ καλά…Ευχαριστώ όλους όσους πλαισίωσαν την προσπάθεια, τους χορηγούς μου, την τοπική κοινότητα, το ιατρικό προσωπικό, κοκ». Η γνωστή Αμερικάνα Camille Herron έσπευσε να συμπαρασταθεί ποστάροντας ότι:

«Οι επιδόσεις ultra συνήθως ξεπερνιούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες. Εκεί τουλάχιστον οι καιρικές ήταν πολύ – πολύ δύσκολες! Τοπική θερμοκρασία γύρω και κάτω από 0β. Επίσης το στάδιο ήταν ολισθηρό με μπόλικο πάγο». Ανάλογο περιεχόμενο είχαν οι δηλώσεις του συμπατριώτη του Ivan Penalba, κατόχου της επίδοσης Ισπανίας με 274330μ. Με τη σειρά του έγραψε στα social media: «Μη σκέφτεσαι, όταν συμβαίνουν αυτά, ότι ηττήθηκες. Είναι μάθηση…

Ολοι γνωρίζουμε ότι η πειθαρχία ψυχής και σώματος όσο δύσκολα επιτυγχάνεται έτσι ακριβώς εύκολα καταργείται…Ανά πάσα στιγμή συμβαίνει η απόσυρση. Αλλά αυτό το άθλημά μας δίνει πάντα μια δεύτερη, τρίτη και τέταρτη ευκαιρία. Και είμαι σίγουρος ότι σε περιμένει και μάλιστα νωρίτερα από το σχεδιασμό σου…». Ετσι ξεκίνησε μέσω δικτύωσης η συζήτηση περί επανάληψης της προσπάθειας…Ο Kilian βολιδοσκόπησε διαθέσεις για συμμετοχή.

Ελαβε τη θετική απάντηση του Ivan! Η Camille από την άλλη άκρη βεβαίωσε ότι ο σπουδαίος Zach Bitter ακούει με ενδιαφέρον προτάσεις για τέτοιες προκλήσεις (σημ: ο Bitter κατέχει δυό επιδόσεις κόσμου, το 12ωρο και τα 100 μίλια).

Συμφώνησαν ότι η εμπλοκή του κολοσσού της Salomon σε αγώνες υπερ – αποστάσεων αποτελεί σταθμό στις εξελίξεις. Αποκτούν μέγα κίνητρο οι κορυφαίοι δρομείς! Θεωρείται δοσμένη η υποστήριξη της στον επαναληπτικό…Αλλωστε τίθεται θέμα γοήτρου: δεν ευόδωσε το διαφημιστικό εγχείρημά της! Η εταιρεία βεβαίωσε ότι το νέο υπόδημά της, το LAB Phantasm24 έχει λάβει την έγκριση τεχνικών προδιαγραφών της World Atlhetics. Τα στελέχη της οργάνωσαν υποδειγματικά το όλο εγχείρημα. Το γενικό πρόσταγμα ανέλαβαν ο Bruno Laroque με τον Felix Dejey.

Υποστήριξαν ο τοπικός σύλλογος Moon Valley Run Festival και η εταιρεία οργάνωσης γεγονότων Lymbus. Ο Aitor Viribay Morales επιμελήθηκε τη διατροφή/τροφοδοσία των έξι μετεχόντων. Υποστήριξαν με την παρουσία τους και τις φωνές τους η Emelie με την Tina, οι γυναίκες της ζωής του Kilian. Δικές του ήταν η αρχική ιδέα και ο τόπος: «Προτιμώ κρύο παρά ζέστη» τόνισε…

«Ναι» αναμένεται να πεί σίγουρα στην επανάληψη ο Νορβηγός Sebastian Conrad Hakansson. Βοήθησε τον Kilian στον αγώνα του Mandalen. Αποσύρθηκε επίσης αλλά πρόλαβε το στόχο του, τη νέα επίδοση Νορβηγίας: 12ω46:57 τα 100 μίλια! Το αποτέλεσμα του Phantasm24 – 1. Harald Bjerke 232280m 24h, 2. Jo Inge Norum 219450m 24h, 3. Simen Holvik 208130m 24h, 4. Didrik Hermansosn 174800m 17h46, 5. Sebastian Conrad Hakansson 100miles 12h46:57 NNR και 6. Kilian Jornet 134800m 10h19:56.

Διαβάστε επίσης

Back to top button