ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Τρομάζει η «έκρηξη» θανάτων στο 2ο κύμα – 722 νεκροί σε 7 μέρες (vid)

Στους 722 ανέρχονται οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν χάσει την ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στους 722 ανέρχονται οι συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν χάσει την ζωή τους μέσα σε μία εβδομάδα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Έκρηξη» θανάτων παρουσιάζει ο αριθμός των θανάτων στη χώρα μας από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που την πλήττει.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως από τον Οκτώβριο, αλλά και όλο τον Νοέμβριο ο αριθμός αυτός εκτινάσσεται αποκαλύπτοντας με τον τρόπο αυτό την οξύτητα του προβλήματος στη χώρα μας.

Ο πρώτος νεκρός στη χώρα μας από την πανδημία του κορωνοϊού καταγράφηκε στις 12 Μαρτίου. Έκτοτε πέρασαν 7 μήνες από την έναρξη της πανδημίας, με τους νεκρούς στις 17 Οκτωβρίου να φτάνουν πλέον τους 500.

Τον Οκτώβριο η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο αριθμός των θανάτων να εκτιναχθεί καθώς χρεάστηκαν μόλις 28 μέρες από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, διάστημα στο οποίο οι νεκροί έφτασαν τους 500 σπάζοντας παράλληλα τον τριψήφιο αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό.

Από τις 14 Νοεμβρίου κι έπειτα οι νεκροί εκτοξεύονται και μέσα σε μόλις μια εβδομάδα καταγράφηκαν ακόμα 500 θάνατοι, με συνέπεια στις 21 Νοεμβρίου ο αριθμός να έχεο φτάσει τους 1.500, ενώ μέσα σε ακόμα 7 ημέρες μέχρι και χθες ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να ανεβαινει δραματικά καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έχουν χάσει την ζωή τους 722 συμπολίτες μας με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται στους 2.223 από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ εδώ

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως το Σάββατο (28/11) καταγράφηκε η πιο μαύρη μέρα, σε ότι έχει να κάνει με τα ημερήσια θύματα του κορωνοϊού, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο έχασαν την ζωή τους 121 συμπολίτες μας, οι οποίοι νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ νοσοκομείων αναφοράς της χώρας, τα οποία δίνουν καθημερινή μάχη μαζί με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να κρατηθούν όρθια…

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button