Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Επιτέλους… σέντρα στην Premier League

Με δύο ματς και το Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ να ξεχωρίζει γίνεται απόψε το restart στην Premier League.

Μετά από 100 μέρες, η Premier League επιστρέφει. Η πανδημία ανέστειλε την δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης για κάτι λιγότερο από τρεισήμισι μήνες, αλλά το project restart έγινε πράξη και από σήμερα η μπάλα θα κυλήσει ξανά, με δύο αγώνες.

Το μενού περιλαμβάνει δύο αγώνες που εκκρεμούσαν για να έχουν όλες οι ομάδες από 29 ματς. Την καραντίνα θα… σπάσει αρχικά η αναμέτρηση της προτελευταίας Άστον Βίλα με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που μάχεται για την έξοδο στην Ευρώπη. Τα βλέμματα, ωστόσο, συγκεντρώνει περισσότερο η αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Άρσεναλ.

Οι «πολίτες» βρίσκονται στο -25 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και ουσιαστικά έχουν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για τον τίτλο εστιάζοντας περισσότερο στο Champions League. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα σε αντίθεση με τον Μίκελ Αρτέτα που δεν υπολογίζει στους Τορέιρα και Τσέιμπερς για τους «κανονιέρηδες», που είναι μόλις ένατοι. Οι Λονδρέζοι απέχουν οκτώ βαθμούς από την τέταρτη θέση και πέντε από την πέμπτη, που εφόσον διατηρηθεί η ποινή αποκλεισμού της Σίτι από το Champions League μπορεί να οδηγήσει στους ομίλους.

Τα αποψινά ματς είναι τα πρώτα από τα 92 που θα διεξαχθούν μέσα σε διάστημα 40 ημερών, με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 26 Ιουλίου. Φυσικά όλα τα ματς θα διεξάγονται χωρίς κόσμο, ενώ πριν τα πρώτα παιχνίδια θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Παράλληλα οι ομάδες θα φορούν ειδικά σήματα ευγνωμοσύνης προς τους υπαλλήλους του εθνικού συστήματος υγείας, ενώ οι φανέλες στα πρώτα δώδεκα παιχνίδια δεν θα φέρουν τα ονόματα των παικτών, αλλά το Black Lives Matter, ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Όλο το τελευταίο διάστημα, τα μέλη όλων των ομάδων υποβάλλονταν δύο φορές την εβδομάδα σε τεστ για τον κορωνοϊό και σε 8.687 εξετάσεις βρέθηκαν 16 κρούσματα.

Αναλυτικά οι εξ αναβολής αγώνες:

Άστον Βίλα-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 20:00
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 22:15

Η επόμενη (30η αγωνιστική)

Παρασκευή 19 Ιουνίου
Νόριτς-Σαουθάμπτον (20:00)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:15)

Σάββατο 20 Ιουνίου
Γουότφορντ-Λέστερ (14:30)
Μπράιτον-Άρσεναλ (17:00)
Γουέστ Χαμ-Γουλβς (19:30)
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας (21:45)

Κυριακή 21 Ιουνίου
Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (16:00)
Άστον Βίλα-Τσέλσι (18:15)
Έβερτον-Λίβερπουλ (21:00)

Δευτέρα 22 Ιουνίου
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι (22:00)

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button