Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παναθηναϊκός: Εξετάζει την αγορά του 23χρονου Αυστριακού στόπερ, Κλάρερ

Ψηλά στη λίστα του τριφυλλιού για τη μία από τις δυο μεταγραφές στο κέντρο της άμυνας ο Κρίστοφ Κλάρερ της γερμανικής Φορτούνα Ντίσελντορφ. #stoiximan_slgr #panathinaikosfc #Klarer #transfernews #SportNews #season2023_2024

Ψηλά στη λίστα του τριφυλλιού για τη μία από τις δυο μεταγραφές στο κέντρο της άμυνας ο Κρίστοφ Κλάρερ της γερμανικής Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Αρκετές οι πιθανότητες απόκτησης του υψηλόσωμου (1.91) Αυστριακού.

Μετά την αποδέσμευση των Σβόνιμιρ Σάρλια και Αχιλλέα Πούγγουρα έγινε ξεκάθαρο προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει δύο στόπερ την παρούσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Αυστριακός Κρίστοφ Κλάρερ της γερμανικής Φορτούνα Ντίσελντορφ συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να καπαρώσει τη μία από τις δύο κενές θέσεις του πράσινου ρόστερ, καθώς κατάφερε να περάσει τον σχετικό έλεγχο και φιγουράρει ψηλά στη λίστα του τριφυλλιού.

Νεαρός στην ηλικία, καθώς διανύει το 23ο έτος του, έχοντας ενεργό ρόλο έως το 2022 στην Εθνική Ελπίδων της Αυστρίας (12 συμμετοχές) και πρωταγωνιστική παρουσία στη γερμανική Φορτούνα Ντίσελντορφ, με την οποία έχει συμβόλαιο έως το καλoκαίρι του 2024.

Βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των παικτών με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία (2 εκατ. ευρώ) της ομάδας του που τερμάτισε τέταρτη στη δεύτερη τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας.

Στα χαρακτηριστικά του θεωρείται η αρκετά ικανοποιητική ταχύτητα σε σχέση με το ύψος του (1,91 μ.), η αποτελεσματικότητα του στον αέρα και δη στις στατικές φάσεις (θεωρείται ιδιαίτερα απειλητικός εξ ου και το γεγονός ότι σκοράρει κάθε σεζόν), το work rate και το διάβασμα του παιχνιδιού, ενώ συγκαταλέγεται μεταξύ των νέων ελπιδοφόρων πρότζεκτ του αυστριακού ποδοσφαίρου.

Ο Παναθηναϊκός εντόπισε, μελέτησε και ξεχώρισε την περίπτωσή του Κλάρερ και την προχωρά για να αποκτήσει τα δικαιώματά του από την ομάδα του Ντίσελντορφ, καλύπτοντας τη μία απ’ τις δύο κινήσεις που χρειάζεται στο κέντρο της άμυνας.

Προς το παρόν δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία, με τις διαπραγματεύσεις να είναι σε εξέλιξη. Αλλά σαφώς είναι μια υπόθεση αγοράς ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε καλό δρόμο για να «κλείσει».

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι στο πρόσωπο του Αυστριακού στόπερ στον Παναθηναϊκό ευελπιστούν ότι εντόπισαν έναν αντίστοιχο… Ανταμ Τσέριν, καθώς ο Σλοβένος μέσος ήταν πέρυσι στην ίδια ηλικιακή κατηγορία και ανήκε σε μία γερμανική ομάδα (Νυρεμβέργη) που αγωνιζόταν επίσης στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Ο Τσέριν, βέβαια, δεν είχε ενεργό ρόλο στη Νυρεμβέργη και προερχόταν από δανεισμό στη Ριέκα, ενώ ο Κλάρερ είναι εδώ και μία διετία βασικό στέλεχος της Φορτούνα.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Αυστριακός στόπερ είχε 33 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ, με τη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του να είναι 90λεπτα.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη, καθώς ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο για ένα χρόνο ακόμη. Το 2011 ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Ραπίντ Βιέννης. Εκεί έμεινε μια πενταετία και αγωνίστηκε μέχρι την Κ16 της ομάδας της αυστριακής πρωτεύουσας.

Η Σαουθάμπτον εντόπισε το ταλέντο του σε αρκετά νεαρή ηλικία και τον πήρε στην Αγγλία μόλις στα 16 του χρόνια. Από το 2016 μέχρι το 2019 ήταν στις μικρές ομάδες των «Αγίων». Μετά την πρώτη τριετία, οι Άγγλοι του πρόσφεραν επαγγελματικό συμβόλαιο το οποίο και υπέγραψε μέχρι το 2021.

Τον Ιανουάριο του 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην αυστριακή, Ζανκτ Πέλτεν. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20 έκανε 13 εμφανίσεις στην Bundesliga της Αυστρίας και μία για το Κύπελλο (σύνολο 14 ματς) σκοράροντας μία φορά. Αυτές ήταν οι πρώτες σε επαγγελματικό επίπεδο, στα 19 του χρόνια.

Επέστρεψε στην Κ23 της Σαουθάμπντον και αρχές Οκτωβρίου του 2020 η Φορτούνα Ντίσελντορφ ξόδεψε 400.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Η συμφωνία τον έστειλε στη Γερμανία όπου καθιερώθηκε άμεσα. Αρχικά, την πρώτη του σεζόν (2020-21), είχε 14 ματς.

Το 2021-22 σταθεροποιήθηκε ως βασικός στο rotation της ομάδας του, μετρώντας 33 ματς, 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ πέρυσι (2022-23) μέτρησε άλλες 33 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Είναι διεθνής με όλα τα κλιμάκια της Εθνικής Αυστρίας. Από την Κ15 μέχρι την Ελπίδων, με την οποία έχει 12 παιχνίδια αγωνιζόμενος εκεί μέχρι πέρυσι (τελευταίο ματς απέναντι στη Νορβηγία στις 29 Μαρτίου του 2022) που είχε το ηλικιακό δικαίωμα.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button