Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Preview: Η δεύτερη ημέρα της 10ης αγωνιστικής / Matchday για ΠΑΣ Λαμία και ΠΑΟΚ

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Με τέσσερις αναμετρήσεις συνεχίζεται η 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Άκρως ενδιαφέρον είναι το σημερινό πρόγραμμα στη Σούπερ Λίγκα, η οποία αισίως έχει φτάσει στη 10η αγωνιστική, παρά τις όποιες αναβολές αγώνων έχουν υπάρξει το προηγούμενο διάστημα.

Χθες ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 στην έδρα του Άρη και η ΑΕΛ με τον Ατρόμητο ήρθαν ισόπαλοι 0-0.

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις σημαντικές αναμετρήσεις, αφού όλες οι ομάδες θέλουν να δώσουν απαντήσεις από κάποια κακά αποτελέσματα που έχουν το τελευταίο διάστημα.

Η αυλαία ανοίγει με το παιχνίδι Παναθηναϊκός-Παναιτωλικό, στις 15:00, στο ΟΑΚΑ, όπου το «τριφύλλι» επιστρέψει ξανά στο δρόμο των επιτυχιών μετά τις ήττες από Ατρόμητο και Ολυμπιακό. Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός δεν έχει καταφέρει να πάρει κάποια νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας τέσσερις ισοπαλίες μέχρι τώρα.

Στις 17:00, ο ΟΦΗ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος τελευταία φορά είχε κερδίσει τον Ατρόμητο στις 31 Οκτωβρίου και από τότε έχει χάσει από ΑΕΛ, ΠΑΟΚ και ήρθε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό (0-0). Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πρώτη τους νίκη μετά από τις 20/9, όταν είχαν κερδίσει με 2-1 στην έδρα της Λαμίας. Επίσης, έχουν και τρεις ισοπαλίες με Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό.

Ένα τέταρτο αργότερα, ο ΠΑΟΚ παίζει στην έδρα της Λαμίας, θέλοντας να αφήσει στην άκρη την ήττα και τον τρόπο που αυτή ήρθε από την Αϊντχόφεν, να κάνει το «4 στα 4» και στη συνέχεια να κοιτάξει το ματς με την Ομόνοια στη Λευκωσία για να πετύχει τον στόχο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.

Το σημερινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 19:30, όταν η ΑΕΚ έχει το ματς… ζωής και θανάτου με τον Αστέρα Τρίπολης. Στην «Ένωση» υπάρχει προβληματισμός για την βαριά ήττα από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ και υπάρχει κριτική για τις επιλογές του Μάσιμο Καρέρα. Τώρα οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες πριν από το παιχνίδι με την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Η επόμενη (11η) αγωνιστική

Οι προαναγγελίες των αγώνων

 Προαναγγελία αγώνα: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός

Έντονη βαθμολογική πίεση δέχονται πλέον, τόσο ο Παναθηναϊκός, που είναι κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, όσο και ο Παναιτωλικός, που παραμένει χωρίς νίκη και είναι προτελευταίος. Στο «Σπύρος Λούης» θα παλέψουν για ότι καλύτερο.

Ο Παναθηναϊκός
Μετά από δύο νίκες με Λαμία και Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός γνώρισε δύο ήττες, από Ατρόμητο και Ολυμπιακό, που τον κρατούν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Έφτασε τις τέσσερις ήττες ενώ έχει μόλις δύο νίκες, αυτές που αναφέραμε παραπάνω, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών.

Και στις δύο νίκες του προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει χάσει και τα τρία παιχνίδια, που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία, ενώ είχε τρεις στα πέντε πρώτα. Δεν είχε νίκη στα πέντε πρώτα, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του σε ξεκίνημα πρωταθλήματος.

Και οι τέσσερις ήττες του είναι με σκορ 1-0. Μόνο ο ΟΦΗ του έβαλε δύο γκολ.
Στην έδρα του νίκησε μόνο τον Απόλλωνα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ έχασε από Άρη και Ατρόμητο και είχε ισοπαλία με το Βόλο.

Ο Παναιτωλικός
Ο Παναιτωλικός έχασε από τον Άρη στην έδρα του στο ντεμπούτο του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο του. Έτσι έμεινε για ένατο παιχνίδι χωρίς νίκη.

Πέρσι ο Παναιτωλικός δεν είχε νίκη στα 15 πρώτα παιχνίδια του. Έχει μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία και άλλες τρεις στα πέντε πρώτα.

Έχει τη χειρότερη επίθεση με τρία γκολ. Μάλιστα δεν πέτυχε ακόμα γκολ με τη μπάλα σε κίνηση. Δύο είναι με πέναλτι, από τον Μάζουρεκ και τον Αριγίμπι, και ένα με χτύπημα φάουλ από τον Αριγίμπι.

Έχει προηγηθεί στο σκορ μόνο στην πρεμιέρα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Είναι και το μοναδικό γκολ, που πέτυχε στο πρώτο ημίχρονο.Έχει  πετύχει μόνο ένα γκολ στα πέντε τελευταία.

Εκτός έδρας δεν έχει χάσει τα τρία από τα πέντε παιχνίδια του, με ισοπαλίες σε Ηράκλειο, Λαμία και Γιάννινα. Δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία, μετά το γκολ που πέτυχε στο Ηράκλειο στην πρεμιέρα.

Μεταξύ τους
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει χάσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του με τον Παναιτωλικό, κερδίζοντας τα τρία από αυτά. Ο Παναιτωλικός νίκησε για τελευταία φορά στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 στο Αγρίνιο με 2-0 (19’ σουτ Μάζουρεκ, 65’ σουτ Κλέσιο). Ήταν η δεύτερη νίκη στην ιστορία του, με την προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2014.

Στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια, μετά το 0-0 που είχε πάρει το Φεβρουάριο του 2018 ο Παναιτωλικός. Είναι η μια από τις δύο του στη Λεωφόρο, με την άλλη να έχει επιτευχθεί το 1976, στην πρώτη του επίσκεψη στον Παναθηναϊκό, με προπονητή τον Στέπαν Μπόμπεκ.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 12
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Παναιτωλικού: 2

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 8
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναιτωλικού: 0

Πέρσι
16.02.2020: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 3-1
(23’ σουτ Βαγιανίδης, 40’ σουτ Ζαχίντ, 49’ πέναλτι Μακέντα – 90’ κεφαλιά Ντάουντα)

 

 Προαναγγελία αγώνα: ΟΦΗ – car.gr ΠΑΣ Γιάννινα

Συγκάτοικοι στην όγδοη θέση, ο ΟΦΗ και ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνουν βαθμούς που θα τους ανεβάσουν ψηλότερα. Οι γηπεδούχοι ακόμα δεν έχουν εκμεταλλευθεί την έδρα, που τόσο τους βοήθησε πέρσι, ενώ ο ΠΑΣ είναι πολύ καλύτερος εκτός έδρας.

Ο ΟΦΗ
Μετά από τρεις διαδοχικές ήττες και έξι παιχνίδια χωρίς νίκη, ο ΟΦΗ εκμεταλλεύθηκε και την αριθμητική του υπεροχή και πέτυχε ευρεία νίκη 4-1 μέσα στο Βόλο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Super League, που βάζει τέσσερα γκολ εκτός έδρας και η πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας από το 2003!

Αυτή είναι η δεύτερη λοιπόν νίκη στη σεζόν – η πρώτη στη Λαμία-, αλλά και μόλις η δεύτερη στα τελευταία 19 πρωταθλήματος, καθώς δεν κέρδισε παιχνίδι στα πλέι οφ πέρσι. Η αμέσως προηγούμενη νίκη του ήταν την 1η Μαρτίου, όταν νίκησε 3-0 τη Λαμία και εξασφάλισε την παρουσία στα πλέι οφ.

Έχει δεχτεί γκολ και στα 15 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, μετά το 0-0 στην έδρα του με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ.

Έχει τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 15 γκολ παθητικό, αλλά μόνο τρεις ομάδες έχουν καλύτερη επίθεση από τον ΟΦΗ, που έχει βάλει και 12. Με αυτά τα 27 γκολ στα παιχνίδια του ο ΟΦΗ είναι η πλέον θεαματική ομάδα, με κριτήριο τον αριθμό των γκολ.

Εκείνη η νίκη με τη Λαμία το Μάρτιο, είναι και η τελευταία εντός έδρας. Σε εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Φέτος ξεκίνησε με τρεις ισοπαλίες, ενώ έχασε το τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα
Για έβδομη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο car.gr ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε σε παιχνίδι του, αλλά για τρίτη φορά έχασε με ανατροπή και για πέμπτη δεν νίκησε. Έχει χάσει 13 βαθμούς σε αγώνες που έχει προηγηθεί.

Έχει μια ισοπαλία στα επτά τελευταία παιχνίδια του, εντός με τον Παναιτωλικό.

Έχει πετύχει οκτώ γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις δύο στο δεύτερο. Έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δέκα στο δεύτερο.

Έχει παίξει πέντε αγώνες εκτός έδρας και έχει προηγηθεί και στους πέντε. Νίκησε Απόλλωνα και Ατρόμητο, έχασε από Βόλο και ΠΑΟΚ, ενώ ισοφαρίστηκε από τον Άρη. Έχει μαζέψει επτά βαθμούς εκτός έδρας και μόλις δύο εντός.

Μεταξύ τους
Στην ιστορία έχουν μείνει τα μπαράζ παραμονής του 2001, όταν ο ΟΦΗ νίκησε δύο φορές τυπικά γηπεδούχος στη Ρόδο, ενώ είχε χάσει στα Γιάννενα ενδιάμεσα.

Ωστόσο οι δύο από τις πιο πετυχημένες και ιστορικές ομάδες της περιφέρειας έχουν δώσει συναρπαστικά παιχνίδια στο παρελθόν. Το τελευταίο τους παιχνίδι στο Ηράκλειο ήταν καθοριστικό. Στις 6 Απριλίου 2019 οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Ο ΟΦΗ ήταν τέσσερις βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ και κατάφερε να επικρατήσει με 1-0. Έτσι πλησίασε στο βαθμό και στη συνέχεια τον ξεπέρασε, με αποτέλεσμα ο ΠΑΣ να υποβιβαστεί και ο ΟΦΗ να κρατηθεί στην κατηγορία στα πλέι άουτ με τον Πλατανιά.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του ΟΦΗ στα έξι τελευταία μεταξύ τους και η δεύτερη στα δέκα τελευταία.

Ο ΠΑΣ έχει νικήσει το 2012 και το 1977 μέσα στο Ηράκλειο και το 2015 χωρίς αγώνα.

Μάλιστα στις 16 Ιανουαρίου 1977 ήταν η πρώτη τους συνάντηση στη μεγάλη κατηγορία. Ο ΟΦΗ του Νίκου Αλέφαντου είχε προηγηθεί στο 19′ με σουτ του Δημήτρη Παπαδόπουλου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Σέρχιο Εσπινόζα πέτυχε δύο γκολ, με κεφαλιά στο 51′ και σουτ στο 84′ για να νικήσει με 2-1 ο ΠΑΣ.

Η ιστορία
Νίκες ΟΦΗ: 15
Ισοπαλίες: 12
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 12

Με γηπεδούχο τον ΟΦΗ
Νίκες ΟΦΗ: 13
Ισοπαλίες: 4
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 3

Το τελευταίο παιχνίδι
06.04.2019: ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(20’ σουτ Ρικάρντο Βαζ)

 

Προαναγγελία αγώνα: Λαμία – ΠΑΟΚ

Η τελευταία στη βαθμολογία Λαμία συνεχίζει να ψάχνει την πρώτη νίκη της, ωστόσο έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράδοση με το μέρος τους, ενώ το παιχνίδι αυτό είναι ανάμεσα σε δύο ευρωπαϊκά ταξίδια του, στο Αϊντχόφεν και τη Λευκωσία.

Η Λαμία
Στο 100ο παιχνίδι της ιστορίας της στη Super League έφερε ισοπαλία 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης, αφού ισοφάρισε, προηγήθηκε, αλλά δεν κράτησε τη νίκη. Ήταν ο δεύτερος βαθμός της, αφού έχει πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες.

Είναι εντυπωσιακό ότι παίζει το πέμπτο παιχνίδι στη σειρά στην έδρα της, αφού ενδιάμεσα δύο εκτός αναβλήθηκαν. Εκτός έχει παίξει μόλις δύο, τον Σεπτέμβρη.

Δεν έχει νίκη στα 13 τελευταία για το πρωτάθλημα, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία. Έχει να κάνει νίκη από τις 8 Ιουνίου, 2-0 τον Παναιτωλικό τότε, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ.

Δεν έχει νίκη στα πρώτα επτά παιχνίδια της στη σεζόν. Πέρσι δεν είχε στα οκτώ πρώτα και πρόπερσι στα έξι πρώτα.

Δεν έχει νίκη στην έδρα της στα οκτώ τελευταία, με τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες από τη νίκη επί του Παναιτωλικού, που αναφέραμε παραπάνω.

Με τον Αστέρα Τρίπολης έβαλε για πρώτη φορά στη σεζόν δύο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ
Την Πέμπτη έχασε από την Αϊντχόφεν 3-2, αν και προηγήθηκε νωρίς με 2-0. Ήταν αήττητος στα εννέα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια του, ενώ είχε κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία. Ήταν η πρώτη ήττα του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αφού από τότε που ανέλαβε είχε τέσσερις νίκες.

Στα πέντε παιχνίδια του Ουρουγουανού ο ΠΑΟΚ έχει πετύχει 14 γκολ, ενώ έχει σκοράρει και δέχεται γκολ σε όλα.Στο πρωτάθλημα ο Πάμπλο Γκαρσία έχει τρεις νίκες στους ισάριθμους αγώνες του.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα, παραμένοντας  αήττητος στους 13 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην έδρα του από την ΑΕΚ την 1η Ιουλίου για τα πλέι οφ. Ωστόσο έχει έξι νίκες και επτά ισοπαλίες.

Εκτός έδρας ξεκίνησε με ισοπαλίες στο Βόλο και με την ΑΕΚ, για να ακολουθήσουν νίκες στο Αγρίνιο και τη Ριζούπολη. Είναι αήττητος στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα εκτός έδρας, μετά τις 2 Φεβρουαρίου, όταν έχασε από τον Παναθηναϊκό.

Μεταξύ τους
Απόλυτη είναι η παράδοση υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού και στα έξι παιχνίδια της Super League έχει επικρατήσει, χωρίς μάλιστα να δεχτεί γκολ.

Υπάρχουν και τρεις αγώνες Κυπέλλου στην ιστορία τους, όπου και εκεί ο ΠΑΟΚ έχει μόνο νίκες. Η Λαμία έχει πετύχει ένα γκολ στις 20 Φεβρουαρίου 1985, ωστόσο έχασε 9-1 σε εκείνο το παιχνίδι στην έδρα της.

Στη Λαμία ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 στην πρώτη του από τις τρεις επισκέψεις, και 1-0 στις δύο τελευταίες.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΠΑΟΚ: 6

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 0
Ισοπαλίες: 0
Νίκες ΠΑΟΚ: 3

Πέρσι
23.01.2020: Λαμία – ΠΑΟΚ 0-1
(33’ σουτ Λέο Μάτος)

 

 Προαναγγελία αγώνα: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ

Μπορεί να προέρχεται από τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, ωστόσο η ΑΕΚ έχει να ξεπεράσει την ήττα της Πέμπτης από τη Ζόρια και αυτό κάνει δύσκολη την αποστολή της στην Τρίπολης. Ο Αστέρας έμεινε στο μηδέν με τον Απόλλωνα μεσοβδόμαδα.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας Τρίπολης παίζει το τρίτο παιχνίδι του σε εννέα μέρες, αφού πήρε 2-2 από τη Λαμία και έμεινε στο 0-0 στην έδρα του με τον Απόλλωνα. Ήταν η πρώτη απώλεια στην έδρα του, αφού είχαν προηγηθεί δύο νίκες με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ στην Τρίπολη με 1-0, όπου σκόραρε στο ίδιο λεπτό, το 73ο.

Ο Αστέρας είναι αήττητος στην έδρα του για 13 αγώνες πρωταθλήματος και 14 επίσημους. Δεν έχει χάσει μέσα στο 2020. Στο πρωτάθλημα έχει επτά νίκες και έξι ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός είναι και η τελευταία ομάδα που κέρδισε στην Τρίπολη, με 5-0 στις 15 Δεκεμβρίου 2019.

Ανεξάρτητα έδρας έχει μια ήττα στα έξι τελευταία και δύο συνολικά, στις έδρες των μέχρι την αγωνιστική αυτή πρωτοπόρων, Ολυμπιακού και Άρη.

Ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έχει δεχτεί οκτώ στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων του.

Η ΑΕΚ
Η ΑΕΚ γνώρισε την ήττα στο «Σπύρος Λούης» από τη Ζόρια και επιστρέφει στο πρωτάθλημα, όπου προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες και είναι αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

Έχει σκοράρει στα έξι από τα επτά για το πρωτάθλημα, αφού δεν σκόραρε στην ήττα της από τον Ατρόμητο.

Δεν έχει δεχτεί σε παιχνίδι πρωταθλήματος περισσότερα από ένα γκολ.

Εκτός έδρας έχει δύο νίκες, ανάμεσα στις οποίες ήλθε η ήττα από τον Ατρόμητο. Δεν έχει ισοπαλία στα οκτώ τελευταία εκτός.

Μεταξύ τους
Δεν έχουν παίξει μέσα στο 2020 για το πρωτάθλημα, αφού τα περσινά τους παιχνίδια έγιναν μέσα στο 2019. Έπαιξαν όμως στη φάση των «16» του Κυπέλλου τον περασμένο Ιανουάριο, με την ΑΕΚ να προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία.

Η ΑΕΚ είναι αήττητη στα επτά τελευταία, τα πέντε από αυτά για το πρωτάθλημα. Μάλιστα έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία, μετά την ήττα στην Τρίπολη, την 1η Οκτωβρίου 2017 με 2-0 (47’ σουτ Μουνάφο, 81’ σουτ Μανιάς). Οι τέσσερις από τις πέντε νίκες της ΑΕΚ είναι στο γκολ.

Στην Τρίπολη η ΑΕΚ έχει κερδίσει τα δύο τελευταία, το περσινό με συναρπαστικό τρόπο, αφού δεν είχε κερδίσει τα πέντε προηγούμενα, με τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Η ιστορία
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 7
Ισοπαλίες: 3
Νίκες ΑΕΚ: 12

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΚ: 4

Πέρσι
01.09.2019: Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 2-3
(3’ σουτ Λουίς Φερνάντεθ, 73’ πέναλτι Μπαράλες – 15’ κεφαλιά Νέλσον Ολιβέιρα, 68’ σουτ Λιβάγια, 90’ κεφαλιά Αντρέ Σιμόες)

Διαβάστε επίσης

Back to top button