ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Χτύπησε σαν κόμπρα» ο ΠΑΣ Λαμία!

Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των play out της SuperLeague 1, o ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό.

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο ΠΑΣ Λαμία «σκότωσε» τον προβληματικό Παναιτωλικό και πήρε το πρώτο τρίποντο στο μίνι πρωτάθλημα των play out.

«Σαν κόμπρα» χτύπησε τον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ Λαμία, στο σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι… και μάλιστα δύο φορές!

Την αρχή έκανε ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα στο 31΄ενώ στο δεύτερ ημίχρονο ο Μιγκέλ Μπιανκόνι με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το τελικό 2-0.

Το ματς: 

Η Λαμία επέστρεψε με…φόρα από την καραντίνα, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και με τους Βιγιάλμπα και Μπιανκόνι να πετυχαίνουν δύο πανέμορφα γκολ πήρε τη νίκη, έπιασε την ΑΕΛ στη 3η θέση των Play Out και τους 30 βαθμούς και πλέον θέλει δύο νίκες για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της. Δεν την επηρέασε ο κορωνοϊός!

Η Λαμία παρά την τρίμηνη απραξία και το μεγάλο διάστημα αποχής από τις ομαδικές προπονήσεις, επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με όρεξη, διάθεση για ωραίο ποδόσφαιρο και βλέψεις για ακόμη πιο ψηλά.

Το συγκρότημα του Άκη Μάντζιου χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, παίζοντας έξυπνα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Παναιτωλικό ο οποίος πρέπει να αλλάξει πολλά για να μην μπλέξει χειρότερα και πήρε το τρίποντο που ήθελε για την συνέχεια.

Άνοιξε λογαριασμό ο Βιγιάλμπα Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον Παναιτωλικό στο 3′ με τον Φάρλει Ρόσα να περνά τον Σκόνδρα, έβγαλε την παράλληλη σέντρα αλλά η μπάλα πέρασε από αμυντικούς και επιτηθέμενους και κατέληξε άουτ.

Η Λαμία απάντησε στο 10′ με τον Ρόμανιτς να σεντράρει από τα αριστερά, ο Βιγιάλμπα πήδηξε με τον υψυλότερό του Χεσούς δέχθηκε ένα χτύπημα αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Πέντε λεπτά αργότερα η Λαμία απείλησε δις, με τον Ρόμανιτς να σεντράρει και πάλι από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Βασιλόγιαννη ο οποίος πάσαρε στον Αραβίδη αλλά αυτός άργησε και από πλεονεκτική θέση τον πρόλαβε ο αμυντικός σώζοντας την ομάδα του. Δευτερόλεπτα αργότερα μπαλιά του Βύντρα, ο Αραβίδης πήρε την κεφαλιά με τον Βιγιάλμπα να πλασάρει αναγκάζοντας τον Χεσούς σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις και σε μία από αυτές, στο 28′ ο Μουνιέ πάσαρε στον Ρόσα, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση, ξεμαρκαρίστηκε,σούταρε αλλά ο Κάχριμαν έδιωξε εντυπωσιακά. Τελικά οι κυανόλευκοι άνοιξαν το σκορ με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο 31′ ο Βύντρα είδε τον Αραβίδη να φεύγει μόνος του από αριστερά, έβγαλε τη βαθιά μπαλιά με τον επιθετικό της Λαμίας να υποδέχεται την μπάλα, πάτησε περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έσπασε την μπάλα στον επερχόμενο Βιγιάλμπα, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ταυτόχρονα λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα φορώντας τα κυανόλευκα.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 35′ και πάλι με τον Βιγιάλμπα να φεύγει στην κόντρα, αλλά άργησε να πασάρει με αποτέλεσμα να διώξει ο αμυντικός σε κόρνερ. Ο Παναιτωλικός στο 41′ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσια με τον Ντάουντα από πλάγια θέση τετ α τετ να πλασάρει και τον Κάχριμαν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου ανήκε και πάλι στη Λαμία με τον Βασιλόγιαννη να φεύγει στην κόντρα, πάτησε περιοχή όμως το σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο, με το 1-0 να είναι το σκορ της ανάπαυλας. Μπήκε και το κλείδωσε ο Μπιανκόνι Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε με σκοπό να δημιουργήσει φάσεις και να φτάσει στην ισοφάριση όμως δεν μπορούσε, με την Λαμία να του αφήνει χώρο θέλοντας να χτυπήσει στη κόντρα. Όσο περνούσαν τα λεπτά και με τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου η Λαμία κέρδιζε χώρο.

Όλα αυτά για να φτάσουμε στο 77ο λεπτό όπου ο κοουτς της Λαμίας πέρασε στο παιχνίδι τους Μπιανκόνι και Δημούτσο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα στο 79′ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην Λαμία κλειδώνοντας ουσιαστικά το ματς.

Ο Μπεχαράνο κουβάλησε τη μπάλα από τα δεξιά, έσπασε την κατάλληλη στιγμή στον Μπιανκόνι ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ένα μονοκόματο κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φερνάντες. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν η Λαμία χτυπούσε στη κόντρα χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με το 2-0 να μένει ως το τέλος δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στους κυανόλευκους οι οποίοι, έχουν βλέψεις για ακόμη ψηλότερα!

Οι συνθέσεις: ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βιγιάλμπα (54′ Μπουλούλης), Βάντερσον, Μπεχαράνο (87′ Πλιάτσικας) , Βύντρα, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης (76′ Μπιανκόνι), Αραβίδης (54′ Καραμάνος), Νιάσε (76′ Δημούτσος)

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Χεσούς, Τζανακάκης, Μαλής, Σίεστεντ (45′ Λιάβας), Κέβιν, Τσιγγάρας, Ντίαζ, Μουνιέ, Άλβαρεζ, Φάρλει Ρόσα, Ντάουντα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Αντέτζο, Βιγιάλμπα, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Βύντρα, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης, Αραβίδης, Νιάσε

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σάλιακας, Μπιανκόνι, Πλιάτσικας, Μπουλούλης, Σάσι, Δημουτσος, Καραμάνος

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Χεσούς, Τζανακάκης, Μαλής, Σίεστεντ, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ντίαζ, Μουνιέ, Άλβαρεζ, Φάρλει Ρόσα, Ντάουντα

Αναπληρωματικοί: Γιαννακόπουλος, Μιμίτο, Μπαΐροβιτς, Αριγίμπι, Λιάβας, Ντουάρτε, Φυτόπουλος, Παρράς

Διαβάστε επίσης

Back to top button