Α΄ ΦθιώτιδαςΠοδόσφαιροΤοπικό Ποδόσφαιρο

Από το «τετ α τετ»… στο «στενό μαρκάρισμα» με τον Γιάννη Μάγιο (φωτογραφίες)

Νεαρός, ταλαντούχος, από τα καλύτερα παιδιά εντός και εκτός γηπέδου και με ορθά μουσικά ακούσματα. Ο Γιάννης Μάγιος στο LamiaSports για μία χαλαρή κουβέντα.

Νεαρός, ταλαντούχος, από τα καλύτερα παιδιά εντός και εκτός γηπέδου και με ορθά μουσικά ακούσματα. Ο Γιάννης Μάγιος στο LamiaSports για μία χαλαρή κουβέντα.

Αφού λοιπόν έκανα την γκάφα και ξεκίνησα τις μίνι συνεντεύξεις με τον μεσοεπιθετικό Σωτήρη Σχουλή, το διόρθωσα με τον γκολκίπερ Νίκο Καρανάσιο και πλέον βάζω γερές βάσεις με τον σέντερ μπακ, Γιάννη Μάγιο.

Όπως αναφέρω και στην αρχή, είναι νεαρός, ταλαντούχος με αρκετούς αγώνες στα πόδια του και σε κατηγορίες όπως η Γ΄Εθνική. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι πως συνομίλησα με ένα καλό και ευγενικό παιδί εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Απολαύστε λοιπόν την χαλαρή κουβέντα που είχα με τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού Λαμίας, Γιάννη Μάγιο!

Δεν γίνεται να μην αρχίσω την κουβέντα μας Γιάννη, από την πανδημία που εδώ και έναν χρόνο περίπου ταλαιπωρεί όλο τον κόσμο. Ο κορωνοϊός έχει βάλει «λουκέτο» στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και η επανέναρξη είναι ακόμη στα «αζήτητα». Πως κρίνεις την απόφαση να σταματήσουν όλα τα τοπικά πρωταθλήματα; Είσαι αισιόδοξος για την γρήγορη επανεκκίνηση των αγωνιστικών υποχρεώσεων;

«Καταρχήν Καλησπέρα Λάμπρο, θα ήθελα με αφορμή την ερώτηση που μου κανείς, να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή δύναμη και καλό κουράγιο σε όλο τον κόσμο γιατί αυτό που περνάμε φέτος είναι τραγικό και καταστροφικό για όλους μας.

Από εκεί και πέρα εστιάζοντας στα ποδοσφαιρικά, σίγουρα είναι κακό για όλους όλο αυτό που συμβαίνει γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κανείς μας δεν νομίζω να ήθελε να μπει «λουκέτο», αλλά θεωρώ σωστή αυτή την απόφαση, εφόσον όμως τηρούνται όλα τα μέτρα και παντού. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι για να επιστρέψουμε όλοι μαζί στην καθημερινότητα που είχαμε προ κορωνοϊού».

Θα ήθελα επίσης να μάθω την άποψή σου για τις επιπτώσεις του πρώτου lockdown στον ερασιτέχνη αθλητή και από αγωνιστικής άποψης αλλά και από οικονομικής. Ποια θεωρείς θα είναι τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν μετά το δεύτερο «λουκέτο»;

«Σε εμάς τους ποδοσφαιριστές τώρα, το πρώτο lockdown πέρασε σχετικά εύκολα αν θεωρήσουμε ότι είμασταν προς το τέλος του πρωταθλήματος, βέβαια μας πήρε περισσότερο χρόνο να επανέλθουμε στη διάρκεια της προετοιμασίας λόγω μεγάλης αποχής, περίπου 6 μήνες αν δεν κάνω λάθος.

Τώρα το δεύτερο lockdown πιστεύω έρχεται την χειρότερη στιγμή που θα μπορούσε και αυτό διότι όλες οι ομάδες ξεκινούσαν να αποκτούν έναν ρυθμό. Ειδικότερα θα μιλήσω για εμάς που ξεκινήσαμε πολύ καλά και βρήκαμε γρήγορα τα πατήματα μας».

Στα αγωνιστικά τώρα, φέτος αγωνίζεσαι με τη φανέλα του Ολυμπιακού Λαμίας. Η διακοπή βρήκε την ομάδα σου με 15 βαθμούς και πίσω μόνο από τη Μαλεσίνα και τη Δάφνη Λιβανατών. Θα ήθελα το σχόλιό σου για το πρωτάθλημα όσο μπορέσαμε να δούμε.

«Όπως σημείωσα και στην προηγούμενη ερώτηση ξεκινήσαμε πολύ καλά, έχοντας το απόλυτο και ενώ έχουμε κάνει και το ρεπό μας. Πιστεύω φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό. Πολλές ομάδες επιδιώκουν την άνοδο στην Γ΄ εθνική και εμείς είμαστε μια από αυτές. Έχουμε δει πολύ καλά και δυνατά παιχνίδια με πολύ πάθος και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να έχουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές, ένα ανταγωνιστικό και υγιές πρωτάθλημα.»

Μπορεί ο Ολυμπιακός Λαμίας, αν με το καλό επιστρέψουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ΄Εθνικη;

«Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου φέτος, κοιτάμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό και αν είμαστε εμείς αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα, το γεγονός ότι δεν έχουμε δεχθεί ακόμα γκολ λέει πολλά».

Έχεις συνυπάρξει με πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση με εσένα αλλά και σε διαφορετικές. Παίρνεις πράγματα από αυτούς; Ζητάς συμβουλές από τους μεγαλύτερους ηλικιακά παίκτες που κατά μεγάλη πλειοψηφία έχουν περισσότερα χιλιόμετρα στο χορτάρι;

«Σίγουρα έχω παίξει δίπλα σε εξαιρετικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω από όλα ανθρώπους. Μου αρέσει να μαθαίνω πράγματα από αυτούς και σίγουρα με έχει βοηθήσει παρά πολύ αυτό. Τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα εξωγηπεδικά! ?? Μην ανησυχείς, και να μην τους το ζητήσω εγώ τα λένε μόνοι τους ??».

Απ΄όσο γνωρίζω είσαι φοιτητής. Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσεις τις σπουδές με το ποδόσφαιρο; Μπήκες ποτέ στο δίλλημα να επιλέξεις το ένα από τα δύο, κοιτώντας πάντα να κάνεις ένα βήμα παραπάνω στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητα δύσκολο εφόσον έχεις βάλει ένα πρόγραμμα στην ζωή σου. Φυσικά μπήκα και εγώ σε αυτή την θέση όταν 2α Λυκείου πήγα στην ομάδα του Φωκικού που τότε βρισκόταν στην Β εθνική.

Έκανα μια πολύ καλή χρονιά, με προπονητές τον κ. Βαζέχα και τον κ. Σερπάνο και στη συνέχεια τον κ. Σορώκο.

Θα ήθελα επίσης κάπου εδώ, μετά την αναφορά μου στους ανθρώπους που με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα, να ευχαριστήσω πολύ τον κ. Νεοχωρίτη, ο οποίος αν δεν ήταν αυτός στο πρώτο πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό Λαμίας, δεν θα κατάφερνα τίποτα!

Στο θέμα μας τώρα, η μητέρα μου στην αρχή δεν συμφωνούσε με όλο αυτό ήθελε να επικεντρωθώ στα μαθήματα μου. Της είπα να δοκιμάσω ένα χρόνο, αφού με θέλουν και με τα πολλά καταφέραμε και την πείσαμε με τον πατέρα μου.

Ακολούθησε μια εξαιρετική χρονιά καθώς ο κ. Παπαδημητρίου ήθελε να με κάνει επαγγελματία, αλλά να περίμενα άλλον ένα χρόνο. Αυτός ο χρόνος όμως, ήταν η χρονιά που πήγαινα 3η λυκείου και έτσι έπρεπε να τηρήσω την υπόσχεση στη μητέρα μου και να επικεντρωθώ στα μαθήματά μου.

Εν τέλει αποδείχθηκε ορθή η απόφαση μου αφού ο Φωκικός έπεσε μετά από 2-3 χρόνια αν δεν κάνω λάθος και αποσύρθηκε και από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής λόγω οικονομικών προβλημάτων. Χαίρομαι όμως που βρίσκει τα πατήματα του σιγά σιγά και εύχομαι τα καλύτερα».

Θέλω να θυμηθείς και να μας αναφέρεις την καλύτερή σου σεζόν ως ποδοσφαιριστής και μία από τις καλύτερες στιγμές σου.

«Νομίζω ότι η κορυφαία χρονιά που είχα ήταν όταν ήμουν φοιτητής στα Τρίκαλα στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας με την ομάδα του Αγίου Οικουμενίου, που κατάφερα να σκοράρω 5 τέρματα και η ομάδα να μείνει στην κατηγορία πολύ νωρίς.

Όπως σημαντική ήταν και η επόμενη και τελευταία μου χρονιά στα Τρίκαλα με την ομάδα της Φήκης που κάναμε πρωταθλητισμό. Φέτος η ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της.

Καλύτερη στιγμή τώρα μου βάζεις δύσκολα, έχω πολλές στο μυαλό μου αλλά θα πω στην Γ΄ εθνική με την Στυλίδα που είχα την τύχη να μαρκάρω τον Βαγγέλη Μαντζιο, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω για αυτόν το καταξιωμένο ποδοσφαιριστή»

Ο Μάγιος μαζί με τον πρώην συμπαίκτη του στον ΑΟ Στυλίδας, Δημήτρη Μούτσελο.

Δεν έχω ρωτήσει κανέναν έως τώρα και θα επιλέξω εσένα για αυτή την ερώτηση χωρίς να ξέρω τι ομάδα υποστηρίζεις από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ας πάρουμε σαν δεδομένο πως δεν υποστηρίζεις τον Ολυμπιακό από την SuperLeague 1, αλλά φοράς τη φανέλα του Ολυμπιακού Λαμίας, πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος παίζει ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά;

«Εγώ ΑΕΚ είμαι Λάμπρο… και πίστεψε με δεν με απασχολεί καθόλου. Ίσα ίσα ψοφάω για την καζούρα των φίλων μου ??»

Και τέλος, έχω κάνει ένα μικρό σκάουτ με τα μουσικά σου ακούσματα και το ερώτημά μου είναι ένα! ΛΕΞ ή Τζαμάλ;

«ΛΕΞαρος. Καλός και ο Τζαμάλ, αλλά ΛΕΞ Δαγκωτό»

Σας ευχαριστούμε πολύ που διαβάσατε την συνέντευξή μας!

Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του LamiaSports, την Μαρία Παληαλέξη, το goaltrikala.gr., το FokidaSports και το προσωπικό αρχείο του Γιάννη Μάγιου.

Διαβάστε επίσης

Back to top button