ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Γιατί όλοι συζητούν για την χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Παραμένουν σε υψηλό επίπεδο τα νούμερα του κορωνοϊού στην Ελλάδα παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εδώ και τρεις εβδομάδες σε καθεστώς lockdown. Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες την παράταση των περιοριστικών μέτρων τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Ουδείς βέβαια μπορεί να γνωρίζει αν οι περιορισμοί θα αρθούν τότε, με το τελευταίο σενάριο να αναφέρει τη 14η Δεκεμβρίου ως τη μέρα άρσης του lockdown. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ το απόγευμα της Δευτέρας, στην Ελλάδα καταγράφηκαν 1044 κρούσματα σε 24 ώρες ενώ γνωστοποιήθηκαν 85 θάνατοι και 600 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Ωστόσο οι αριθμοί που ανακοίνωσε ο Οργανισμός δημόσιας υγείας συζητήθηκαν πάρα πολύ ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία έγιναν 7.203 τεστ, λίγοτερα απ’ όσα έγιναν το τελευταίο δίμηνο. Με βάση του αριθμούς το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 14%, γεγονός που επισημάνθηκε από πολλούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Αυτό που σημείωναν οι περισσότεροι ήταν οι «πανηγυρικοί» τίτλοι ορισμένων ιστοσελίδων παρά το γεγονός ότι έγιναν πολύ λίγα τεστ.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή υπήρξαν δημοσιεύματα δύο εφημερίδων που ανέφεραν ότι υπήρξε παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων, γεγονός που δημιούργησε διαφωνίες μέσα στην κυβέρνηση. Για την υπόθεση διενεργείται ποινική προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας.

Αμφότερα τα δημοσιεύματα έχουν διαψευστεί τόσο από τον Στέλιο Πέτσα όαο και τον Νίκο Χαρδαλιά. Μάλιστα υπήρξε τοποθέτηση και του προέδρου του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα το απόγευμα της Δευτέρας.

πηγή instanews.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button