Άλλα αθλήματα

Συγκλονιστικός Γκροζάν: «Σκεφτόμουν το ατύχημα του Λάουντα, έπρεπε να βγω για τα παιδιά μου» (βίντεος)

Ο Ρομέν Γκροζάν περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έζησε και σκεφτόταν στο τρομακτικό του ατύχημα στο Γκραν Πρι Μπαχρέιν.

Ο Ρομέν Γκροζάν περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα έζησε και σκεφτόταν στο τρομακτικό του ατύχημα στο Γκραν Πρι Μπαχρέιν.

Με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες περιέγραψε τα όσα έζησε και σκεφτόταν στο τρομακτικό του ατύχημα στο Γκραν Πρι Μπαχρέιν ο Ρομέν Γκροζάν.

«Ξεκίνησα να βλέπω γύρω μου ένα πορτοκαλί χρώμα και φλώγες παντού, μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μου το ατύχημα του Νίκι Λάουντα. Έπρεπε, όμως, να βγω από εκεί μέσα για τα παιδιά μου. Ήταν 28 δευτερόλεπτα, αλλά έμοιαζε για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ίσως γιατί προσπάθησω τρεις φορές να βγω έξω από το μονοθέσιο. Προφανώς είμαι χαρούμενος που είμαι ζωντανός μετά από ένα τέτοιο ατύχημα», είπε αρχικά.

*το ατύχημα του Νίκι Λάουντα στο Νίρμπουργκρινγκ το 1976

Για το αν ήταν… θαύμα που βγήκε ζωναντός από το φλεγόμενο μονοθέσιο: «Κάτι παραπάνω από ένα θαύμα, ήταν ένας συνδυασμός λεπτομερειών που ήταν όλες υπέρ μου. Χωρίς το σύστημα halo, σίγουρα τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Για εμένα είναι σαν να γεννήθηκα ξανά αυτή την Κυριακή, αυτό το ατύχημα θα σημαδέψει όλη μου τη ζωή».

Θέλησε, πάντως, να αναφερθεί στο ατύχημα με λεπτομέρειες: «Φοβόμουν τόσο πολύ για τους κοντινούς μου ανθρώπους περισσότερο απ’ ότι για εμένα, χάρη σε αυτούς κατάφερα να βγω από το μονοθέσιο. Είδα μετά τις εικόνες, ούτε στο Χόλιγουντ δεν έχω δει τέτοιες σκηνές. Είμαι καλά, εκτός απ’οτι τα χέρια μου είναι σαν του Μίκι Μάους, αλλά τα εγκαύματά μου είναι επιφανειακά, μπορώ να κουνήσω όλα μου τα δάχτυλα. Συνειδητοποίησα αμέσως την έκταση του ατυχήματος, αλλά μάλλον δεν ήταν η ώρα μου! Θυμάμαι τα πάντα από την αρχή ως το τέλος, δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Για να βγω από το μονοθέσιο έλυσε γρήγορα τις ζώνες μου, αλλά το τιμόνι είχε εκτοξευθεί την ώρα της σύγκρουσης».

Δείτε το συγκλονιστικό ατύχημα του Ρομέν Γκροζάν στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button