Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Άλισον – Λίβερπουλ: Από μηχανής θεός με μυθική κεφαλιά νίκης στο 90+5′ (vid)

Αδιανόητο!

Αδιανόητο! Ο Άλισον προωθήθηκε στο 90+5′ για την τελευταία φάση του ματς και βρήκε δίχτυα με άψογη κεφαλιά, χαρίζοντας «χρυσό» τρίποντο στη Λίβερπουλ κι έγραψε ιστορία!

Τέτοια φινάλε δεν προβλέπονται. Ιδίως από τη στιγμή που η Λίβερπουλ έχει χάσει φέτος την ιδιαίτερη πίστη της στο αδύνατο κι έχει αθόρυβα μετατραπεί ξανά σε… «doubter», σε παραλληλισμό με την δήλωση-σήμα κατατεθέν του Γιούργκεν Κλοπ από την παρουσίασή του στο «Άνφιλντ». Αυτό που είχε ο Άλισον στα σκαριά, όμως, είναι πέρα για πέρα υλικό για να θρέψει ξανά με ελπίδα το DNA των Reds.

Με το ματς κόντρα στη Γουέστ Μπρομ τελειωμένο και την απώλεια δύο ακόμη βαθμών για την έξοδο στο Champions League προ των πυλών, ο Βραζιλιάνος κίπερ εμφανίστηκε από το πουθενά και λύτρωσε τη Λίβερπουλ και τον εαυτό του. Κεφαλιά για σεμινάριο από το κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 90+5′ (νέο κόρνερ-ορόσημο για τον νεαρό Άγγλο μετά από εκείνο με Οριγκί στο Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα) και η μπάλα στα δίχτυα, το τρίποντο στο τσεπάκι και οι ελπίδες για το επόμενο Champions League ξανά ζωντανές.

Όπως υποθέτει κανείς, το γκολ αυτό θα μείνει στην ιστορία. Ο Βραζιλιάνος κίπερ έγινε ο πρώτος τερματοφύλακας στην ιστορία 129 ετών της Λίβερπουλ που σκοράρει σε επίσημο επίπεδο. Παράλληλα, έγινε ένας από τους έξι τερματοφύλακες που έχουν βρει δίχτυα στην εποχή της Premier League, αλλά ο μόνος που το κάνει με κεφαλιά.

Δείτε το γκολ εδώ

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button