ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Κορωνοϊός – Παγώνη: «Με ανησυχούν τα κρούσματα, δεν μπορούμε να μιλάμε για άρση lockdown»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας έκρουσε με δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας έκρουσε με δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Για τον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού ο οποίος την Τρίτη (1/12) έφτασε πλέον τα 2.199, με την ίδια να τονίζει ότι «με ανησυχούν που δεν έχουν μειωθεί μετά από τρεις εβδομάδες lockdown» μίλησε η Ματίνα Παγώνη.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά μιλώντας στο protothema.gr έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, για την εικόνα που εμφανίζει η πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Με ανησυχούν που δεν έχουν μειωθεί μετά από τρεις εβδομάδες lockdown» ανέφερε στην αρχική της τοποθέτηση η ίδια, η οποία είχε να κάνει με τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων που υπάρχουν.

Στην συνέχεια η ίδια έκανε λόγο για ώρα αποφάσεων, ενώ για ακόμα μία φορά επανέλαβε πως με αυτη την επιδημιολογική εικόνα δεν τίθεται συζήτηση για άρση των μέτρων που έχουν παρθεί για τον περιορισμό της διασποράς.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια ανέφερε: «νομίζω καταλαβαίνουν όλοι πως με τόσα κρούσματα δεν μπορούμε μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου να μιλάμε για χαλάρωση. Ο καθένας από εμάς πρέπει να αξιολογήσει σοβαρά τα μέχρι τώρα δεδομένα και να σταματήσει να μιλά για ημερομηνίες», ενω τόνισε πως ασφαλέστερη εικόνα θα μπορεί να σχηματιστεί έπετα από το τέλος της εβδομάδας: «Πρέπει να περιμένουμε ακόμη. Μετά θα αξιολογήσουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα, όπως ο αριθμός των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, των διασωληνωμένων και των νεκρών και στην συνέχεια θα κάνουμε την εισήγησή μας στην κυβέρνηση».

Αναφερόμενη στο μέτωπο του εμβολίου η κ. Παγώνη έκανε λόγο για ελπιδοφόρα είδηση, την ανακοίνωση της Μεγάλης Βρετανίας για έναρξη του εμβολιασμού άμεσα στη χώρα, ενώ σημείωσε πως: «σύντομα θα μπορούμε, εάν όλα πάνε καλά στις δοκιμές, να προγραμματίζουμε και τον εμβολιασμό στην Ελλάδα. Είναι σημαντικό η διαδικασία να προχωρήσει γρήγορα. Εάν όλα πάνε καλά, αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες δόσεις στην Ελλάδα και από τον Φεβρουάριο μπορούμε να ελπίζουμε να ξεκινήσουμε τους πρώτους εμβολιασμούς».

«Θα ξεκινήσουμε πρώτα με τους υγειονομικούς και ύστερα θα προχωρήσουμε στον υπόλοιπο πληθυσμό. Πιστεύω τον Ιούνιο θα έχουμε εμβολιάσει το 60% του πληθυσμού» ανέφερε σ΄ότι έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς, ενώ τόνισε πως ακόμα και με την εμφάνιση του εμβολίου δεν θα πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός: «Μέχρι και τον Ιούνιο πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, να κρατάμε τις αποστάσεις και να φοράμε μάσκες, ελπίζοντας πως αυτές θα τις ‘πετάξουμε’ έως τον Σεπτέμβριο».

Ολοκληρώνοντας τα όσα είπε η ίδια σχολίασε μεταξύ άλλων και τον δισταγμό που υπάρχει σε ορισμένους συμπολίτες μας, στο ενδεχόμενο εμβολιασμού τους: «Διάβασα πρόσφατα μία έρευνα στην οποία το 30% του πληθυσμού δήλωνε πως δεν θα κάνει το εμβόλιο. Αυτό δεν μου άρεσε, ίσα ίσα με ανησυχεί. Γι΄ αυτό και πρέπει να υπάρξει ενημέρωση των πολιτών από τους ίδιους τους επιστήμονες προκειμένου όλοι να κατανοήσουν πως το εμβόλιο έρχεται για να επαναφέρει την ζωή μας» ανέφερε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: «Δεν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε οι γιατροί. Είναι μήνυμα προς την κοινωνία πως εμείς θα είμαστε αυτοί που θα το κάνουμε πρώτοι» καταλήγοντας ότι εάν όλα πάνε καλά ο στόχος είναι να ξανακάνουμε ρεβεγιόν όπως και πριν στο τέλος του 2021.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button