ΓενικάΤοπικές Ειδήσεις

Λινού: «Ο κορωνοϊός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά – Δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία του ΕΟΔΥ»

Για τους αριθμούς του κορωνοϊού στη χώρα μας, οι οποίοι παρά τη γενική καραντίνα συνεχίζουν να είναι αυξημένοι μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Για τους αριθμούς του κορωνοϊού στη χώρα μας, οι οποίοι παρά τη γενική καραντίνα συνεχίζουν να είναι αυξημένοι μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού.

Στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μίλησε η Αθηνά Λινού.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας αναφέρθηκε στα αυξημένα νούμερα του κορωνοϊού στη χώρα μας, παρά τα μέτρρα που έχουν παρθεί αλλά και το νέο lockdown, που έχει επιβληθεί με την ίδια να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ιός «πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά», ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα».

Αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων και πιο συγκεκριμένα των δημοτικών, αλλά και το αν αυτό πρέπει να γίνει με τα τωρινά δεδομένα, η ίδια τόνισε τα εξής: «Όπως είναι σήμερα τα πράγματα, δεν θα μπορούσαν να ανοίξουν. Πρέπει να μειώσουμε τον συνωστισμό έξω από τα σχολεία», ενώ πρότεινε διαφορετικές ώρες προσέλευσης για κάθε τάξη ώστε να μην συγχρωτίζονται μαθητές και γονείς στις εισόδους».

Ολοκληρώνιντας τα λεγόμενα της, η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ, αλλά και το κατά πόσον αυτές αποδίδουν την παραγματικότητα, με την ίδια να τονίζει πως δεν πιστεύει πως υπήρξε αλλοίωση στοιχείων.

Ωστόσο ανέφερε πως: «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», ενώ εξήγησε πως δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως είναι «μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κλπ.» ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, προκειμένου να γνωρίζουν οι επιστήμονες που υπάρχει συρροή. «Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές», πρόσθεσε και σχολιάζοντας το θέμα των τεστ, είπε: «Τεστ γίνονται λίγα και δεν συνταγογραφούνται» τόνισε χαρακτηριστικά.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button