Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Σε ένα δωματιάκι, χωρίς τουαλέτα: ο Μαραντόνα πέθανε σε άθλιες συνθήκες

Νέες λεπτομέρειες για τις συνθήκες στις οποίες έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ντιέγο Μαραντόνα έρχονται στη δημοσιότητα.

Νέες λεπτομέρειες για τις συνθήκες στις οποίες έζησε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ο Ντιέγο Μαραντόνα έρχονται στη δημοσιότητα.

«Αν έβλεπες σε τι συνθήκες πέθανε, θα πέθαινες κι εσύ». Είναι τα χαρακτηριστικά λόγια που είπε η πρώην σύζυγος του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Κλαούντια Βιγιαφάνιε, στον παλαίμαχο Αργεντινό άσο, Όσκαρ Ρουγκέρι.

Καθώς έχει αρχίσει έρευνα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Μαραντόνα είναι, βέβαιο, ότι υπήρξε αμέλεια στη φροντίδα του μετά την πρόσφατη επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί στο κεφάλι.

Τότε τέθηκε το ερώτημα αν θα έπρεπε ο Μαραντόνα να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, λόγω των χαπιών και του αλκοόλ, ή να γίνει η ανάρρωσή του σε σπίτι. Προτιμήθηκε η δεύτερη λύση.

Παραμένει ακόμα άγνωστο ποιος ήταν ο γιατρός και ποιοι οι νοσοκόμοι που τον είχαν αναλάβει, καθώς φαίνεται πως γινόταν… παρέλαση ειδικών και μη.

Ο ψυχίατρος που τον παρακολουθούσε είχε συστήσει την ανάρρωση κατ’ οίκον ζητώντας την φροντίδα του να αναλάβουν εξειδικευμένοι νοσοκόμοι, με την υπόδειξη αυτοί να είναι άνδρες. Είχε ζητήσει, επίσης, να υπάρχει στο σπίτι επί 24ωρο ένα ασθενοφόρο. Φαίνεται πως πολλές από τις υποδείξεις του ψυχιάτρου δεν τηρήθηκαν.

Ο Μάριο Μπάουντρι, δικηγόρος και σύντροφος της Βερόνικα Οχέδα, μητέρας του Ντιέγο Φερνάντο, ο οποίος είναι ο μικρότερος γιος του Μαραντόνα. περιέγραψε τις συνθήκες στις οποίες έζησε ο «Ντιεγίτο» το τελευταίο διάστημα.

«Ήταν σε ένα απλό, μικρό δωμάτιο. Χωρίς μπάνιο. Υπήρχε ένα κρεβάτι και μια χημική τουαλέτα. Δεν υπήρχε καν χώρος για να σηκωθεί. Δεν υπήρχε τίποτα στο σπίτι για να τον φροντίσουν. Είναι θλιβερό ότι ο Ντιέγο έπρεπε να περάσει έτσι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. Δεν του άξιζε να ζει έτσι» είπε ο Μπάουντρι.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button