Άλλα αθλήματα

Καταστροφή για τα γυμναστήρια το 2020 : Το «στοίχημα» της νέας χρονιάς!

Θεωρούν πάντως δεδομένο το γεγονός ότι τα γυμναστήρια, όπως έγινε και μετά το πρώτο lockdown, θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν.

Θεωρούν πάντως δεδομένο το γεγονός ότι τα γυμναστήρια, όπως έγινε και μετά το πρώτο lockdown, θα είναι από τις τελευταίες επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν.

«Το μεγάλο στοίχημα για εμάς, είναι πόσοι θα επιστρέψουν όταν ανοίξουμε. Εκτιμώ ότι ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός τους πρώτους μήνες, όπως έγινε και τον Ιούνιο όταν είχε επιστρέψει στα γυμναστήρια, μόλις το 40% των συνδρομητών μας» τονίζει στo insider.gr ο Δώρος Κλεοβούλου, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων.

Μετά το καλοκαίρι πάντως, το 70% των συνδρομητών είχε πλέον επιστρέψει στα γυμναστήρια καθώς ο κόσμος είχε αρχίσει να προσαρμόζεται στα καινούρια δεδομένα και τα μέτρα προστασίας που είχαν τεθεί, ενώ στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, έκλεισαν εκ νέου.

Οι επαγγελματίες του κλάδου εκφράζουν την ανησυχία ότι το επόμενο διάστημα ίσως αρκετές επιχειρήσεις να μην αντέξουν και να βάλουν λουκέτο. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Κλεοβούλου, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος την Τετάρτη, πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θέτοντας τους προβληματισμούς για την επόμενη μέρα.

«Σχεδόν μηδενικός ο τζίρος το 2020»

Mέσα στο 2020, οι συνολικά επιχειρήσεις 2.500 του κλάδου, λειτούργησαν ελάχιστα λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι παρέμειναν κλειστές το τρίμηνο που θεωρείται το καλύτερο από πλευράς τζίρου για τον κλάδο, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Μάιο. Το καλοκαίρι εξάλλου που λειτούργησαν κανονικά, θεωρείται έτσι κι αλλιώς μια «νεκρή» περίοδος.

Τέλος ο κ. Κλεοβούλου επισημαίνει το γεγονός ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις λόγω του lockdown, προχώρησαν σε παράταση των συνδρομών προκειμένου να καλύψουν τους μήνες που χάθηκαν, με αποτέλεσμα ακόμη και την περίοδο που τα γυμναστήρια ήταν ανοιχτά να γίνονται ελάχιστες νέες συνδρομές.

πηγή : insider.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button