Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό η Γιουβέντους

Σοβαρές κατηγορίες από τον εισαγγελέα της Περουτζια και την Guardia di Finanza για την εξέταση- φάρσα (όπως την ονομάζει ο πρώτος) σε βάρος της Γιουβέντους. Κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από το τρέχων πρωτάθλημα ή τον υποβιβασμό στο τέλος της σεζόν η Γιουβέντους.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : Σοβαρές κατηγορίες από τον εισαγγελέα της Περουτζια και την Guardia di Finanza για την εξέταση- φάρσα (όπως την ονομάζει ο πρώτος) σε βάρος της Γιουβέντους. Κινδυνεύει ακόμη και με αποκλεισμό από το τρέχων πρωτάθλημα ή τον υποβιβασμό στο τέλος της σεζόν η Γιουβέντους.

Σάλος έχει προκληθεί με το γεγονός της εξεταστικής διαδικασίας του μαθήματος των Ιταλικών τον περασμένο Σεπτέμβριο από πλευράς Λουις Σουάρεζ, όταν ήταν πολύ κοντά στην Γιουβέντους, καθώς σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν οι υπεύθυνοι της Guardia di Finanza της Ιταλικής Κυβέρνησης η εξέταση του ήταν μία «φάρσα».

Η Αστυνομία της Guardia di Finanza στην Ιταλία είναι μια στρατικοποιημένη αστυνομική δύναμη που παρατηρεί αν επιβάλλονται οι νόμοι του κράτους και δημιουργήθηκε από τα Υπουργεία Οικονομίας και Αμύνης της Ιταλίας.

Η παρακολούθηση και η εξέταση των Ιταλικών θα έπρεπε να γίνει στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια.

Η συγκεκριμένη λοιπόν αστυνομία αποκάλυψε τις λεπτομέρειες που είχαν συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον παίκτη, με πιέσεις που είχαν ασκήσει λόγω έλλειψης χρόνου ορισμένοι διευθυντές της Γιουβέντους. Η ίδια η Γιουβέντους επιβεβαίωσε πως ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Φάμπιο Παράτιτσι, είναι εκ των υπόπτων, όπως ανήγγειλε ο εισαγγελέας της Περούτζια. Μεταξύ των υπόπτων που ζήτησε εξέταση ο εισαγγελέας της Περούτζια βρίσκεται ο αρκετά διάσημος δικηγόρος των μπιανκονέρι Λουίτζι Κιαπέρο και η άμεση συνεργάτιδά του Μαρία Τούρκο. Στον ανακριτή παρουσιάστηκαν σήμερα η υπουργός Μεταφορών Πάολα Ντε Μικέλι, η οποία μίλησε εξ αρχής με τον παλιό της φίλο και αθλητικό διευθυντή της Γιουβέντους, Φάμπιο Παράτιτσι, με σκοπό να επισπεύσουν τις διαδικασίες παρακολούθησης και κυρίως εξέτασης.

Τα περιεχόμενα της εξέτασης «φάρσας» με σκοπό την απόδειξη του πτυχίου της Ιταλικής γλώσσας που ελήφθησαν από το Πανεπιστήμιο Ξένων Γλωσσών της Περούτζια είχαν προηγουμένως κοινοποιηθεί στον Λουις Σουάρεζ, με σκοπό να προκαθοριστεί το αποτέλεσμα και η βαθμολογία των εξετάσεων και να καλυφθούν τα αιτήματα που είχαν προταθεί από την Γιουβέντους έτσι ώστε να πετύχουν μία θετική εξέλιξη της εξέτασης, τόσο για την ίδια την ομάδα και τον παίκτη όσο και για το Πανεπιστήμιο. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από την έρευνα του εισαγγελέα της πρωτεύουσας της Ούμπρια (της Περούτζια δηλαδή) και της Guardia di Finanza.

Σύμφωνα με αυτές τις αποκαλύψεις τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 8 μηνών η πρύτανης του Πανεπιστημίου της Περούτζια, Τζουλιάνα Γκρέγκο, ο διευθυντής Σιμόνε Ολιβιέρι και οι καθηγητές που εξέτασαν τον ποδοσφαιριστή από την Ουρουγουάη, που υπέπεσαν στο αδίκημα της αποκάλυψης του απορρήτου μίας εξέτασης που στοχεύει σε προσωπικό κέρδος οικονομικής και επαγγελματικής φύσεως. Υπο έρευνα είναι και τα στελέχη της Γιουβέντους, που ανέλαβαν δράση για να επιταχύνουν με ύπουλους τρόπους την απόκτηση Ιταλικής ιθαγένειας του Λουις Σουάρεζ», το δελτίο τύπου της διεύθυνσης της εισαγγελίας της Περούτζια.

Για να καταλάβετε πιο «λιανά» από τι κινδυνεύει η Γιουβέντους, όλα εξαρτώνται από το άρθρο 32 παράγραφος 7 της Ιταλικής δικαιοσύνης όπου τα πρόστιμα κυμαίνονται από ένα αρκετά υψηλό πρόστιμο έως την διαγραφή της ομάδας από το τρέχον πρωτάθλημα ή τον υποχρεωτικό υποβιβασμό στο τέλος της σεζόν.

Οι έρευνες συνεχίζονται και οι αποφάσεις αναμένονται. Οι αποφάσεις – ποινές των υπεύθυνων του Πανεπιστημίου που αναφέρονται παραπάνω είναι προσωρινές.

πηγή: Serie A Greek Supporters

Διαβάστε επίσης

Back to top button